قرارداد بلند مدت

امروز (یکشنبه ۲۰ اسفندماه) ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید شرکت فولاد خوزستان و شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در قالب ۱۵ قرارداد کشف پریمیوم در بازار فیزیکی بورس کالای ایران معامله شد تا تولیدکننده و مصرف کننده این محصول در زنجیره فولاد، از امروز امکان برنامه ریزی بلندمدت تولید و فروش خود برای یکسال آینده را پیدا کنند؛ طی ماه های گذشته شاهد استقبال صنایع از انعقاد قراردادهای بلندمدت کشف پریمیوم در بورس کالا هستیم.

به گزارش کالاخبر ، عرضه های امروز آهن اسفنجی فولاد خوزستان در حجم های ۷۰ هزار تنی، ۷۵ هزار تنی، ۱۰۰ هزار تنی، ۱۵۰ هزار تنی، ۱۷۰ هزار تنی، ۲۴۰ هزار تنی و ۲۴۵ هزار تنی صورت گرفت که با ثبت درخواست متقاضیان خرید، کل قراردادها منعقد شد.
تاریخ معامله نهایی این قراردادها از ۷ فروردین ۱۴۰۳ آغاز و تا ۳۰ بهمن سال ۱۴۰۳ ادامه دارد.

به این ترتیب ۲ قرارداد ۱۰۰ هزار تنی در فروردین سال آینده، یک قرارداد ۲۵۰ هزار تنی در اردیبهشت، یک قرارداد ۲۴۵ هزار تنی در خرداد، یک قرارداد ۲۴۵ هزار تنی و یک قرارداد ۷۰ هزار تنی در تیر، یک قرارداد ۲۴۰ هزار تنی و یک قرارداد ۷۰ هزار تنی در مرداد، یک قرارداد ۱۷۰ هزار تنی و یک قرارداد ۷۰ هزار تنی در شهریور، یک قرارداد ۱۵۰ هزار تنی در مهر، یک قرارداد ۱۰۰ هزار تنی در آبان، یک قرارداد ۷۵ هزار تنی در آذر، یک قرارداد ۷۵ هزار تنی در دی و یک قرارداد ۱۵۰ هزار تنی در اسفند نهایی می شود.

همچنین تاریخ تحویل اولین قرارداد کشف پریمیوم محصول مذکور، ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ اعلام شده و تحویل در سایر قراردادها به ترتیب تا ۵ اسفند ۱۴۰۳ انجام می شود.

نوع تسویه معاملات در این قراردادها برخی نقدی/اعتباری و برخی دیگر نقدی بوده و طبقه روال عرضه ها در این روش، فرمول محاسبه قیمت پایانی، قیمت مبنا به اضافه پریمیوم کشف شده در فرایند عرضه خواهد بود.

فرمول محاسبه قیمت مبنا در معاملات آهن اسفنجی بیشترین مقادیر دو مورد زیر است.

  • اول: میانگین موزون هفتگی معاملات ۴ هفته آخر آهن اسفنجی قبل از معامله نهایی در بورس کالا
  • دوم: میانگین موزون هفتگی معاملات ۴ هفته آخر گندله قبل از معامله نهایی در بورس کالا ضربدر ضریب ۲.۸

گفتنی است، کشف پریمیوم قراردادی است که در بازار فیزیکی بورس کالای ایران معامله می‌شود و به موجب آن، طرفین متعهد می‌شوند که در زمان مشخصی در آینده (تحویل، حمل یا بارگیری) کالا را براساس قیمت نهایی (قیمت مبنا به علاوه مابه التفاوت توافق شده) معامله کنند. این قرارداد از ابزارهای کارآمد در جهت برنامه ریزی تولید به شمار می رود که در حوزه های مختلف پتروشیمی، فولادی و معدنی در بورس کالای ایران به کار گرفته می شود.

*مائده صالح

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها