کنیا

وزیر صنایع و بازرگانی کنیا گفت: نهادهای اقتصادی کنیا ۹ ماه فرصت دارند تا بورس کالای این کشور را برای حمایت از صنایع کشاورزی و معدنی راه‌اندازی کنند؛ این فرصت از اول جولای ۲۰۱۹ (۱۰ تیر ۹۸) آغاز شده است.

به گزارش اختصاصی «کالاخبر» ، پیتر مونیا وزیر صنایع و بازرگانی کنیا اعلام کرد: «وزارت صنایع و بازرگانی مبالغی را برای ارتقاء و مدرنیزه کردن انبارهای دولتی اختصاص داده است تا به سیستم صدور قبض انبار مطابق با استانداردهای بین‌المللی دست پیدا کند. این سیستم برای شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط (MSMEs) مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا این گروه از شرکت‌ها، محصولات خود را از طریق بازار جدید عرضه کنند. بورس کالای جدید که راه‌اندازی آن در مراحل پایانی قرار دارد، به افزایش درآمد تولیدکنندگان کنیایی و نیز رونق صادرات کمک زیادی خواهد کرد

با راه اندازی بورس کالای کنیا، عرضه‌کنندگان محصولات کشاورزی همچون ذرت، برنج، چای، قهوه و پنبه با تحویل کالاهای خود، قبض انبار دریافت خواهند کرد که به معنای تایید مقدار و کیفیت محصولات آنهاست. از این قبض انبار می‌توان به عنوان وثیقه برای دریافت وام استفاده کرد. وزیر صنایع و بازرگانی کنیا تاکید کرد که چای و قهوه در اولویت قرار دارند و بازار کالاهای معدنی در مرحله بعدی در این بورس راه‌اندازی خواهد شد. در حال حاضر، لایحه سیستم قبض انبار ۲۰۱۸ برای بررسی و تصویب به مجلس ملی کنیا ارسال شده است.

کشاورزان کنیایی از سیستم صدور قبض انبار کنونی که به دو نهاد شورای غلات شرق آفریقا و هیات ملی غلات و تولید تعلق دارد، ناراضی هستند و دلیل آن را وجود استانداردها و مقررات اجرایی غیرشفاف در این سیستم می‌دانند. مونیا در این باره گفت: «در شرایط کنونی و با وجود این سیستم، ما نمی‌توانیم بهترین قیمت را برای کالاهایمان داشته باشیم. اما بورس کالای جدید موجب تحول بازار و حل بسیاری از مشکلات خواهد شد. معاونت بازرگانی وزارتخانه مقرراتی را در این زمینه تهیه و تصویب کرده است که به زودی منتشر خواهد شد

انبارهای اختصاص یافته برای نوسازی تحت نظارت شرکت ملی بازرگانی کنیا (KNTC) قرار دارند که یک نهاد دولتی با دارایی‌های فراوان است. این شرکت ملزم شده تا از طریق عرضه مواد اولیه، ارائه خدمات مشاوره‌ای و شناسایی بازارهای هدف صادراتی به رشد شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط کمک کند. KNTC مالک انبارهایی به وسعت بیش از ۵۱۴ هزار فوت مربع در شهرهای بزرگ همچون نایروبی، مومباسا و نایواشا است. این نهاد نیمه‌دولتی که در سال ۱۹۶۵ تاسیس شده است، در برخی شهرهای دیگر نیز دارای انبارهای اجاره‌ای به وسعت بیش از ۱۶ هزار فوت مربع است.

جوئل ایمیتیرا جانشین مدیرعامل KNTC فوریه گذشته درباره انبارهای این نهاد گفته بود: «ما مبلغ ۱۰۰ میلیون شیلینگ (واحد پول کنیا، معادل تقریبا ۱۰ میلیون دلار) به نوسازی انبارها در شهرهای نایروبی و مومباسا برای استفاده بورس کالای جدید و بورس‌های دیگر اختصاص دادیم. کار نوسازی این انبارها از ماه جولای آغاز می‌شودـ«

کشور کنیا با حدود ۵۰ میلیون نفر جمعیت در شرق آفریقا قرار دارد. بخش کشاورزی با محصولاتی همچون چای، قهوه، حبوبات و انواع میوه، دومین سهم را پس از بخش خدمات در تولید ناخالص داخلی این کشور دارد.

منبع: بیزنس دیلی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها