فریال مستوفی در گفت و گو با "کالاخبر" اظهار داشت: واقعی شدن قیمت ها و لزوم کنار رفتن واسطه ها از بازارها معضلی است که متاسفانه در کشور شاهد آن هستیم و فعالان اقتصادی از این موضوع بسیار دلخور و دلگیر هستند زیرا امروز سود اصلی نصیب واسطه ها می شود در صورتیکه زحمت کار به عهده تولید کنندگان است.
وی افزود: این در حالی است که می توان با افزایش جذابیت بازارهای مالی بورس کالا همچون قراردادهای آتی و گواهی سپرده کالایی، واسطه ها را به سمت این بازارها سوق داد تا تولید کشور و محصولات مهم و اساسی از ورود واسطه ها در امان باشد.
وی به کارکردهای بورس کالا در اقتصاد اشاره کرد و ادامه داد: هدف اصلی از راه اندازی بورس کالای ایران، اصلاح ساختارهای سنتی در اقتصاد و اجرای سیاست های خصوصی سازی و آزادی اقتصادی بوده است، به طوریکه می توان گفت با تاسیس این بورس حرکت به سمت اقتصاد بازار محور در ایران آغاز شد.
وی تاکید کرد: بنابراین بورس کالا تعدیل ساختاری، سیاست های خصوصی سازی و آزادی اقتصادی و حرکت به سمت اقتصاد بازار محور است زیرا این بورس می تواند ایجاد شفافیت کرده و باعث حذف رانت و انحصار در حوزه مبادلات کالا شود.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: از دیگر مسائلی که در این سال ها برای اقتصاد و تولید کشور معضل ایجاد کرده، قیمت های دستوری است این در حالی است که اصولا در علم اقتصاد قیمت باید توسط عرضه و تقاضا مشخص شود چون اگر نرخ دستوری باشد، دردسرهای زیادی از جمله رانت در بخش های دیگر به وجود می آورد.
وی در پایان تاکید کرد: به اعتقاد من اگر عمده محصولات در بورس کالا عرضه شود، امکان مانیتورینگ مبادلات برای همه ایجاد می شود و بسیاری از مشکلات کنونی خاتمه می یابد.
بخش کوتاهی از گفت و گوی کالاخبر با مستوفی را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید؛
ارسال نظر