• ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۱
  • کد خبر: 22980
نفت

با نزدیک شدن به سیزدهمین نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک که قرار است در فروردین ماه سال آینده در باکو برگزار شود، بازارهای جهانی نفت با برزخ روبرو شده اند.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از از اویل پرایس، توافق اوپک و کشورهای غیر عضو در آذرماه امسال برای کاهش میزان تولیدات خود از آغاز ماه ژانویه سال جاری میلادی (دی ۹۷) و وقوع بحران سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا، بهای جهانی نفت در چند ماه گذشته را با افزایش روبرو کرد.

اوپک و متحدانش توافق کردند از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی به مدت ۶ ماه، تولید روزانه خود را در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش دهند.

برخی از مقام‌های رسمی همچنین از احتمال برگزاری صد و هفتاد و ششمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک در ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین ۹۸) سال ۲۰۱۹ میلادی در وین، پایتخت اتریش خبر داده اند و پس از آن ششمین نشست مشترک وزارتی اوپک و غیر اوپک برگزار خواهد شد.

نشست عادی اوپک به طور معمول در ماه مه یا ماه ژوئن هر سال برگزار می‌شود، اما این سازمان در نشست اخیر خود در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی تصمیم گرفت صدو هفتاد و ششمین نشست خود را در ماه آوریل برگزار کند تا بتواند واکنش فعالانه‌تری در برابر بازار داشته باشد و احتمالا برنامه کاهش تولید خود را تمدید کند.

هفته گذشته، میران تولید نفت خام با کاهش سه میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه ای در روز به ۴۴۹ میلیون و ۷۰ هزار بشکه در روز رسید. این در حالیست که پیش از این تحلیلگران اقتصادی رشد ۲ میلون و ۷۰۰ هزار بشکه ای نفت را پیش بینی کرده بودند.میزان تولید نفت خام آمریکا نیز با کاهش ۱۰۰ هزار بشکه ای در روز به ۱۲ میلیون بشکه در روز رسید.

بحران سیاسی ونزوئلا نیز در ایجاد نابسامانی در بازار جهانی نفت بی تاثیر نیست. چرا که این بحران موجبات ایجاد اختلال در تولید و صادارت نفت را در این کشور آمریکای لاتین روبرو کرده است.

چهارشنبه هفته گذشته سه مخزن تاسیسات پالایش نفت سنگین در شرق ونزوئلا آتش گرفت. در حال حاضر بخش عمده‌ای از صادرات شرکت دولتی نفت ونزوئلا از هفته گذشته نیز به علت قطع برق متوقف شده است.

بندر «سن خوزه» نیز که نقطه اصلی صادرات نفت شرکت «پترولئوس دی ونزوئلا» است، در خاموشی فرو رفته و این مساله موجب اخلال جدی در فعالیت‌های این شرکت شده است.ترمیم زیرساخت‌های توزیع برق در این بندر هزینه‌بر بوده و نیازمند تعویض خطوط انتقال برق است.بر اساس آمار منتشر شده، هیچ تانکر نفتی از ۷ مارس (۱۶ اسفند) بندر سن خوزه را ترک نکرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها