بورس-کالا.jpg

در هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهایی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"حجم معاملات گواهی شمش طلا از ۶ تن عبور کرد"،"رکوردشکنی بازار اختیار معامله با ثبت ۲میلیون موقعیت باز"،"صندوق های طلا چه مزیتی نسبت به خرید فیزیکی طلا دارد؟" و " پذیرش‌های جدید بورس کالا" اشاره کرد.

حجم معاملات گواهی شمش طلا از ۶ تن عبور کرد

به گزارش کالاخبر ، در هفته گذشته مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران با اشاره به ثبت رکوردی جدید در بورس کالا گفت: آخرین آمارها از معاملات گواهی سپرده شمش طلا به عنوان یکی از ابزارهای زنجیره طلا در بورس کالای ایران نشان می دهد که در ادامه استقبال سرمایه گذاران، حجم این معاملات از ۶ تن عبور کرده و این ابزار به تنهایی توانسته بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی را به سمت خود جذب کند.

جواد فلاح اظهار داشت: معاملات مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران با استقبال سرمایه گذاران و مشارکت ۶۰۰ هزار مشتری فعال در مسیر توسعه قرار دارد به طوریکه از ابتدای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا از اسفندماه سال ۱۴۰۱ تاکنون، تعداد عرضه کنندگان از ۴ به ۱۴ عرضه کننده رسیده است و این روند ادامه دارد.

او افزود: از آغاز به کار این بازار تاکنون حجم معاملات به بیش از ۶۰ میلیون و ۷۲۶ هزار گواهی معادل ۶ تن و ۷۳ کیلوگرم شمش طلا رسیده است. این حجم معامله، معادل ۸۲۰ هزار قطعه سکه تمام بهار آزادی بوده که ارزش ۲۳ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومانی را بر تابلوی بورس کالا به ثبت رسانده است.

مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران گفت: جذب این حجم نقدینگی همسو با سیاست‌های کلان اقتصادی کشور در راستای مشارکت مردم در اقتصاد و جذب نقدینگی سرگردان به بازارهای رسمی و شفاف بوده و وجود زنجیره ابزارهای جذاب طلا در بورس کالا باعث شده تا ذائقه شمار زیادی از سرمایه‌گذاران و عموم مردم به سرمایه‌گذاری در بازار طلا از مبادلات فیزیکی به سمت ابزارهای مالی طلا تغییر کند.

رکوردشکنی بازار اختیار معامله با ثبت ۲میلیون موقعیت باز

رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی بورس کالای ایران گفت: در پی اقدامات سال گذشته بورس کالای ایران در جهت توسعه و رونق هر چه بیشتر بازار اختیار معامله، روز ۲۳ خرداد ماه سال جاری تعداد کل موقعیت های باز این بازار به بیش از ۲ میلیون موقعیت رسید که این رقم یک رکورد جدید در تاریخ این معاملات به شمار می رود.

آناهیتا فولادی فر اظهار داشت: طی سال گذشته، پس از بررسی های انجام شده در خصوص آسیب شناسی معاملات اختیار معامله در بورس کالای ایران، اقدامات گسترده ای جهت توسعه این بازار در دستور کار قرار گرفت که نتیجه آن راه اندازی قرارداد اختیار معامله برای ۵ دارایی پایه در سال گذشته بود؛ از جمله قرارداد اختیار معامله بر روی صندوق چندکالایی، دو صندوق طلا، شمش طلا و راه اندازی مجدد اختیار معامله زعفران نگین.

به گفته وی، اقدامات پیش رو در سال جاری از جمله یکپارچه سازی سامانه معاملات مشتقه و بازار مالی و سهولت گردش پول در این بازارها، ایجاد امکان ورود کدهای سبدگردانی که در حال حاضر در مرحله صدور مجوز سازمان قرار دارد، ورود دارایی های پایه جدید در کلاس فلزات گران بها به بازار مشتقه و ورود صندوق های کالایی جدید همگی کمک شایانی به بیش از پیش بزرگ شدن بازار مشتقه خواهد کرد.

چرا سرمایه گذاری در صندوق های طلا؟

اکنون که شاهد فعالیت ۱۳ صندوق طلا در بازار سرمایه هستیم شاید بتوان گفت بحث مزیت های این ابزار در میان سرمایه گذاران بیش از پیش مطرح و مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. این ابزار که امکان سرمایه گذاری غیر مستقیم در بازار طلا را برای مردم فراهم می کند، نه تنها نقدشوندگی بالایی را برای سرمایه گذاران فراهم می کند بلکه شفافیت معاملات و امنیت در سرمایه گذاری را رقم می زند.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اولین موضوع مطرح شده در حوزه معاملات صندوق های طلا، شفافیت و در دسترس بودن بازار است گفت: صندوق ها در بسترهای معاملاتی بورس که شفاف هستند معامله می شوند لذا عرضه و تقاضا، دارایی صندوق ها و معاملات آنها شفاف بوده و از سوی دیگر دسترسی سریع را برای متقاضیان و مشتریان فراهم می آورد.

پرهام اخلاقی افزود: موضوع مهم دیگر که بسیار حائر اهمیت است، بحث نقدشوندگی است. به عبارت دیگر این بازار با توجه به ماهیت آن و تعداد بازیگران و حجم سرمایه ای که در گردش دارد، نقدشوندگی بالایی برای سرمایه های خرد و کلان فراهم می کند

اخلاقی یکی از تفاوت های ابزارهای نوین با بازار سنتی و فیزیکی را امنیت در سرمایه گذاری عنوان کرد و ادامه داد: یکی از برتری های معاملات طلا در بسترهای نوین مالی که به تازگی بستر آن توسعه یافته، استفاده از ابزارهای مشتقه است تا صندوق ها از این ابزارها برای پوشش ریسک خود استفاده کنند.

صندوق های طلا چه مزیتی نسبت به خرید فیزیکی طلا دارد؟

داود کرمی کارشناس ابزار مشتقه کارگزاری مبین سرمایه مزیت‌های صندوق سرمایه گذاری طلا را برشمرد و گفت: این صندوق ها در حال بدست آوردن جایگاه واقعی خود در میان سرمایه گذاران خود هستند و می توان با فرهنگ سازی صحیح، استفاده از ابزارهای مشتقه و پوشش ریسک در این صندوق ها را نیز توسعه داد.

به اعتقاد کرمی، نبود ریسک های سنتی خرید و فروش فیزیکی طلا در کنار امنیت بالا، سهولت معامله، نقدشوندگی بالا، معافیت مالیاتی و وجود ابزارهای پوشش ریسک از جمله مزیت های سرمایه گذاری در صندوق های طلا به جای خرید فیزیکی طلا است.

وی افزود:اولین مزیت صندوق های طلا نسبت به سرمایه گذاری در بازار فیزیکی و سنتی، امنیت معاملات است. سهولت معاملات از دیگر مزایای صندوق های طلا است. مشتریان خرد زمانی که در بازار فیزیکی سرمایه گذاری می کنند علاوه بر ریسک جابجایی در زمان خرید و فروش، هزینه کارمزد را نیز متقبل می شوند.

کرمی عنوان کرد:در کنار سهولت معاملات، مبحثی تحت عنوان نقدشوندگی و وجود بازارگردان برای صندوق های طلا نیز مطرح می شود. همچنین تنوع پرتفوی صندوق های طلا در کنار سهولت معاملات، جذابیت این ابزار را دو چندان کرده است.معاملات صندوق های طلا از معافیت مالیاتی برخوردار است و همین امر به جهت مزیت بزرگی که دارد، جذابیت بیشتری را به این ابزارها بخشیده است.در کنار تمامی این موارد، بحث کارمزد نیز مطرح می شود. کارمزد معاملات در بازار فیزیکی بسیار بالا است درحالی که در صندوق های طلا کارمزد حدود ۰.۲۴ است؛ همین کارمزد پایین شرایط را برای سرمایه گذاری و معامله جذاب می کند.

نگاهی به پذیرش‌های جدید بورس کالا

مدیریت پذیرش بورس کالای ایران با صدور ۱۴ اطلاعیه از پذیرش های جدید برای عرضه در بازار اصلی و فرعی خبر داد.

به این ترتیب نبشی فولادی و کنسانتره سنگ آهن ۲ شرکت در بازار اصلی پذیرش شد.همچنین فرومنگنز پر کربن، الیاف استیپل پلی استر، الیاف استیپل اکریلیک، گرانول نقره، ضایعات مسی، ضایعات ورق فولادی، ضایعات استیل، ضایعات آلومینیوم، ضایعات برنجی، ضایعات چدنی، تجهیزات ضایعاتی و چرخ خودرو ضایعاتی متعلق به ۴ شرکت در بازار فرعی پذیرش شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها