-
کارشناس بازار سرمایه بررسی کرد؛
ظرفیتهای گواهی سپرده کالایی در تامین مالی تولید
گواهیهای سپرده کالایی یکی از ابزارهای هستند که طی سالهای اخیر در بورس کالا عرضه شده و تحول عظیمی در روشهای سنتی معاملات فیزیکی کالا به وجود آوردهاند. سید فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه در این گفت و گو، مزایای این اوراق را برشمرده است.
-
معاونت راهبری و نظارت بر شرکتهای هلدینگ صدر تامین:
گواهی سپرده بورس کالا بازار طلا را به بلوغ رساند/ افزایش تولید طلای داخلی با کمک سازوکار بورسی
محسن بهزادی معاونت راهبری و نظارت بر شرکتهای هلدینگ صدر تامین( تاصیکو)با بیان اینکه بازار طلا در ایران در سالهای اخیر تحولی چشمگیر را تجربه کرده، گفت: بورس کالا به کمک معاملات گواهی سپرده طلا به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر، زمینهساز این بلوغ بوده و اکنون، با تعریف ابزارهای جدید تأمین مالی و شفافیت بیشتر، این بازار به یک مکان امن برای سرمایهگذاری و کمک به تولید طلا در کشور تبدیل شده است.
-
مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان:
حل مشکل کمبود نقدینگی معادن به کمک معاملات گواهی سپرده طلا/ بورس کالا گام های موثری برای توسعه معادن طلا برداشت
مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان معتقد است گواهی سپرده طلا در بورس کالا، فروش معادن را از حالت سنتی در آورد و جذب نقدینگی آنها را افزایش داد تا بتوانند در راستای توسعه زیرساخت و تولیدات بیشتر گامهای اساسی بردارند؛ همچنین برای مردم و سرمایه گذاران نیز یک بازار امن و رسمی برای سرمایه گذاری در بازار طلا حتی با سرمایه های خرد شکل گرفت.
-
در گفتوگو با کارشناسان بررسی شد؛
افزایش جذابیت صندوقهای طلا با افزایش زمان معاملات
از امروز، معاملات صندوقهای طلا تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد داشت؛ کارشناسان و فعالان این حوزه معتقدند افزایش زمان معاملات، میتواند جذابیت سرمایهگذاری در این صندوقها را نسبت به بازار سنتی طلا افزایش دهد.
-
صندوق های طلا پلی برای مشارکت سرمایه های خرد در تولید؛
فعالیت همزمان ۲۱ صندوق طلا در بازار سرمایه
تسهیل سرمایه گذاری آحاد مردم در تولید، از سیاست های کشور طی چند سال اخیر بوده که ابزارهای مالی بازار سرمایه از جمله گواهی سپرده طلا و نقره و به دنبال آن، صندوق های کالایی در تحقق این موضوع و جلوگیری از ورود نقدینگی های سرگردان به بازارهای غیررسمی ارز و طلا نقش بسزایی داشته اند.
-
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران:
«گواهی سپرده طلا» سرمایه های خرد را وارد مدار تولید کرده است/تحول در تأمین مالی معادن
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: دو سال از راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا می گذرد و این بازار، تحولی در تامین مالی معادن، رشد تولید و سرمایه گذاری در معادن ایجاد کرده است چراکه سرمایه های خردی که تا پیش از این در جریان تولید قرار نمی گرفت، امروز در مدار تولید قرار گرفته است.
-
از ۱۸ فروردین ماه؛
ساعت معاملات صندوق های طلا از ۱۱:۳۰ تا ۱۸ است
بورس کالای ایران در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ در اطلاعیه ای مهم برای فعالان بازارهای مالی اعلام کرد که از روز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، ساعت معاملاتی در بازارهای مشتقه و مالی این بورس افزایش می یابد. در این میان افزایش ۳ ساعته معاملات صندوق های طلا بسیار حائز اهمیت بود که محقق شد و به این ترتیب از ۱۸ فروردین ماه جاری، ساعت معاملات صندوق های طلا از ۱۱:۳۰ تا ۱۸ است.
-
ارزش معاملات در اولین هفته فروردین به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان رسید؛
آغاز سبز معاملات آتی بورس کالا در بهار ۱۴۰۴
بررسی روند معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالای ایران در نخستین هفته سال (منتهی به ۷ فرودینماه) نشان میدهد که در سه روز معاملاتی این هفته بیش از ۳۴ هزار قرارداد منعقد شد و ارزش این معاملات به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.
-
مدیر مالی شرکت طلای زرشوران اعلام کرد:
رشد تولید معادن طلا با انتشار گواهی سپرده طلا در بورس کالا/ به کمک گواهی طلا، طرح های توسعه ای جدید راه اندازی می شود
مدیر مالی شرکت طلای زرشوران گفت: انتشار گواهی سپرده طلا در بورس کالای ایران باعث بهبود اوضاع معادن طلا شده و این ابزار از نظر رشد سودآوری تولید، پرداخت به موقع حقوق و عوارض دولتی و ایجاد طرح های توسعه ای به نقطه عطفی برای تامین منابع مالی تولید تبدیل شده است.
-
فرآیند ورود شمش طلا و نقره به خزانه فلزات گرانبها؛
چرا خرید طلا و نقره از بورس کالا امن است؟
این روزها در حالی مراجع نظارتی مدام هشدار می دهند که مردم در سرمایه گذاریهایشان در بازار طلا آن هم به صورت آنلاین، دقت کنند، معاملات مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران با شفافیت و امنیت صددرصدی در جریان است.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران در نشست خبری:
رشد بازار مالی بورس کالا از پیش بینی ها سبقت گرفت/ اختصاص ۲۱درصد از ارزش کل معاملات به بازار مالی/ ذخیره ۱.۹ میلیارد دلار طلا در خزانه های بورسی
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه در ابتدای سال برای رسیدن سهم بازار مالی بورس کالا به ۲۰ درصد از ارزش کل معاملات، هدف گذاری کرده بودیم، گفت: سهم بازار مالی و مشتقه تا ۱۹ بهمن ماه از ۲۱ درصد ارزش کل معاملات فراتر رفته است که این روند رو به رشد ادامه دارد؛ ارزش این معاملات از ۱۴۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۴۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
-
کارشناس بازار سرمایه:
معاملات طلای بازار سرمایه از ورود نقدینگی به بازار غیررسمی طلا و ارز جلوگیری کرد
فرزانه صالحی، کارشناس بازار سرمایه گفت: پیش از راهاندازی معاملات گواهی طلا و صندوقهای طلا در بازار سرمایه به دلیل عدم وجود تنوع ابزارهای امن و شفاف، بخش خیلی بزرگی از نقدینگی وارد بازار سکه نقدی و ارز میشد اما معاملات طلای بورسی از ایجاد التهاب در بازار غیررسمی طلا و ارز جلوگیری کرد.
-
مدیر سرمایهگذاری گروه صنعتی معدنی زرین مطرح کرد؛
تحقق جهش تولید نقره به واسطه معاملات بورس کالا/ رشد تولید، کیفیت و فروش، ۳دستاورد بورس کالا برای صنعت نقره
مدیر سرمایهگذاری گروه صنعتی معدنی زرین گفت: در شرایطی که تولید نقره گروه زرین در سال گذشته حدود ۳.۹ تن بود، این رقم به واسطه عرضه در بورس کالا با رشد بیش از ۴۰ درصدی تا پایان سال به ۵.۵ تن می رسد؛ نکته قابل توجه این است که ۳ تن از تولید امسال تنها در ۴ ماه گذشته و به کمک عرضه در بورس کالا محقق شده است.
-
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی:
معاملات طلا در بورس کالا، اعتماد مردم را جلب کرده است/ این معاملات راهگشاست و باید توسعه یابد
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: همه باید در جهت اعتماد آفرینی مردم و ورود سرمایه های راکد به چرخه اقتصاد و تولید تلاش کنیم که در این حوزه، در جریان اقدامات بورس کالا در حوزه طلا هستم که این معاملات عالی پیش رفته و توانسته اعتماد مردم را جلب کند.
-
رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران خبر داد؛
تامین مالی ۴۱بنگاه تولیدی با انتشار ۲۲همت اوراق سلف استاندارد/ انتشار اوراق خرید دِین کالایی در دستور کار
رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران از اقبال تولیدکنندگان به تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران خبر داد و گفت: تاکنون بالغ بر ۲۲ همت تامین مالی برای ۴۱ بنگاه تولیدی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد انجام شده که این رقم با توجه به درخواست های انتشار این اوراق تا پایان سال به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
-
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران:
صادرات سیمان از بورس کالا، برند ملی را تقویت خواهد کرد
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران گفت: رینگ صادراتی بورس کالا با حذف واسطهها و ایجاد رقابت سالم، امکان عرضه سیمان با قیمتهای رقابتی را فراهم میسازد که این موضوع منجر به سودآوری بیشتر و در نهایت رشد ارزآوری کشور خواهد شد.
-
مدیر بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران مطرح کرد:
آمادگی بورس کالا برای MULTI NAV شدن صندوق های کالایی
مدیر بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران گفت: با توجه به استقبال بالای سرمایه گذاران از معامله گواهی شمش نقره و معامله بیش از ۵ تن نقره تنها در ۳۶ روز کاری از زمان آغاز این معاملات، بورس کالای ایران آمادگی دارد پس از طی شدن مراحل و ضوابط قانونی، اجازه فعالیت به صندوق های طلا و سایر صندوق های کالایی بازار در قالب صندوق های بخشی و به صورت MULTI NAV (ارزش خالص داراییهای چندگانه) را ارائه کند.
-
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد
مدل «حراج همزمان» بورس کالا، زمان معاملات را بهینه میکند/ از اجرای حراج جدید برای سایر کالاها استقبال میکنیم
یکی از اهداف اصلی و مهم بورس کالا، ایجاد بستری مناسب برای کشف قیمت عادلانه به واسطه عرضه و تقاضا به دور از هیجانات است. از سوی دیگر بهینه سازی زمان معاملات برای توسعه بورس کالا، نقش حیاتی دارد؛ همین دوعامل باعث شد که بورس کالا برای نخستین بار، مدل «حراج همزمان» را عملیاتی کند تا کارگزاران بتوانند به دور هیجانات کاذب بازار و با زمانی بهینه، معاملات خود را انجام دهند. در نخستین روز انجام مدل حراج همزمان، شاهد بازخوردهای مثبتی از سوی کارگزاران بودیم که نشان دهنده مسیر صحیح بورس کالا در جهت بهینه سازی معاملات است.
-
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران:
مدل «حراج همزمان» با موفقیت در بورس کالا کلید خورد/ ابراز رضایت کارگزاران از کاهش قابل توجه زمان معاملات سیمان
مدل جدید حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نام «حراج همزمان» امروز برای نخستین بار در روند معاملات سیمان عملیاتی شد که طبق اهداف تعیین شده، علاوه بر کاهش قابل توجه زمان حراج، روند کشف قیمت انواع سیمان نیز به شکل بهینه و براساس تحلیل معامله گران انجام شد و کارگزاران بورس کالا نیز از نخستین تجربه حراج همزمان ابراز رضایت کردند.
-
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران مطرح کرد:
بهینه سازی فرآیندهای معاملاتی بورس کالا با حراج همزمان
حراج همزمان مدل جدیدی از حراج حضوری در بورسکالای ایران است که به درخواست کارگزاران از روزهای آتی اجرا میشود. هدف از اجرای این مدل حراج حضوری، بهبود و بهینهسازی فرآیندهای معاملات است که مهمترین مزیت این نوع معامله، کاهش زمان انجام معاملات است.
-
مدیر معاملات کالایی کارگزاری دانایان:
سازوکار بازار می تواند اقتصاد بخش کشاورزی را احیا کند/ قیمتگذاری دستوری مانع اصلی توسعه صنایع و رشد تولید
مدیرمعاملات کالایی کارگزاری دانایان گفت: قیمتگذاری دستوری با ذات بورس در تضاد است و چنانچه نگرش دولت به تغییر این سیاست باشد، با توجه به وجود بسترهای لازم در بورس کالا و با حذف قیمتگذاری دستوری در بازار به کمک قانون، میتوان شاهد عرضه محصولات گروه کشاورزی در این بورس براساس نظام عرضه و تقاضا و احیای اقتصادی بخش کشاورزی باشیم.
-
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورس کالای ایران:
به زودی از مدل «حراج همزمان» در بورس کالا رونمایی می شود
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورس کالای ایران گفت: به زودی مدل جدیدی از حراج حضوری با نام «حراج همزمان» به مدل های فعلی حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران افزوده خواهد شد.
-
عضو شورای عالی بورس مطرح کرد:
ابزارهای مالی بورس کالا معبر جدید توسعه صنایع کشور
احسان دشتیانه، عضو شورای عالی بورس گفت: طی چند سال اخیر شاهد حرکت بی سابقه بورس کالای ایران در مسیر رشد و توسعه ابزارهای مالی هستیم که معتقدم این اتفاق مهم، معبر جدید توسعه صنایع کشور خواهد بود چراکه این ابزارهای مالی، کاهش ریسکها، تامین پایدار مواد اولیه و اطمینان از فروش، برنامهریزی بلندمدت تولید و تسهیل دسترسی به کالاها را فراهم می آورند.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران:
شرط اصلی ورود مجدد خودرو به بورس کالا، استمرار و ثبات در عرضه است
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه برخی واردکنندگان خودرو و خودروسازان مونتاژی درخواست عرضه در بورس را داشته اند، گفت: شرط اصلی عرضه های جدید، ارایه برنامه عرضه مستمر و باثبات است.
-
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی خراسان رضوی اعلام کرد:
جمع شدن بساط دلالان با تحویل زعفران به انبارهای بورسی/ ایجاد کامل ترین زنجیره ابزارهای مالی زعفران در بورس کالا
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: با دسترسی مستقیم کشاورزان به بازار از طریق انبارهای بورس کالا، بساط واسطه گری دلالان نیز برچیده می شود و زعفران کاران می توانند به صورت مستقیم محصول تولیدی خود را به مصرف کنندگان، صادرکنندگان و فراوری کنندگان به فروش برسانند.
-
صدای پای نقره می آید؛
ورود نخستین محموله شمش نقره به خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا
پیرو انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، اکنون خزانه فلزات گرانبهای این بورس علاوه بر شمش و سکهی طلا، پذیرش شمشهای نقره را براساس ضوابط اعلامی در اطلاعیه آغاز کرده است.
-
یادداشتی از سید فواد حسینی کارشناس بازارهای مالی
بدون نیاز به خرید فیزیکی از تغییرات قیمت نقره بهرهمند شوید
سید فواد حسینی کارشناس بازارهای مالی در یادداشتی، مزیت های ورود نقره به بازار سرمایه را مورد بررسی قرار داده است.
-
مدیرعامل کارگزاری کارآمد مطرح کرد؛
رونق و رشد تولید داخلی نقره به کمک معاملات گواهی سپرده این فلز گرانبها
نماد معاملاتی گواهی سپرده شمش نقره به زودی در بورس کالای ایران راهاندازی خواهد شد. پیش بینی می شود معاملات این دارایی برای سرمایه گذاران جذاب باشد و با رونق معاملات شمش نقره در بورس کالا، امکان جذب سرمایه و افزایش تولید داخلی نقره فراهم خواهد شد؛ این ابزار به تولیدکنندگان کمک میکند تا با دسترسی به بازارهای جدید، ظرفیتهای تولیدی خود را افزایش دهند.
-
وزیر اقتصاد:
رونق و افزایش تولید به کمک یک ابزار غیرتورمی از مسیر بورس کالا محقق می شود
عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه "تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی" یک طرح غیر تورمی برای افزایش تولید است، گفت: این ابزار، راهکار خوبی برای آن دسته از واحدهای تولیدی است که نیاز به نقدینگی دارند اما تاکنون نتوانسته اند که این نقدینگی را از بانک ها دریافت کنند.
-
حجتاله صیدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار:
پیگیر عرضه خودروهای صفر کیلومتر داخلی و وارداتی در بورس کالا هستیم/ متنوعسازی بیشتر ابزارهای معاملاتی بورس کالا در دستور کار قرار میگیرد
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بورس کالا در چند سال اخیر با رشد قابل قبولی مواجه شده و حجم معاملات سالانه این بورس از ۱۵۰ میلیون تن فراتر رفته است اما این کافی نیست و بورس کالا میتواند میزبان محصولات مختلف کالایی در حوزههای مختلف تولیدی کشاورزی، صنعتی و... باشد که در این صورت کل اقتصاد ایران از منافع این اتفاق بهرهمند خواهد شد.