راهاندازی اوراق سلف مسکن در اولویت سازمان بورس
به گزارش کالاخبر ،امیرمهدی صبائی از انجام اقدامات لازم برای راهاندازی معاملات اوراق سلف مسکن در بورس کالا خبر داد و گفت: راهاندازی این معاملات در اولویت فعالیتهای سازمان بورس قرار گرفته و پیشبینی میشود اصلاحات لازم در دستورالعمل این معاملات تا شهریورماه به تصویب هیات مدیره سازمان بورس برسد.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به اهمیت فروش متری مسکن (اوراق سلف مسکن) و ظرفیتهای موجود در این اوراق، اقدامات لازم برای راهاندازی این اوراق به کار گرفته شده و اکنون این موضوع با دستور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در اولویت فعالیتهای این سازمان قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه راهاندازی معاملات اوراق سلف مسکن در بورس کالا نیازمند اصلاح «دستورالعمل اجرایی معاملات سلف استاندارد در بورس کالای ایران» است، گفت: در این زمینه به منظور اصلاح مقررات مذکور در کمیته تدوین مقررات سازمان، موضوع به لحاظ ابعاد فقهی در کمیته فقهی سازمان بورس مطرح و نهایی شد و به نظر میرسد که این اقدام حداکثر تا پایان مرداد ماه به اتمام برسد.
نقش بورس کالا در توسعه صنایع غیرقابل انکار است
شاهین چراغی گفت: اگر وضعیت فعلی صنایع پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان، فلزات و فولاد را نسبت به قبل از عرضه این محصولات در بورس کالا مقایسه کنیم به وضوح مشاهده میشود که واقعی سازی قیمتها و شفافیت در روند معاملات باعث شده تا سود حاصل از تولید به خود تولیدکنندگان بازگردد و در مقابل، واسطهگران که سالها از عدم شفافیت در اقتصاد ایران سود میبردند، متضرر شوند.
عضو سابق شورای عالی بورس در رابطه با کارکرد و تاثیرات بورس کالا بر صنایع تولیدی کشور اظهار کرد: برخی اشخاص که نسبت به عملکرد بورس کالا اطلاعات کافی ندارند اظهاراتی را مبنی بر این که این بازار موجب افزایش قیمت محصولات شده انجام میدهند در حالیکه قیمت ها در بورس کالا در تقابل عرضه و تقاضا کشف می شود و بورس نقشی در کاهش یا افزایش قیمت ها ندارد.
وی تاکید کرد: از مزیت های بزرگ بورس کالا، قابل رصد بودن معاملات برای همگان از جمله سیاست گذاران است همچنین کلیه جزییات معاملات برای نهادهای نظارتی نیز شفاف است و به همین دلیل است که مخالفان شفافیت با عملکرد بورس کالا زاویه دارند.
خریداران خودرو ۴۳ میلیارد ریال خسارت تاخیر در تحویل دریافت کردند
رییس اداره پایش تحویل شرکت بورس کالای ایران گفت:یکی از مزایای بزرگ بورس کالای ایران، اخذ تضامین از عرضه کنندگان کالاها به منظور عمل به تعهدات است که این مزیت مهم در معاملات خودرو طی ماه های گذشته بیش از گذشته به چشم می آید؛ خریداران خودروهای بورسی که با تاخیر در تحویل مواجه شده اند، به دلیل وجود همین مزیت تاکنون موفق به دریافت ۴۳ میلیارد ریال خسارت شده اند.
زهرا حسین زاده به روند پرداخت خسارت دیرکرد تحویل خودرو از سوی خودروسازان اشاره کرد و گفت: پرداخت خسارت به خریداران خودروهای بورسی پس از ارایه درخواست از سوی آن ها، رسیدگی و محاسبه لازم انجام و از طریق کارگزاران خریدار به مشتریان پرداخت می گردد که این رویه شفاف از مزایای مکانیسم بورس کالا به شمار می رود.
رییس اداره پایش تحویل شرکت بورس کالای ایران ادامه داد: از میزان درخواست هایی که برای اخذ خسارت تاخیر در تحویل خودرو به مدیریت تسویه و پایاپای بورس کالای ایران رسیده است، تاکنون برای تعداد ۲۴۰ درخواست، صورتجلسه صادر شده و همان طور که ذکر شد مبلغ ۴۳ میلیارد ریال به متقاضیان دریافت خسارت از طریق کارگزار خریدار پرداخت شده است.
شفافیت و رصد معاملات از مسیر بورس کالا محقق می شود
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام اینکه طبق برنامه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد باید به مردم واگذار شود، گفت: عملکرد بورس کالا در سالهای گذشته در مقابل با رانت و فساد بسیار مثبت بوده، زیرا راه اصلی مقابله با فساد، ایجاد شفافیت در مبادلات است.
روحاله عباسپور با تاکید بر نقش مهم بورس کالا در رصد دقیق معاملات برای سیاستگذاران گفت: دادههای بورس کالا برای سیاستگذاران بسیار مهم است و از طریق همین دادهها میتوان نسبت به جبران کمبودها در بازار اقدام کرد.
وی درباره تبعات قیمتگذاری دستوری در اقتصاد ایران اعلام کرد: قیمتگذاری دستوری پدیدهای ناخوشایند در اقتصاد ایران است که با هدف ارزان شدن سفره مردم و تخصیص مواد اولیه ارزان به تولیدکنندگان اجرایی میشود، اما در عمل این اهداف محقق نمیشود.
ارزش معاملات بورس کالا، معادل ۹ درصد تولید ناخالص داخلی
کارشناس بازار سرمایه با ارایه آماری دقیق از چگونگی تعیین قیمت های پایه ۵۵۲ ردیف کالای مورد معامله در بورس کالا در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد قیمت پایه محصولات در بورس، ارتباطی با دلار ندارد. به گفته سیاوش وکیلی، ارزش معاملات ۱۴۰۱ بورس کالا بیش از هزار همت بود که معادل ۹ درصد تولید ناخالص داخلی کشور است و سالانه ۱۷ درصد از نقدینگی کل کشور در بورس کالا در حال گردش است.
سیاوش وکیلی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با موضوع نقش بورس کالا در اقتصاد ملی گفت: در خصوص موضوع کارکردهای بورس کالا و مباحثی که در این زمینه وجود دارد، باید دقیق و منصف بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: سوابق بورس کالا درباره همه محصولها از جمله ورق فولاد یا خودرو نشان می دهد هر زمانی که عرضه پایدار در بازار یک محصول شکل گرفته، شرایط مطلوبی نیز فراهم شده است.
او تاکید کرد: ورود مقطعی کالایی به بورس می تواند در نگاه نخست موجب افزایش نرخ ها شود، درحالی که بدون شک ورود پایدار و عرضه کافی محصولی در بورس کالا، کاهش نرخها را باعث میشود و این تجربه در حوزه کل محصولها از جمله مس، فولاد و حتی خودرو به عینه دیده شد. به عبارت دیگر اگر عرضه ها در بورس کالا مستدام باشد، بازار سیاه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و روند نزولی نرخ ها را شاهد خواهیم بود.
ارسال نظر