به گزارش کالاخبر، رحمان آراسته در گفت و گو با سنا با بیان اینکه معاملات نقره در بین فلزات گران بها بعد از طلا در رتبه دوم قرار دارد گفت: متوسط حجم معاملات نقره در بورس COMEX (بخش کالایی بورس نیویورک) روزانه ۱۰۰ میلیون اونس است. همچنین ETFهای نقره در جهان شاهد ورود سرمایه گذاران جدید بوده اند و دارایی های تحت مدیریت این صندوق ها به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسیده است.
مقدار هر گواهی سپرده و قرارداد آتی نقره چقدر است؟
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک زنجیره معاملات بورسی نقره در بورس کالای ایران تکمیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: پس از پذیرش گواهی سپرده شمش نقره یک کیلویی با عیار ۹۹۹ در خزانه بورس کالای ایران، معاملات گواهی سپرده آن در سامانه بورس کالا با اندازه ۱ گرمی راه اندازی خواهد شد.
آراسته ادامه داد: پس از آن نیز معاملات قراردادهای آتی مبتنی بر گواهی سپرده نقره پذیرش و راه اندازی می شود. قرارداد آتی این دارایی پایه ۱۰ گرمی یعنی معادل ۱۰ گواهی سپرده نقره خواهد بود و معاملات آن نیز در سامانه معاملاتی بورس کالا قابل معامله است.
به گفته آراسته، بورس کالا در ادامه تکمیل زنجیره این دارایی اقدام به راه اندازی قراردادهای اختیار معامله نقره نیز خواهد کرد و پس از آن، صندوق های کالایی دارایی مجوز معاملاتی، پس از اخذ مجوز های لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار می توانند اقدام به معامله گواهی سپرده و قراردادهای مشتقه مبتنی بر نقره کنند.
مدیر بازار مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران با بیان اینکه زنجیره ابزارهای مالی و مشتقه شمش نقره در بورس کالای ایران راه اندازی می شود، گفت: نقره به دلیل نوسانات قیمت و تقاضای جهانی یکی از محبوب ترین دارایی های قابل معامله در جهان و بورس ها است که طبق برنامه های بورس کالا، معاملات گواهی سپرده، قرارداد آتی، اختیار معامله و صندوق های کالایی بر پایه این دارایی راه اندازی می شود.
ارسال نظر