سلاح ورزی

حسین سلاح ورزی می گوید با وجود بورس کالا به عنوان بازاری شفاف در کشور، نیازی به قیمت گذاری دستوری نیست و قیمت ها در بورس کالا و در مقابل دیدگان مسوولان می تواند نظارت و تنظیم شود.

به گزارش «کالاخبر» حسین سلاح‌ورزی در گفتگو با  مهر گفت: اجبار تولیدکنندگان به فروش محصولاتشان با نرخ های پایین تر از قیمت واقعی باعث مرگ تدریجی تولید می شود از این رو به دلیل وجود بورس کالا به عنوان بازاری شفاف در کشور، نیازی به قیمت گذاری دستوری نیست و قیمت ها در بورس کالا و در مقابل دیدگان مسوولان می تواند نظارت و تنظیم شود.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران به آسیب های قیمت گذاری دستوری در اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود: نظام قیمت‌گذاری دستوری و دخالت دولت در تعیین قیمت از سابقه طولانی در کشور و دنیا به خصوص طی ٤٠ سال اخیر برخوردار است، در اغلب مواقع این اقدام به عنوان یک سیاست شکست خورده تلقی شده و هیچگاه در کشور با نتیجه و جواب مثبتی همراه نبوده است.

وی با اشاره به اینکه آخرین نمونه قیمت گذاری دستوری تعیین قیمت برای ارز یا حتی برخی دیگر از کالاها بوده است، خاطرنشان کرد: اولین نکته قیمت گذاری دستوری این است که چنین اقدامی برخلاف تفکرات، مکانیسم بازار و همچنین اصل رقابت پذیری در بازار بوده است.

سلاح ورزی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری دستوری زمینه ایجاد رشد، توسعه و افزایش کیفیت کالا در بازار را از بین خواهد برد، افزود: قیمت گذاری دستوری علیرغم آسیب هایی که در بازار ایجاد می کند زمینه ایجاد رانت، فساد در بازار را هم فراهم خواهد کرد و می توان گفت که چنین قیمت گذاری منجر به سرکوب قیمتی در بازار می شود.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه قیمت گذاری اجباری آسیب بسیار جدی را بر پیکره تولید وارد خواهد کرد، اظهار داشت: نظام تولیدی کشور از اجزای خاصی برخوردار است، دستمزد، هزینه های مالی، عوارض و حمل و نقل به عنوان اجزای اصلی قیمت تمام شده در تولید یک محصول به شمار می روند که ممکن است به تبعیت از قیمت گذاری دستوری با نوساناتی همراه شوند.

سلاح وزری با بیان اینکه کشور صرف نظر از رکود و شرایط اقتصادی، یک رقمی از مالیات را مدنظر قرار می دهد که به طور حتم باید آن را اخذ کند، گفت: زمانی وجود دارد که مشاهده می کنیم کامیون داران و صنف حمل و نقل دست به اعتصاب می زنند که در این برهه از زمان بالای ۴۰ درصد افزایش هزینه حمل و نقل داریم و از طرفی هم به دلیل انتظارات تورمی و افزایش قیمت ارز مشاهده می شود که مواد اولیه اعم از اینکه وارداتی باشد یا خیر در کشور به میزان ١٠٠ درصد افزایش پیدا می کند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه بیان کرد: در این شرایط اگر توقع داشته باشیم تا تولیدکنندگان محصولات خود را براساس قیمتی که به صورت دستوری تعیین می شود به فروش برسانند معلوم است که به دلیل عدم توانایی در رقابت پذیری یا باید واحد تولیدی خود را تعطیل کنند و یا به واسطه کاهش شدید کیفیت محصولات خود به تولید ادامه دهند که در اینصورت قیمت گذاری اجباری باعث مرگ زودرس یا مرگ اجباری واحد تولیدی می شود.

سلاح ورزی در به بورس کالا اشاره کرد و گفت: بورس کالا، بازار شفاف و قابل رصدی را در اختیار همگان از جمله مسوولان قرار داده است که از این رو می توان قیمت کالاها را براساس عرضه و تقاضا به صورت واقعی کشف کرد و با توجه به شفافیت این بورس در راستای تنظیم بازار و تعادل قیمت ها از طریق شیوه های بازاری اقدام کرد؛ از این رو نیازی به قیمت گذاری اجباری بر کالاها نیست و تقویت بورس کالا به خصوص در شرایط بحرانی فعلی به اقتصاد کشور کمک شایانی می کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها