به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، شاخص نفت آمریکا رشد ملایمی برای کل هفته داشت اما نفت برنت موفق نشد به رشد هفتگی دست پیدا کند. شیوع نگران کننده کرونای دلتا و آمار شاخص مصرفی نه چندان مطلوب آمریکا برای آگوست، مانع بهبود قیمت ها در معاملات روز جمعه شد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در بازار نیویورک با ۶۵ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش، در ۶۸ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته ۰.۲ درصد رشد نشان داد که برای جبران ریزش ۷.۷ درصدی هفته پیش از آن که بزرگترین کاهش هفتگی از اکتبر سال ۲۰۲۰ بود، به هیچ وجه کافی نبود.
بهای معاملات نفت برنت در بازار لندن با ۷۲ سنت معادل یک درصد کاهش، در ۷۰ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت برای کل هفته ۰.۲ درصد کاهش ثبت کرد در حالی که هفته پیش از آن ۷.۴ درصد ریزش هفتگی داشت.
فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز گفت: نفت فعلا در شرایط مطلوبی نیست و ممکن است چند روز زمان نیاز باشد تا بتواند روند صعودی جدیدی پیدا کند. اگر نگرانی های کرونایی اندکی تخفیف پیدا کند و سپس گزارش ها کاهش ذخایر جهانی نفت را نشان دهند، می تواند باعث آغاز دور جدید صعود قیمت های نفت شود.
اما روز پنج شنبه درست همان روزی که اوپک در گزارش ماهانه بازار نفت خود پیش بینی رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را تغییر نداد، آژانس بین المللی انرژی به مصرف کنندگان نفت غربی هشدار داد که شیوع کرونای دلتا، رشد تقاضا برای انرژی در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ را آهسته خواهد کرد.
آژانس بین المللی انرژی برآورد کرد تقاضا برای نفت ماه میلادی گذشته ۱۲۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است و پیش بینی کرد رشد تقاضا در نیمه دوم سال نیم میلیون بشکه در روز کمتر از برآورد ماه پیش این آژانس خواهد بود.
بر اساس گزارش اینوستینگ، عامل دیگری که به بدبینی آژانس بین المللی انرژی اضافه شد، انتشار شاخص اعتماد مصرفی آمریکا از سوی دانشگاه میشیگان بود که نشان داد این شاخص به دلیل نگرانی ها از یک رکود اقتصادی دیگر تحت تاثیر کرونای دلتا، در اوت به پایین ترین حد در یک دهه اخیر سقوط کرده است.
بانک های بزرگ هم خوش بینی کمتری به نفت پیدا کرده اند. بانک گلدمن ساکس برآورد خود از میزان کمبود جهانی عرضه نفت در کوتاه مدت را از ۲.۳ میلیون بشکه به یک میلیون بشکه در روز کاهش داد زیرا انتظار دارد تقاضا در آگوست و سپتامبر کاهش پیدا کند. اما این بانک همچنان انتظار دارد با پیشرفت واکسیناسیون، تقاضا برای نفت در بلندمدت بهبود پیدا کند. واحد تحقیقات کالای جی پی مورگان اعلام کرد ما شاهد توقف روند احیای تقاضای جهانی در ماه جاری بودیم و تقاضا برای نفت در اوت به ۹۸.۳ میلیون بشکه در روز می رسد که تقریبا مشابه میانگین تقاضا در جولای است.
گزارش روز جمعه شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شرکت های انرژی آمریکایی هفته گذشته بیشترین تعداد دکله ای حفاری از آوریل را اضافه کردند. شمار دکل های حفاری نفت آمریکا با ۱۰ حلقه افزایش، به ۳۹۷ حلقه رسید که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ و بالاتر از ۱۷۲ حلقه در مدت مشابه سال گذشته بود. مجموع دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی آمریکا در هفته منتهی به ۱۳ اوت با ۹ حلقه افزایش، به ۵۰۰ حلقه رسید که رشد ۱۰۵ درصدی در مقایسه با رکورد اندک ۲۴۴ حلقه در مدت مشابه سال گذشته نشان داد.
ارسال نظر