افخمی راد

رئیس سابق سازمان توسعه تجارت ایران گفت: نظام قیمت گذاری دستوری در خصوص محصولات تولید شده از دوران قبل از انقلاب در کشور وجود داشته و متاسفانه تا به امروز هم کشیده است.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ ولی الله افخمی راد بیان کرد: آسیبی را که قیمت گذاری دستوری به اقتصاد کشور وارد می کند، کند کردن روند سرمایه گذاری و از بین بردن رقابت است که در این زمان مردم ملزم خواهند بود تا کالا را با هر کیفیت و قیمتی که وجود دارد خریداری کنند.

وی گفت: در صورتی که سیاستی را اتخاذ کنیم تا مشخصات کالاهای تولید شده برای خریدار به صورت شفاف و مشخص قید شده باشد و اجازه دهیم تا قیمت از طریق نظام رقابتی بازار تعیین شود باعث می شود تا علاقمندان به سرمایه گذاری منابع مالی خود را در بخش های مختلف به کار گیرند.

رئیس سابق سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در چنین زمانی در بازار رقابت ایجاد می شود و بازار قادر به کنترل قیمت از طریق رقابت خواهد بود اما در صورت اعمال قیمت گذاری دستوری ضمن کند شدن روند سرمایه گذاری، کیفیت کالا کاهش می یابد و مردم مجبور می شوند تا کالا را با هر کیفیتی خریداری کنند.

وی افزود: در اوایل دهه ٧٠ که سرمایه گذاری به صورت آزاد شد، قیمت گذاری دستوری برداشته شد در نتیجه شاهد سرمایه گذاری های کلان توسط افرادی بودیم که نسبت به تولید و بازار شناخت داشتند و زمینه ایجاد رقابت در تولید را فراهم کردند.

وی با تاکید بر آنکه قیمت گذاری دستوری به شدت بر پیکره تولید کشور آسیب وارد می کند، گفت: در هر بازاری که قیمت گذاری دستوری وجود نداشته باشد، فعالیت ها واقعی می شود و معامله گران در شرایطی مساوی و براساس برتری خود به نسبت دیگران کالاها را خرید و وارد چرخه تولید یا بازار می کنند

افخمی راد با بیان اینکه عدم ظرفیت سازی یکی از مضراتی است که به دنبال قیمت گذاری دستوری در بازار ایجاد می شود، افزود: در زمان حکمرانی قیمت گذاری دستوری، تنها به فکر بازار داخلی خواهیم بود در صورتی که اگر قواعد اقتصاد بازار را رعایت کنیم، انگیزه تولید افزایش می یابد و تولیدکنندگان جهت افزایش رقابت به فکر گسترش بازار محصولات خود از طریق صادرات خواهند افتاد، این روندی است که در کشورهای توسعه یافته طبیعی است.

رئیس سابق سازمان توسعه تجارت ایران در پایان به ظرفیت های بورس کالا در راستای فاصله گرفتن از قیمت گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: بورس کالا بازاری شفاف و قابل رصد است که قیمت کالاها، براساس عرضه و تقاضا کشف می شود از این رو بورس کالا ابزاری مناسب برای فاصله گرفتن از قیمت گذاری است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها