به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایرنا، سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران به ایرنا گفت: با توجه به برنامه امسال برای راه اندازی' قرادادهای آتی زعفران' با هدف حمایت زعفرانکاران، این دوره های آموزشی در استانهای تولیدکننده این محصول برگزار می شود.
اکبر میرزاپور افزود: برگزاری این دوره ها پیش نیاز اجرای موثر و مفید قراردادهای آتی زعفران است.
وی در توضیح نحوه اجرای قراردادهای آتی زعفران ادامه داد: قرارداد آتی زعفران، قراردادی است که بر اساس آن خریدار متعهد به خرید و فروشنده متعهد به فروش و تحویل زعفران بر اساس یک قیمت مشخص و در یک زمان مشخصی در آینده است.
سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران با بیان اینکه از ویژگیهای اصلی قراردادهای آتی، پوشش ریسک نوسانات قیمت است، افزود: با راه اندازی قراردادهای آتی، کشاورز با خیال راحت می تواند مطمئن باشد محصول تولیدی اش با قیمت مشخص و قطعی خریداری می شود و مصرف کننده زعفران نیز می تواند قیمت خرید زعفران را از حالا برای آینده تعیین نماید و ریسک افزایش قیمت محصول را از بین ببرد؛ بنابراین با راه اندازی این بازار، شاهد تقویت بازار زعفران و دلگرمی کشاورزان خواهیم بود.
میرزایی هدف از برگزاری این دوره ها را آشنایی زعفرانکاران و بهره برداران با این قراردادها ذکر و بیان کرد: در خراسان رضوی طبق توافق و هماهنگی های اولیه دوره آموزشی در چهار شهرستان زاوه، تربت حیدریه، نیشابور و مشهد برای ۳۰۰ کشاورز و زعفرانکار از دیروز ۱۶ اردیبهشت برپا شده است.
وی ادامه داد: این دوره ها به مدت دو روز ادامه دارد و هماهنگی به منظور برگزاری دوره آموزشی برای سایر شهرستان ها نیز در حال انجام است.
براساس این گزارش، پائیز پارسال ۲۸۰ تن محصول از ۸۴ هزار هکتار مزرعه زعفران در خراسان رضوی برداشت شد. این میزان در سال پیشتر برداشت ۲۵۶ تن زعفران از ۸۱ هزار هکتار زمین بود. فعالیت در حوزه تولید زعفران در خراسان رضوی برای ۱۳۱ هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.پارسال ۱۸۵ تن زعفران تولید خراسان رضوی به ارزش ۲۶۸ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار به کشورهای جهان صادر شده است.
ارسال نظر