بینالملل
-
افزایش مصرف ۱۸ میلیون بشکهای نفت تا سال ۲۰۵۰
طبق پیشبینی جدید اوپک، جهان در سال ۲۰۵۰ به ۱۸ میلیون بشکه در روز نفت بیشتر نسبت به مقادیر کنونی نیاز خواهد داشت.
-
هفته مثبت بورسهای عربی
بورسهای عربی منطقه در هفته گذشته عملکرد مثبتی داشتند؛ بر این اساس، شاخص بورس عراق جهش ۵ درصدی داشت و بهترین عملکرد را از خود بجا گذاشت.
-
کاهش قیمت نفت در معاملات امروز
در معاملات امروز بازار جهانی انرژی، قیمت نفت برنت و آمریکا برخلاف دیروز کاهش نسبی را به ثبت رساند.
-
بررسی وضعیت تولید مس در جهان
گروه مطالعات بین المللی مس (ICSG)، دادههای اولیه مربوط به عرضه و تقاضای جهانی مس تا ژوئن 2024 را در بولتن ماه آگوست این گروه منتشر کرد.
-
شاخص ذخیره گاز در ایران دو برابر میانگین جهانی
طبق آمار ارائه شده توسط شرکت بریتیش پترولیوم شاخص ذخیره به تولید گاز طبیعی برای ایران بیش از دو برابر میانگین جهانی (۲۸/۸) سال بوده و حدود ۱۲۸ سال است.
-
نفسگیری طلای جهانی بعد از رکوردی دیگر
قیمت طلا امروز سهشنبه (۲۴ سپتامبر) پس از اظهارات مقامات فدرال رزرو ایالاتمتحده مبنی بر حمایت از کاهش بیشتر نرخ بهره در آینده و رسیدن به بالاترین سطح تاریخی در جلسه قبل، ثابت ماند.
-
روندهای اصلی موثر بر قیمت مس تا پایان سال ۲۰۲۴
چه مسائلی پیشروی عرضه و تقاضای مس تا پایان سال ۲۰۲۴ قرار دارد و این عوامل چگونه می تواند بر قیمت و شرکت های معدنی تولیدکننده این فلز تاثیر بگذارد؟ شبکه خبری اینوستینگ (INN) از کارشناسان این بخش خواست تا نظرات خود را در مورد آنچه که بازار را تا پایان ۲۰۲۴ حرکت می دهد به اشتراک بگذارند.
-
ثبات قیمت جهانی طلا همچنان پابرجاست
قیمت طلا امروز، چهارشنبه (۲۷ مارس) به دلیل بازدهی پایینتر خزانهداری ایالاتمتحده ثابت ماند، اگرچه طلا در بازه محدودی معامله شد زیرا سرمایهگذاران منتظر نشانههای بیشتر در مورد سیاست فدرالرزرو بودند.
-
افزایش ذخایر آمریکا سد راه صعود نفت شد
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا، تحت تاثیر افزایش ذخایر نفت در آمریکا و نشانه های عدم تغییر سیاست تولید اوپک پلاس، برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کرد.
-
گزارش کالاخبر از بازارهای داخلی و خارجی طلا (بخش هفتم)؛
انعقاد بیش از دو میلیون قرارداد آتی طلا در بورس مسکو
روسیه بعد از چین، دومین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان است و نقش مهم و اساسی در کنترل بازار طلا در جهان دارد و در حال حاضر، یکی از بزرگترین ذخایر طلا در جهان در اختیار این کشور است.
-
گزارش کالاخبر از بازارهای داخلی و خارجی طلا (بخش پنجم)؛
استقبال از معاملات آتی طلا در بورس چندکالایی هند
بورس چندکالایی هند (MCX)، یک بورس کالایی است که در سال ۲۰۰۳ توسط دولت هند تأسیس شد. این بورس، در واقع بزرگترین بورس مشتقات کالایی هند است و معاملات قراردادهای آتی و اختیار معامله بر روی کالاهای مختلفی همچون فلزات غیرآهنی، انرژی و نیز برخی از کالاهای کشاورزی در این بورس انجام میشود. بورس چندکالایی هند یکی از بزرگترین بورسهای کالایی جهان از نظر حجم معاملات قراردادهای آتی محسوب میشود.
-
دقایقی قبل برگزار شد؛
نشست توسعه تجارت ایران و جمهوری تاتارستان روسیه به میزبانی بورس کالا/ استقبال معاون نخست وزیر تاتارستان از مبادلات کالایی در بورس
دقایقی قبل نشست مشترک هیأت بلندپایه اقتصادی از جمهوری تاتارستان روسیه به ریاست معاون نخستوزیر و وزیر صنعت و تجارت جمهوری تاتارستان با مدیرعامل و مدیران ارشد بورس کالای ایران برگزار شد؛ در این نشست، زمینههای همکاری دوجانبه در خصوص تسهیل تجارت کالا و امکان برقراری ارتباط بین فعالان بازار به ویژه صنایع خودروسازی، فلزی، پتروشیمی و کشاورزی جمهوری تاتارستان و ایران از مسیر بورس کالا مورد بررسی قرار گرفت.
-
گزارش کالاخبر از بازارهای داخلی و خارجی طلا (بخش چهارم)؛
معامله ۵۰۰۰ تن طلا در بازار مشتقه بورس طلا و کالای دبی
بورس طلا و کالای دبی (DGCX) یکی از بازارهای مهم معاملات قراردادهای آتی طلا و ارز در دنیا محسوب میشود. در این بورس، چندین قرارداد آتی بر پایه طلا و چندین قراداد آتی بر پایه ارزهای مختلف وجود دارد که مورد معامله قرار میگیرد. بازار بورس طلا و کالای دبی از چند بخش عمده تشکیل شده است که شامل فلزات، هیدروکربنها، سهام و ارز میشود و معاملات طلا در بخش فلزات در این بورس انجام میشود. در ادامه به بررسی قراردادهای مربوط به طلا در بورس طلا و کالای دبی پرداخته میشود.
-
گزارش کالاخبر از بازارهای داخلی و خارجی طلا (بخش سوم)؛
معاملات شبانهروزی طلا در بورس کالای اوساکای ژاپن
بورس طلای ژاپن در سال ۱۹۸۲ راهاندازی شد و در سال ۱۹۸۴ میلادی این شرکت با بورس نساجی توکیو و بورس لاستیک ژاپن ادغام گردید و در سال ۲۰۱۳، نام این شرکت به بورس کالای توکیو تغییر کرد. در سال ۲۰۲۰، معاملات مربوط به قراردادهای آتی و اختیار معامله طلا از بورس کالای توکیو به بورس کالای اوساکا منتقل شد. بازار مشتقه طلا در این بورس تقریباً در تمامی مدت شبانهروز باز بوده و تنها دو الی سه ساعت در شبانهروز بسته است. در ادامه به بررسی قراردادهای معاملاتی مبتنی بر طلا در بورس کالای اوساکا پرداخته شده است.
-
گزارش کالاخبر از بازارهای داخلی و خارجی طلا (بخش دوم)؛
درخشش طلا در بورسهای مطرح جهان
معاملات طلا در بورسها در سراسر جهان، بازار مدرن طلا را به یک بازار جهانی تبدیل کرده است. بزرگترین بازار طلا، اتحادیه بازار شمش لندن (LBMA) است که در شهر لندن مستقر بوده و تعیین قیمت روزانه طلا را بر عهده دارد. سایر بازارهای اصلی طلا شامل بورس طلای شانگهای، بورس کالای نیویورک و بورس کالای توکیو میشود.
-
گفت و گو با مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالای ایران؛
نقش بورس کالا در توسعه اقتصادی کشورها چیست؟
اهمیت بورس های کالایی در دنیا که بسیاری از کشورها را به مرجع جهانی قیمت کالاها مبدل کرده بر هیچ کس پوشیده نیست، از این رو کارکرد بورس های کالایی در توسعه اقتصادی کشورها موضوع مهمی است که در همین زمینه گفت و گویی با معین محمدیپور، مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالای ایران حول یک پرسش اصلی که «کشورهای مختلف در جهت توسعه اقتصادی چگونه از بورس های کالایی خود بهره می برند؟» انجام شده است. در این گفت و گو؛ «تقارن اطلاعاتی و تضمین معاملات»، «ایجاد بستر کشف نرخ و عقد قرارداد» و «ایجاد شبکه قبض انبار» به عنوان سه کارکرد مهم بورس های کالایی مورد واکاوی قرار گرفته است.
-
کالاخبر گزارش می دهد (بخش اول)؛
رونق ابزارهای مالی مبتنی بر طلا در دنیا
معاملات طلا و ابزارهای مبتنی بر طلا در بورسهای سراسر دنیا، قابلیت دسترسی به این بازار را برای سرمایهگذاران در سراسر جهان افزایش داده است. ابزارهای مالی همچون قراردادهای نقدی، آتی، اختیار معامله و صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا به سرمایهگذاران این امکان را داده است که بدون نیاز به خرید و نگهداری فیزیکی طلا از منافع این بازار بهرهمند شوند.
-
نفت چشم انتظار شاخص های اقتصادی آمریکا و چین
براساس اعلاو رویترز قیمت نفت در روز سهشنبه ثابت مانده است. احتمال ادامه روند افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا تقاضای نفت را پایین میآورد و از طرف دیگر، نگرانی در مورد طوفانهای گرمسیری در گالفکوست آمریکا عرضه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
-
طلای جهانی گران شد
پایین آمدن ارزش دلار و سود اوراق قرضه خزانهداری آمریکا قیمت طلا را بالا برده است. این در حالی است که سرمایهگذاران منتظر انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا در روزهای آینده هستند تا سرنخهای بیشتری در مورد دورنمای سیاست نرخ بهره به دست آورند.
-
نفت حمایت شد
نگرانی در مورد کاهش تولید عربستان و روسیه از بازار نفت حمایت کرده و قیمت نفت را در اولین ساعات تجارت در روز سه شنبه بالا برده است.
-
طلای جهانی کاهشی شد
عدم اطمینان نسبت به قدم بعدی فدرال رزرو در مورد نرخ بهره و همچنین پیش بینی تورم بالاتر در آمریکا در این هفته از ارزش دلار و سود اوراق قرضه خزانهداری آمریکا حمایت کرده و قیمت طلا را در روز سهشنبه پایین آورده است.
-
ثبت تولید بدون تغییر آلومینیوم در ماه آوریل
تولید آلومینیوم اولیه در ماه آوریل سال جاری توسط انستیتوی بینالمللی آلومینیوم بدون تغییر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۶۲۸ میلیون تن اعلام شد.
-
کاهش تولید جهانی آلومینا در ماه آوریل
ماه آوریل برای بازار جهانی آلومینا، با چالش بسیاری همراه بود به گونه ای که تولید این محصول با کاهش مواجه و به ۱۱ میلیون و ۲۳۵ هزار تن رسید.
-
افزایش ۸.۷ درصدی تولید زغال سنگ هند در آوریل ۲۰۲۳
تولید زغال سنگ هند طی آوریل ۲۰۲۳ میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد ۸.۶۷ درصدی بود.
-
ایجاد نخستین فرآیند تولید پلی پروپیلن زیست پایدار در مقیاس جهانی
شرکت های لوموس و سیترونیک با هدف تولید پروپیلن سبز در حال ایجاد نخستین فرآیند تولید پلی پروپیلن زیست پایدار در مقیاس جهانی هستند.
-
بهای مس در کف چهار ماهه
بهای جهانی هر تن مس در روزهای اخیر تا محدوده ۸۵۰۰ دلاری پایین آمده که در تضاد با پیش بینی ۱۰ تا ۱۲ هزار دلاری در سال های پیش رو است به گونه ای که نه تنها به این محدوده نزدیک نشده بلکه در حال فاصله گیری از آن است.
-
چشمانداز بازار فلزات از نگاه بانکجهانی
نهاد مرجع اقتصاد جهان از چشمانداز نزولی قیمت فلزات اساسی و کامودیتیها خبر داد. ادامه رشد قیمت سنگآهن در کنار بهبود تقاضا برای لیتیوم و افزایش بهای فلزات باارزش در حالی از سوی بانک جهانی پیشبینی شده است که برآورد این نهاد از افت ۱۱ درصدی قیمت آلومینیوم، افت ۱۵ درصدی نیکل، کاهش ۲۰ درصدی روی و کاهش ۴ درصدی فلز مس حکایت دارد. بدترین کاهش البته برای زغالسنگ برآورد شده است که از کاهش شدید بهای این ماده مهم تا سقف ۴۲ درصد در پایان ۲۰۲۳ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حکایت دارد. البته بانک جهانی در این گزارش تنها به نزولی شدن قیمت فلزات اساسی نپرداخته است.
-
افت بیش از ۱۱ درصدی تولید محصولات پتروشیمیایی سنگاپور
تولید محصولات پتروشیمیایی سنگاپور به دلیل افت تولید در بخش های تخصصی و پتروشیمی در ماه مارس امسال نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۱.۸ درصد کاهش یافت.
-
چین صدرنشین بی رقیب تولید آلومینیوم
تولید آلومینیوم جهان طی سال ۲۰۲۲ میلادی به ۶۹ میلیون تن افزایش یافت و چین کماکان در صدر جدول تولیدکنندگان قرار دارد.
-
رشد ۱۵ درصدی تولید جهانی کبالت در سال ۲۰۲۲
کارنامه تولید جهانی کبالت طی سال ۲۰۲۲ میلادی با بیش از ۱۵ درصد رشد به ثبت رسید. کنگو با سهم ۷۰ درصدی پیشتاز عرصه تولید کبالت جهان باقی ماند.
-
با افزایش ۳.۴ درصدی محقق شد
تولید ۲۱.۸ میلیون تن کنسانتره مس در جهان طی سال ۲۰۲۲
تولید کنسانتره مس جهان طی سال ۲۰۲۲ میلادی، با افزایش ۳.۴ درصدی به ۲۱.۸ میلیون تن رسید.
-
رشد ۲۱ درصدی تولید فولاد ایران از ابتدای ۲۰۲۳/ ایران نهمین فولادساز دنیا شد
انجمن جهانی آهن و فولاد اعلام کرد: تولید فولاد ایران در ۲ ماه نخست سال جاری میلادی با رشد قابل توجه ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید.
-
سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا گزارش داد:
تولید آلومینیوم جهان به ۶۹ میلیون تن افزایش یافت
تولید آلومینیوم جهان طی سال ۲۰۲۲ میلادی به ۶۹ میلیون تن افزایش یافت. چین کماکان در صدر جدول تولیدکنندگان قرار دارد.
-
شیلی سال نو میلادی را با رشد تولید فلز سرخ آغاز کرد
تولید معادن مس شیلی طی ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی شاهد رشد ۲.۹ درصدی بود و به ۴۳۸ هزار تن نزدیک شد.
-
برنامه هند برای راه اندازی یک طرح پتروپالایشی
شرکت هندوستان پترولیوم از راهاندازی یک مجتمع پالایش و پتروشیمی تازه در منطقه بارمر هند در سال ۲۰۲۴ خبر داد.
-
با هدف صیانت از محیط زیست صورت گرفت
حرکت ساسول به سمت انرژیهای تجدیدپذیر
مدیرعامل ساسول حرکت به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر را رویهای منطقی و در مسیر کربنزدایی از فعالیتهای صنعت پتروشیمی دانست.
-
پتروشیمی اینئوس وارد تجارت نفت و گاز شیل میشود
شرکت پتروشیمی اینئوس برای نخستین بار وارد صنعت تولید نفت و گاز شیل میشود.
-
کاهش ۲۷ درصدی صادرات پتروشیمی سنگاپور
صادرات محصولات پتروشیمی سنگاپور در ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن حدود ۲۷ درصد کاهش یافت و به یک میلیارد و ۲۰ میلیون دلار رسید.
-
هفته خوبی در انتظار بیتکوین است؟
ارزش بازار کریپتوها افزایش یافت و بیتکوین از آستانه ۲۵ هزار دلار عبور کرد، اما آیا هفته خوبی در انتظار بازار ارزهای دیجیتال است؟
-
جایگاه سوم شرکت نفت عربستان در میان بزرگترین شرکتهای دنیا
شرکت آرامکوی عربستان با ۱.۹۰۳ تریلیون دلار سرمایه بازار تا جایگاه سوم در بین بزرگترین شرکتهای دنیا پایین آمده و بعد از اپل و مایکروسافت قرار گرفته است.
-
نفت برنت کاهشی شد
پیشبینی افزایش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا نگرانی درمورد کند شدن روند رشد اقتصاد دنیا و کاهش تقاضا برای سوخت را افزایش داده و باعث کاهش قیمت نفت در روز چهارشنبه شدهاست.
-
بهای طلا در بالاترین رقم ۶ هفته اخیر
قیمت طلا در روز چهارشنبه در حدود بالاترین رقم طی ۶ هفته گذشته ثابت مانده است. بازارها در آستانه انتشار جزئیات آخرین اجلاس فدرال رزرو آمریکا محتاطانه عمل میکنند و اطلاعات اقتصادی بهتر از حد انتظار آمریکا بیشاز پیش ارزش دلار را بالا برده است.
-
افزایش قیمت بیت کوین تا حدود ۲۵ هزار دلار
قیمت بیت کوین ۱.۵ درصد طی ۲۴ ساعت گذشته افزایش یافته و به بیشاز ۲۴۹۰۰ دلار رسیده است.
-
نفت برنت ۸۳ دلاری شد
قیمت نفت در روز گذشته بهخاطر خوشبینی نسبتبه افزایش تقاضا در بحبوحه کمبود عرضه افزایش یافت، اما بالا رفتن ارزش دلار آمریکا باعث کاهش قیمت نفت خام برنت در اولین ساعات تجارت در روز سهشنبه شد.
-
ثبات نسبی در بازار جهانی طلا
قیمت طلا در شرایطی که سرمایهگذاران ترجیح میدهند هیچ اقدام قابلتوجهی قبلاز انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا انجام ندهند، تغییر چندانی نداشته است. این اطلاعات میتواند بر تصمیم فدرال رزرو آمریکا جهت تعیین سیاستهای پولی آن تأثیر بگذارد.
-
الجزایر و آفریقایجنوبی در سیسیل ایتالیا هیدروژن تولید میکنند
شرکت ملی نفت الجزایر (سوناتراک) و ساسول آفریقای جنوبی برای تولید هیدروژن کم کربن در سیسیل ایتالیا مشارکت میکنند.
-
کاهش ۲.۱ درصدی تولید فولاد چین در سال ۲۰۲۲
تولید فولاد چین طی سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد افت ۲.۱ درصدی نسب به سال گذشته بود.
-
رشد تولید سنگ آهن و مس غول معدنی جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی
تولید مس و سنگ آهن شرکت معدنی ریوتینتو طی سال ۲۰۲۲ میلادی افزایش یافت.
-
چشم امید بازار سنگ آهن به بهبود تقاضای فولاد
تحلیلگران بر این باورند که شاید فولادسازان که حداقل ۸ ماهی است با حاشیه سود ضعیف روبرو هستند در سه ماه نخست سال نشانه هایی از بهبود تقاضای مصرف کننده ها مشاهده کنند. به عنوان پشتوانه این امیدواری می توان به حذف تعرفه صادراتی گندله هند از اواسط نوامبر، کاهش سخت گیری های چین در مورد سیاست کووید صفر و تلاش آن برای بهبود بازار مسکن اشاره کرد.
-
تولید اتیلن قطر ۷۰ درصد افزایش مییابد
ساخت واحد کراکر اتان در پروژه بزرگ پتروشیمی شهر صنعتی راس لفان قطر، مجموع تولید اتیلن این کشور را نزدیک به ۷۰ درصد افزایش میدهد.