سیف.jpg

برای راه اندازی بازار مشتقه ارزی جدی هستیم و پس از یکسان سازی نرخ ارز، این بازار راه اندازی خواهد شد.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، رئیس کل بانک مرکزی با بیان مطلب فوق گفت: در رابطه با بازار ارز، اولین قدم ما این است که به مرحله یکسان سازی نرخ ارز برسیم و متعاقب آن وقتی ثبات و آرامش کامل حاصل شود، حتما بازار مشتقات ارزی نیز شکل خواهد گرفت

ولی الله سیف از فراهم شدن شرایط لازم برای یکسان سازی نرخ ارز خبر داد و گفت: تلاش می کنیم که تا پایان سال، طرح یکسان‌سازی نرخ ارز به اجرا  گذاشته شود.

وی در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات گفت: درحال حاضر فاصله نرخ ارز در بازار آزاد و مبادله ای بسیار کاهش یافته است و فاصله چندانی با ارز تک نرخی نداریم.

سیف با تاکید بر اینکه یکسان سازی نرخ ارز  به صورت تدریجی انجام خواهد شد، افزود: در حقیقت این اقدام از هم اکنون در حال انجام است اما اینکه چه زمانی نهایی شود، بستگی به سرعت ارتباطات بین المللی دارد.

وی  سپس از رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگر مسوولان بازار سرمایه درخواست کرد که بانک مرکزی را در به انجام رساندن این هدف مهم یاری دهند .

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که نرخ ارز در این فرآیند تدریجی چگونه تعیین خواهد شد، اظهار داشت: بانک مرکزی تعیین قیمت نخواهد کرد و امر قیمت گذاری را بازار به انجام خواهد داد .

به گفته سیف، نرخ ارز از آغاز دولت یازدهم تاکنون روند مطلوبی را طی کرده و از نوسانات شدید به دور بوده است که امید می رود از این پس نیز همین روند ادامه داشته باشد .

بازار آتی ارز، ریسک سرمایه گذاری را پوشش می دهد

همچنین مدیرعامل بورس کالای نیز با بیان این که بازار آتی ارز، در صورت تک نرخی شدن ارز تا پایان امسال راه اندازی می شود، گفت: ایجاد بازار آتی ارز، با پوشش دادن ریسک نوسانات ارز، ابزاری سودمند برای اطمینان بخشی به سرمایه گذاران است.

 حامد سلطانی نژاد در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، درباره راه اندازی بورس آتی ارز، گفت: بورس کالا، سیاستگذار راه اندازی بازار آتی ارز نیست و تصمیم گیری در این باره با بانک مرکزی است.

وی با بیان این که بانک مرکزی باید راه اندازی بازار آتی ارز را پیگیری و دستور آن را صادر کند، افزود: برای راه اندازی بورس آتی ارز باید زیرساخت ها، نرم افزار و قوانین ایجاد این بازار فراهم شود.

مدیرعامل بورس کالا تاکید کرد، برای راه اندازی بورس آتی ارز باید موضوعاتی مانند تک نرخی کردن ارز و راه اندازی بازار بین بانکی ارز، حل شود.

سلطانی نژاد گفت: گاهی برخی به این دلیل با ایجاد بازار مشتقه ارز مخالفت می کنند و تصور دارند قرار است معاملات فیزیکی ارز در بورس انجام شود، در حالی که اینگونه نیست و بازار مشتقه ایجاد می شود.

وی با بیان این که بازار مشتقه در بسیاری موارد منجر به تحویل کالا نمی شود، افزود: در واقع، بازار مشتقه اطمینانی فراهم می کند برای سرمایه گذاری خارجی و افرادی که تجهیزاتی را به صورت ارزی خریداری کرده اند تا بتوانند در آینده منابع ارزی خود را با خیال راحت تامین کنند.

مدیرعامل بورس کالا گفت: با وجود این که بازار مشتقه ارزی، پنج درصد از بازار ارزی دنیا را تشکیل می دهد، اما برای سرمایه گذاران اطمینان بخش است زیرا بازاری برای پوشش دادن ریسک سرمایه گذاری به شمار می رود.

 بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است بازار آتی ارز پس از تک نرخی شدن ارز، در بورس کالا آغاز به کار کند.

بازار مشتقه ارز با پوشش دادن ریسک نوسانات نرخ ارز، ابزاری مفید برای فعالان اقتصادی داخلی و سرمایه گذاران خارجی به شمار می رود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها