به گزارش «کالاخبر»، غلامعلی فارغی افزود: از آنجا که ما عضو مجمع اقتصادی اوراسیا نیستیم، کالاهای ما در روسیه از نظر قیمتی قابل رقابت با کالاهای مشابه سایر کشورهای عضو اوراسیا نیست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: مانع دیگری که پیش روی صادرات محصولات کشاورزی ما به روسیه قرار دارد، این است که صادرکنندگان ایرانی به دلیل ابلاغ روزانه بخشنامه ها، نمی تواند تعهد بدهد که صادرات پایداری به روسیه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: بازار روسیه مانند همه بازارهای دیگر به تعهد بلندمدتِ تامین کننده نیاز دارد؛ مشتری خارجی اگر تصور کند که فروشنده ایرانی نمی تواند کالای مورد نیاز او را به صورت پایدار تامین کند، ترجیح می دهد کالای مورد نیاز خود را از فروشنده ای دیگر خریداری کند.
فارغی، «خرده مالکی» را چالش دیگر صادرات محصولات کشاورزی به روسیه ذکر کرد و افزود: ما بزرگ مالکی را به رسمیت نشناخته ایم؛ تولیدکنندگان و هلدینگ های بزرگی نداریم که در هر شرایطی بتوانند بازار را تامین کنند.
وی گفت: بزرگ مالک ها در شرایط دشوار زیان می دهند اما بقای خود را حفظ می کنند و با کسب سود در شرایط مناسب، دوران ضرر و زیان را جبران می کنند؛ اما خرده مالک ها و کسانی که در فعالیت های مقیاس کوچک کار می کنند، با هر تنشی ممکن است از بین بروند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ارزش صادرات محصولات کشاورزی به روسیه را سالانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلوین دلار ذکر کرد و گفت: روسیه بازار بسیار مناسبی برای کالاهای ایرانی است و در صورت رفع چالش های پیش روی مبادلات تجاری، می توان سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیارد دلار به این کشور صادرات داشت.
ارزش مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال گذشته (۱۳۹۶) ۹۵۰ میلیون دلار بود که از این رقم ۳۱۰ میلیون دلار شامل صادرات ایران به روسیه و ۶۴۰ میلیون دلار نیز سهم صادرات روسیه به ایران است.
حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال جاری رو به گسترش گذاشت؛ در حدی که ارزش تجارت دو کشور در هشت ماه نخست امسال از کل سال گذشته پیشی گرفت و به یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار رسید. البته این افزایش صادرات به نفع صادرات کشور روسیه و واردات ایران از این کشور اتفاق افتاد.
در هشت ماهه امسال، ایران ۱۷۴ میلیون دلار کالا به روسیه صادر و در مقابل، ۸۵۲ میلیون دلار کالا از این کشور وارد کرد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر