مس

هفته گذشته، بازار مس با خوش‌یمنی و صعود ۴.۷ درصدی به سطح ۶.۳ هزار دلار بر تن نزدیک شد. در این دوره، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز کاهش ۶ هزار تنی را به ثبت رساند. عواملی چون، کاهش تولید برخی شرکت‌های بزرگ تولیدکننده مس، رشد تقاضای چین و افت شاخص ارزش دلار به حداقل ۱۳ ماه اخیر، از دلایل اصلی صعود بازار مس بود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در هفته منتهی به جمعه ۲۱ جولای، قیمت مس توانست پا از مرز ۶ هزار دلار بر تن فراتر بگذارد و قیمت ۶ هزار و یک دلار بر تن را برای آخرین روز کار در بورس فلزات لندن به ثبت برساند. بازار مس در روز دوشنبه ۲۴ جولای، به‌رغم کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت، همچنان در سطوح بالایی قرار داشت و از ابتدای ماه مارس تا کنون، از این فراتر نرفته بود. در اولین روز هفته گذشته، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز با کاهش ۷۵۰ تنی همراه بود. شاخص ارزش دلار نیز اندک افزایش یافت که البته به رقم ۹۴.۰۶ واحد رسید که باز هم نزدیک به حداقل ۱۳ ماه اخیر خود بود.

با اتمام فعالیت‌های تعمیر و نگهداری تعداد زیادی از واحدهای ذوب مس در چین، تولید مس تصفیه شده این کشور در ماه ژوئن به بیشترین میزان خود طی ۱۸ ماه اخیر رسید. علاوه بر این، روند واردات کنسانتره به این کشور نیز، با پایان یافتن اختلالات ایجاد شده در فعالیت برخی معادن طی ۳ ماهه اول سال جاری، مجددا از سر گرفته شد. با توجه به شرایط موجود که حاکی از رشد تقاضای مس در کشورهایی نظیر چین است و کاهش تولید برخی شرکت‌های بزرگ مس، انتظار می‌رود که در آینده کوتاه‌مدت، بازار مس همچنان روند صعودی خود را حفظ کند.

روز سه‌شنبه ۲۵ جولای، با انتشار اخبار دولت چین مبنی بر اجرای سیاست توسعه مراقبتی باعث شد تا قیمت مس با رشد ۲.۵ درصدی همراه باشد. اجرای سیاست توسعه مراقبتی توسط دولت به معنای تداوم رشد توسعه کشور همراه با تزریق اعتبارات به اقتصاد است. در این روز، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز با کاهش بیش از یک هزار تنی همراه بود. در روز سه‌شنبه قیمت مس رکورد بیشترین قیمت ۲۷ ماه گذشته خود را شکست.

روز چهارشنبه ۲۶ جولای، قیمت جهانی مس به دنبال وقوع عواملی نظیر افت ارزش دلار، اعلام برنامه چین برای سخت‌تر کردن قوانین واردات قراضه و افزایش قیمت نفت، بالغ بر ۱.۴ درصد در بورس فلزات لندن رشد کرد. علاوه بر این، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز با کاهش یک هزار و ۶۰۰ تنی به افزایش قیمت مس کمک کرد. افت شاخص ارزش دلار و پایین ماندن آن طی هفته‌های اخیر، از دلایل اصلی رشد قیمت کالاها از جمله مس در این روز بود. با وجود رشد ۰.۱۴ درصدی شاخص ارزش دلار در این روز، ارزش دلار برابر با ۹۴.۱۸ واحد، همچنان در سطح پایینی بود.

دولت چین اعلام کرده است که از سال ۲۰۱۸، به دلیل نگرانی‌های زیست محیطی موجود در این کشور، قوانین سخت‌گیرانه‌ای در خصوص واردات قراضه از کشورهای دیگر وضع خواهد کرد. چین در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تن قراضه و ضایعات مس وارد کرد. در سویی دیگر از جهان، دولت پرو پس از ۳ روز اعتصاب گسترده کارگران بخش معدن و صنایع معدنی این کشور، با اعلام برقراری جلسه و موافقت در خصوص بازنگری مفاد قانون کار پرو، آتش اعتصاب را خاموش کرد. شرکت آنتافوگاستا نیز در آخرین گزارش خود، خبر از افزایش ۷.۱ درصدی تولید مس نیمه اول سال جاری در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته داد.

قیمت مس در روز پنج شنبه ۲۷ جولای نیز افزایشی بود و عواملی همچون افت موجودی انبارهای بورس فلزات لندن، افت شاخص ارزش دلار و برخی اخبار از کاهش تولید واحدهای بزرگ تولیدکننده مس نظیر بی.اچ.پی، کودلکو، فری‌پورت و واله باعث افزایش ۱.۴ درصدی قیمت مس در بورس فلزات لندن شدند. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در این روز، با کاهش بیش از یک هزار و یک صد تنی همراه بود.

روز جمعه، علی‌رغم افت مجدد ارزش دلار و ذخایر مس در انبارهای بورس فلزات لندن، قیمت فلز سرخ به دلیل افزایش عرضه از سوی سرمایه‌گذاران برای بهره‌مندی از قیمت‌های بالای مس افت نسبی داشت و به میزان حدود ۰.۷ درصد کاهش یافت. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز بیش از یک هزار و ۵۰۰ تن کاهش یافت. لازم به ذکر است که طی ۲ روز پایانی هفته گذشته، حجم معاملات مس به حداکثر ۸ ماه اخیر خود رسید که این امر حاکی از رشد تقاضا بود.

از دیگر اخبار منتشر شده، کاهش ۲۵ هزار تنی برنامه تولید شرکت گلنکور در سال جاری میلادی به حدود ۱.۳۱ تا ۱.۳۶ میلیون تن است که افت عیار کانسنگ، دلیل اصلی آن بود. وقوع وقفه‌های تولیدی در عملکرد برخی معادن بزرگ دنیا و از طرف دیگر افت عیار ذخایر معدنی مس، باعث شده بسیاری از تحلیل‌گران انتظار داشته باشند بازار مس تا پایان سال با مشکلات جدی در خصوص عرضه مس مواجه شود. نمودار ۱، تغییرات قیمت و موجودی انبار مس در بورس فلزات لندن برای یک ماه اخیر را نشان می‌دهد.

با توجه به نمودار، به طور کلی در هفته گذشته، قیمت مس، حدود ۴.۷ درصد صعود کرد که کاهش بیش از ۶ هزار تنی موجودی انبارهای بورس فلزات لندن را نیز به‌همراه داشت. با توجه به صعود قیمت مس تا نزدیکی سطح ۶.۳ هزار دلار بر تن، انتظار می‌رود که طی هفته آتی، مس با افت قیمت همراه شود؛ البته این افت قیمت چندان زیاد نخواهد بود. با توجه به بررسی بازار طی یک هفته گذشته، می‌توان اذعان داشت که ارزش فلز سرخ، از وضعیت تکنیکال (پیروی از روند گذشته) به وضعیت بنیادی (پیروی از عرضه و تقاضا) رو آورده است. از این رو، با توجه به افزایش حجم معاملات، احتمالا کاهش قیمت طی هفته آتی چندان چشم‌گیر نخواهد بود.

​منبع:اخبار فلزات

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها