بورس كالا

راه اندازی بازار فرعی بورس کالا را می توان گام مهمی در توسعه این رکن بازار سرمایه دانست که با تسهیل شرایط پذیرش کالاها میتواند در معرفی محصولات نوین به طیف وسیعی از تولیدکنندگان و بازرگانان خدمت رسانی کرده و پاسخگوی نیازهایشان باشد.

*امیر مسعود پرور، کارشناس بازار سرمایه

بورس کالای ایران به عنوان یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه با هدف بهبود عملکرد، تسهیل فرایند توسعه و گسترش فعالیت های اقتصاد ملی در بازارهای داخلی و بین المللی با راه اندازی تالار معاملات فرعی در کنار بازار معاملات کالای فیزیکی و مشتقه می تواند زمینه ساز تحولاتی چشمگیر در اقتصاد کشور باشد. 

این بازار با هدف تسهیل در فرایندهای پذیرش و ایجاد امکان برای انجام معاملات کالاهایی که به صورت موردی عرضه می شوند در سال ١٣٩٣ راه اندازی شد. در این بازار کالاهایی نظیر محصولات کشاورزی و وارداتی، پتروشیمی و صنعتی، اموال غیرمنقول و قراضه که مشخصات آنها در هر بار عرضه ممکن است تغییر یابد مورد معامله قرار میگیرد.  

مهمترین مزایای این بازار را می توان کشف قیمت شفاف، کاهش هزینه های معاملات، امکان نظارت متمرکز و دقیق بر معاملات، کاهش ریسک و نیز کاهش معایب ناشی از اجرای روشهای سنتی مزایده، امکان ورود کالاهای جدید به بورس، تداوم عرضه ها توسط عرضه کنندگانی که شرایط پذیرش و معامله کالا در بازار فیزیکی را از دست می دهند، استفاده از معافیت مالیاتی موضوع قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی و غیره را برشمرد. 

با توجه به اینکه در این بازار بررسی و موافقت با عرضه کالا مستقیما توسط مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالا انجام می گیرد سرعت بخشیدن به مراحل پذیرش و درج نام کالا در تابلوی معاملاتی از مهمترین مزایای بازار فرعی محسوب می شود این درحالیست که فرایند پذیرش در تالار اصلی برای کالاهای جدید زمان بیشتر و موافقت سازمان بورس را می طلبد. بنابراین میتوان گفت انجام معاملات در این تالار همانند تالار فیزیکی به روش حراج حضوری می باشد.

در مجموع راه اندازی بازار فرعی بورس کالا را میتوان گام مهمی در توسعه این رکن بازار سرمایه دانست که با تسهیل شرایط پذیرش کالاها میتواند در معرفی محصولات نوین به طیف وسیعی از تولیدکنندگان و بازرگانان خدمت رسانی کرده و پاسخگوی نیازهایشان باشد.

منبع:اقتصاد آنلاین

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها