• ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
  • کد خبر: 41452
دلار

شاخص دلار در معاملات ابتدای هفته اندکی عقب نشست.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از رویترز، همانطور که انتظار می رفت بانک مرکزی آمریکا در پایان نشست خود تصمیمی برای تغییر نرخ بهره که اکنون در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد نگرفت. بانک مرکزی در بیانیه خود اعلام کرد رشد اقتصادی امسال آمریکا احتمالا به منفی ۶.۵ درصد و نرخ بیکاری به ۹.۳ درصد خواهد رسید و انتظار می رود نرخ های بانکی دست کم تا دو سال دیگر در سطوح فعلی حفظ شود.  

در گزارش فدرال رزرو به کنگره با اشاره به اینکه یک مسیر بسیار نامطمئن پیش روی اقتصاد آمریکا است آمده: بهبودی کامل و بازگشت میزان فعالیت‌های اقتصادی به سطوح پیش از بحران قبلی کاملا بستگی به پایان شیوع کرونا در آمریکا و جهان خواهد داشت.

در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصادهای آمریکایی ادامه دارد؛ صادرات آمریکا تا پایان ماه آوریل با کاهش ۲۰.۵ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز آمریکایی ۱۰.۷ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته‌اند. آمارهای مشابه منتشر شده برای کانادا نیز نشان می دهد در ماه آوریل صادرات با کاهش ۲۹.۷ درصدی و واردات با کاهش ۲۵.۱ درصدی مواجه شده است و افزایش کسری تراز تجاری، دلار کانادا را تحت فشار قرار داده است.  

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۰۳۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۰ دلار اعلام شد.  

ارزهای اروپایی

چشم انداز اقتصادی منطقه یورو کماکان در سطح ناامید کننده باقی مانده است به طوری که بانک جهانی در گزارش خود پیش بینی کرده است متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو این منطقه در سال جاری به منفی ۹ درصد برسد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد ثبت شده در این منطقه از زمان تشکیل آن در سال ۲۰۰۰ میلادی خواهد بود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با افت ۰.۱۳ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۵۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۸ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۲  به ۱.۱۲۶ دلار رسید.

ادوارد مویا - تحلیلگر بازار ارز در موسسه اواندا - گفت: کماکان دارایی های امن در موقعیت بهتری قرار دارند اگر چه شزرایط مثل ماه قبل نیست. اکنون بیشتر از آنکه معامله گران رفتار دلار را زیر ذره بین قرار داده باشند منتظرند ببینند بانک های مرکزی سوئیس و ژاپن چه خواهند کرد و با نرخ بهره خود که همین حالا هم در سطح منفی قرار دارد چه خواهند کرد.

ارزهای آسیایی

عملکرد اقتصادهای بزرگ آسیا نیز کماکان در سطح ناامیدکننده ای باقی مانده است.  طبق اعلام دولت ژاپن در سه نخست امسال اقتصاد این کشور ۰.۶ درصد کوچک تر شده است. این رشد که ۰.۳ درصد بیشتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است، بدترین عملکرد اقتصاد ژاپن از سال ۲۰۱۵ تاکنون محسوب می شود. بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تاکنون در مجموع حدود ۱۴.۴ تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده است تا از پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا بکاهد.

از سوی دیگر خبر مربوط به تقویت ذخایر ارزی چین باعث بازگشت آرام آرام دلار به محدوده مقاومتی ۷ یوانی می‌شود. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۱۰.۲۳ میلیارددلار افزایش نسبت به ماه آوریل به ۳.۱۰۲ تریلیون دلار رسیده است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲ درصد کاهش به ۱۰۷.۱۳۶ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۶۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۸۵ یوان چین اعلام شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها