-
چرا به فلز سرخ «دکتر مس» می گویند؟
مس را رهبر فلزات پایه میدانند و اغلب، قیمتهای آلومینیوم، نیکل، سرب و سایر کالاهای صنعتی از نرخ این فلز سرخ تبعیت میکنند. علاوه بر لیدری بازار فلزات، تقاضا و قیمت مس را می توان به عنوان یک شاخص معتبر برای وضعیت اقتصاد جهانی در نظر گرفت و سوابق قبلی شاخص قیمت و تقاضای مس نیز به درستی روند اقتصاد جهانی را نشان داده است.
-
مس در قله ۱۰ ساله
روز دوشنبه چهارم اسفند ماه، قیمت مس در بورس فلزات لندن نسبت به روز معاملاتی پیشین ۲۶۱ دلار افزایش داشته و به ۹ هزار و ۶۸ دلار رسیده است. این برای اولین بار در طول ۱۰ سال اخیر است که مس به بالای ۹ هزار دلار می رسد.
-
روابط هند با همسایگان خود در هاله ای از ابهام
سریلانکا در آخرین ضربه به تلاش های دهلی برای تقویت روابط با همسایگان خود، انبارش نفت و معاملات بندری با این کشور را لغو کرد. بر این اساس دولت سریلانکا اجاره نامه انبارش نفت بزرگترین شرکت پالایش دولتی هند را لغو کرد.
-
از سوی صندوق بین المللی پول؛
احتمال تورم شدید در پی بسته نجات بایدن رد شد
اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول طی اظهاراتی تاکید کرد که نگرانی ها درباره اینکه به دلیل بسته محرک اقتصادی دولت جو بایدن، تورم در آمریکا از کنترل خارج شود اغراق آمیز است.
-
بیت کوین ششمین سرمایه با ارزش دنیا شد
بیت کوین طی یک هفته ۹ درصد افزایش قیمت داشته و در ساعت ۱۳:۲۵ به وقت گرینویچ ۵۷۲۷۲ دلار معامله شده است. این ارز مجازی در حال حاضر ششمین سرمایه با ارزش دنیاست و تنها یک رده پایینتر از آلفابت گوگل قرار دارد.
-
ارزش بازار بیت کوین به یک تریلیون دلار رسید
ارزش بیت کوین طی یک هفته اخیر ۱۷ درصد افزایش داشته و به رکورد ۵۶۳۹۹.۹۹ دلار رسیده و سرمایه بازار آن را تا بیش از یک تریلیون دلار بالا برده است.
-
رضایت شرکت های روسی از نفت ۵۰ دلاری
شرکت گازپروم نفت روسیه اعلام کرد قیمت ۵۰ دلار در هر بشکه برای بخش نفت روسیه در بلند مدت مناسب است و این شرکت حتی با نفت ۲۰ دلاری هم میتواند سودآور باشد.
-
طلا در پایین ترین سطح ۷ ماه گذشته قرار گرفت
در حالی که افزایش سوددهی اوراق خزانه داری آمریکا جذابیت سرمایه گذاری در بازار طلا را کاهش داده است، قیمت فلز زرد امروز به پایین ترین رقم در طی بیش از ۷ ماه گذشته رسید و در مسیر ثبت بدترین عملکرد هفتگی از پایان ماه نوامبر قرار گرفت.
-
تولیدکنندگان اوپک پلاس خواستار افزایش تولید نفت شدند
افزایش قیمت نفت و کاهش ذخایر نفتی باعث شده تولیدکنندگان اوپک پلاس خواستار افزایش تولید نفت باشند ولی وزیر نفت عربستان رویکردی محتاطانه را ترجیح میدهد.
-
آشنایی با دنیای رمزارزها
بازار رمزارزها یا همان ارزهای دیجیتال در شرایطی به سرتیتر اخبار اقتصادی تبدیل شده است که با اوج گیری قیمت این نوع ارزها، سوالات زیادی در ذهن معامله گران سایر بازارها و مردم شکل گرفته است؛ رمزارزها چیستند؟ چرا به وجود آمدند؟ چطور به وجود آمدند؟ انواع آنها کدام اند و نحوه سرمایه گذاری چگونه است؟ در این نوشتار به این سوالات پاسخ داده شده است.
-
بهبود بازار بیلت سی آی اس
بازار بیلت سی آی اس کمی در ابهام به سر می برد و قیمت قراضه در ترکیه بالا رفته و از طرفی چینی ها در تعطیلات هستند.
-
چینی ها بازار ورق گرم را با قیمت های بالا ترک کردند
هفته گذشته و پیش از آن که چینی ها به تعطیلات بروند، قیمت های پیشنهادی ورق گرم صادراتی خود را با توجه به احتمال لغو معافیت مالیاتی صادرات ورق گرم و رشد بازار داخلی و فیوچرز، بالاتر بردند.
-
افزایش خوش بینی ها به بازار سنگ آهن
بررسی ها نشان می دهد آمار کمتر از حد انتظار تولید سنگ آهن و گندله شرکت واله در سه ماهه پایانی سال گذشته به دلیل نزدیکی رکود فصلی می تواند تا حدودی از قیمت سنگ آهن حمایت کند.
-
گروه مطالعات بین المللی مس در گزارشی اعلام کرد؛
افزایش ۱.۵ درصدی تولید مس تصفیه شده جهان
میزان تولید و ظرفیت مس تصفیه شده جهان طی ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۰ افزایش یافت. قیمت جهانی مس نیز طی ۷ ماهه اخیر، ۳۴ درصد افزایش یافته است.
-
رکورد جدید ارزش بازار ارزهای دیجیتال
ارزش بیت کوین ۷ درصد در روز شنبه افزایش یافت و به ۴۰۶۵۸ دلار رسید. به این ترتیب، ارزش بازار ارزهای دیجیتال به رکورد جدیدی رسیده است.
-
انتظار برای اجرای سیاستهای تزریقی، استارت خورد؛
واکنش متفاوت بازارهای کالایی به آغاز دوران بایدن
از افزایش قیمت طلا گرفته تا کاهش قیمت دلار همه نشان داد که انتظار برای اجرای سیاستهای تزریقی از سوی دولت بایدن، استارت خورده است.
-
گزارش بانک جهانی از رشد بهای ۵۳ قلم کالا در دسامبر ۲۰۲۰؛
قیمت کالاهای اساسی رکورد زد
در شرایطی که اغلب کشورهای صنعتی واکسیناسیون را شروع کرده اند و فعالیت های صنعتی و تولیدی با رعایت پروتکل های بهداشتی در بیشتر آنها از سر گرفته شده است، خبرها از افزایش حجم تجارت کالاهای اساسی در دنیا حکایت دارد، ولی مهمترین نکته ای که در گزارش بانک جهانی از اوضاع کنونی بازارها جلب نظر می کند، افزایش قیمت کالاهای اساسی (به جز کالاهای در بخش انرژی) در آخرین ماه سال قبل میلادی است؛ خبری که نشان می دهد رشد تولید و تقاضا از سال قبل شروع شده است.
-
فرجام بازار ارز و طلا در دوران ریاست جمهوری بایدن؛
کاهش نرخ دلار و افزایش قیمت طلا
جو بایدن، رسماً به، عنوان چهل و ششمین رئیسجمهور آمریکا کار خود را شروع کرد و تأثیر حضور او و سیاستهایش روی بازار طلا و دلار در دنیا چشمگیر بود.
-
نگاهی به پرنوسان ترین کالاهای جهان در سال ۲۰۲۰
سال ۲۰۲۰ به پایان رسید، سالی که از آن بهعنوان پر نوسانترین سال تاریخ جهان و سختترین سال برای اقتصاد دنیا نام میبرند. در این سال پر نوسان، بازارهای کالایی هم با نوسان شدیدی مواجه شدند و به ترتیب، بازارهای نفت، فولاد، مس و سنگآهن بیشترین نوسان قیمتی را تجربه کردهاند.
-
بازارهای کالایی در سال ۲۰۲۱ به کدام سو می روند؟
به گزارش بانک جهانی، بحران پاندمی کرونا در سال ۲۰۲۰ عمیق ترین رکود اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم را رقم زد که نه تنها قابل پیش بینی نبود بلکه از حیث تاثیر در گستره جغرافیایی بی نظیر بود، جهان سال جدید میلادی را در حالی آغاز کرد که این ویروس همچنان وجود دارد و اگرچه پیش بینی می گردد با کشف و توزیع واکسن کرونا بازگشت سریع اقتصادها به وضعیت قبل رخ می دهد لکن احتیاط و عدم اطمینان در برنامه ریزی و تصمیم گیری ها تا ظهور شرایط پساکرونا و پایان این داستان با کسب و کارها همراه خواهد بود. تلاش شده در یادداشتی که در ادامه از نظر می گذرد به وضعیت بازارهای کالایی در سال ۲۰۲۱ و پیش بینی آنها پرداخته شود.
-
نگاهی به بیم و امیدهای دلار آمریکا در سال ۲۰۲۱؛
وابستگی ارزش دلار به کرونا
یکی از بازارهای بسیار مهم در دنیا بازار دلار و ارزش این ارز پرمصرف در دنیاست. بازاری که در سال ۲۰۲۰ با چالش زیادی روبرو بود و پیشبینیها از تداوم وضعیت کنونی تا پایان سال بعد، خبر میدهد. تحلیل گران، این بازار را بسیار آسیبپذیر میدانند و بر این باورند که رشد اندک ارزش دلار در هفتههای اخیر، به دلیل افزایش انتشار خبرهای خوش در مورد عرضه واکسن و شروع واکسیناسیون است و اگر هر وقفهای در این مسیر ایجاد شود یا خبر بدی در این زمینه منتشر شود، بازار دلار با التهاب بزرگی روبرو خواهد شد. درواقع، وابسته شدن ارزش دلار به تحولات مرتبط با کرونا باعث شد تا آسیبپذیری این بازار بیشتر شود.
-
محصولات کشاورزی سال ۲۰۲۱ در بازارهای جهانی به کدام سو می رود؟
گندم و برنج در کمین رکوردشکنی قیمت
غلات اصلیترین محصولات کشاورزی تأمینکننده غذای انسان است، به همین دلیل بررسی روند تغییرات قیمت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۱ قیمت غلات در بازار جهانی رشد کند که دلیل آن انتظار تغییرات جوی در کشورهای بزرگ فعال در عرصه تولید غلات در دنیاست.
-
گزارش اختصاصی «کالاخبر»؛
واکسیناسیون اقتصاد جهانی علیه رکود کرونایی
خبر تأیید واکسن کرونا و انتشار خبرهای امیدوارکننده پیرامون واکسنهای دیگری که در ماههای آتی وارد بازار خواهند شد، باعث شد تا پیشبینیهای مثبتی در مورد اقتصاد دنیا، ارائه و برآوردهای اقتصادی درباره سال ۲۰۲۱ مثبتتر از چند ماه قبل شود.
-
شروع فصل خوب طلا
هفته جاری شروع فصل خوبی برای طلاست. شون لاسک، یکی از مدیران والش تریدینگ به کیتکونیوز گفت: بر مبنای الگوهای معاملات تاریخی، یکی از بهترین زمانها برای طلا از اواسط دسامبر تا روز والنتاین است. در حال حاضر طلا موفق شده است سطح ۱۸۳۰ دلار را حفظ کند که به معنای رشد ۲۰ درصدی قیمت طلا از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون است. این موضوع با در نظر گرفتن این حقیقت که طلا در چند ماه گذشته در وضعیت تحکیم بوده، قابل ملاحظه است.
-
بازار طلا کاهشی شد
در حالی که سرنوشت بسته محرک مالی دولت آمریکا همچنان نامعلوم است و پیشرفت در تولید واکسن کرونا نیز بر جذابیت سرمایه گذاری در بازار طلا تاثیر گذاشته است، قیمت طلا پس از افزایش قابل توجه جلسه قبل، امروز شاهد کاهش بود.
-
روند صعودی نفت معکوس شد
قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به کندی روند احیای اقتصاد جهانی و تقاضا برای سوخت به دلیل شتاب در روند افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا کاهش یافت.
-
افزایش ۰.۱ درصدی قیمت طلای جهانی
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱ درصد افزایش به ۱۸۷۷ دلار و ۱۴ سنت رسید.
-
«کالاخبر» گزارش می دهد؛
تجربه کشور فرانسه در حوزه نظام انبارداری و قبض انبار
«کالاخبر» در گزارش هایی سریالی برگرفته از گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس در خصوص آسیب شناسی نظام انبارداری در ایران، خلاصه ای از تجربیات کشورهای موفق در حوزه نظام انبارداری را مرور می کند.
-
چشمانداز مبهم بازارهای پتروشیمی در سال ۲۰۲۱
گروه نفت و گاز اماوال مجارستان بر این باور است که شیوع ویروس همهگیری جهانی کرونا و تردیدهای سیاسی چشماندازهای بازارهای پتروشیمی برای سال آینده میلادی را تیره و تار کرده است.
-
سقوط ۳۲ درصدی تولید خودرو در جهان
در حالی که در نیمه نخست ۲۰۲۰ تولید خودرو جهان تحت تأثیر کرونا بیش از ۳۲ درصد کاهش داشته است، تولید خودرو ایران با رشد ۲۰ درصدی مواجه شده و ایران در این بازه پانزدهمین خودروساز جهان بوده است.