به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، سید علی حسینی در ادامه افزود: تعداد خریداران بورس انرژی در سال ۱۳۹۲، ۱۰ شرکت، در سال ۱۳۹۳، ۲۰ شرکت و در سال ۱۳۹۴، ۳۱ شرکت بوده است و از ابتدای سال ۱۳۹۵ تاکنون ۸۲ شرکت به این تعداد اضافه شده است که در مجموع ۱۴۳ شرکت خارجی به خریداران بورس انرژی پیوسته اند. همچنین ارزش معاملات بورس انرژی در رینگ بین الملل، ۱۰۹۲ میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته ۸۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: براساس گزارشات تا به امروز ۱۴۳ شرکت خارجی از مجموعه ۱۹ کشور شامل افغانستان، امارات، عراق، ارمنستان، پاکستان، ترکیه، گرجستان، انگلستان، هندوستان، مالزی، چین، عمان، اندونزی، دومینیکا، روسیه، کانادا، کره جنوبی، کنیا و مالدیو به اخذ کد معاملاتی در بورس انرژی ایران اقدام کرده اند. همچنین کشور های ارمنستان، افغانستان، امارات، آفریقای جنوبی، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، چین، عراق، عمان، گرجستان، نخجوان و هندوستان نیز مقصد صادرات کالاهای معامله شده در بورس انرژی ایران بودهاند.
بنا به گفته وی عمده کالاهایی که به کشورهای خارجی صادر شده اند شامل کالای اکسترکت، گاز بوتان، انواع حلال، سوخت هوایی، گاز مایع، متانول، نفت سفید، نفت کوره، نفت گاز و نفتا است.
مدیرعامل بورس انرژی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۵۷ درصد از کل خریداران بورس انرژی در سال ۱۳۹۵ اقدام به دریافت کد معاملاتی کرده اند.
البته تعاملات بین المللی پس از برجام باعث شده است که خریداران خارجی با اطمینان بیشتری کد معاملاتی دریافت کرده و به بورس انرژی راه پیدا کنند.
وی همکاری با وزارت نفت را یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در بورس انرژی برشمرد و خاطرنشان کرد: توجه وزیران اقتصاد و نفت به اهمیت بورس انرژی موجب شده است که در حال حاضر شاهد افزایش عرضه ها و تنوع کالاهای عرضه شده در این بورس باشیم همچنین این مهم موجب جذب خریداران خارجی بیشتری در بازارسرمایه کشور شده است.
حسینی گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ نفر در شبکه کارگزاری بورس انرژی در حال فعالیت هستند. مهمترین کاری که بورس انرژی کشور در حوزه داخلی انجام داد؛ این است که در آذر ماه سال ۱۳۹۲ خوراک بسیاری از واحدهای پایین دستی از جمله میعانات گازی را تأمین کرده است. فعالیت های بورس انرژی در سطح داخل که تأمین خوراک برای صنایع پایین دستی است؛ می تواند به مقاوم سازی اقتصاد و اتکا به توان داخلی کمک کند و فرآورده های صادراتی کشور از طریق بورس می تواند تنوع زیادی را در بین خریداران ایجاد کند. همچنین باید توجه داشته باشیم که با تنوع سازی روش های فروش می توانیم به پیاده سازی اقتصاد مقاومتی کمک شایانی کنیم.
وی ادامه داد: در بندهای اقتصاد مقاومتی به این ۲ مسأله به صراحت اشاره شده است. یکی تنوع سازی روش های فروش نفت، فرآورده های نفتی و گاز و دوم هم تأکید بر توانمند سازی بخش داخلی. ما با تأمین خوراک برای صنایع پایین دستی داخلی و با استفاده از بورس جهت فروش فرآورده ها و افزایش تعداد خریداران خارجی به متنوع سازی روش های فروش نیز در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی کمک کردیم.
حسینی افزود: در زمان دولت تدبیر و امید، بورس انرژی ایران با جذب خریداران خارجی تعاملات بین المللی و اقتصادی را تسهیل بخشیده و رونق داده است. تأمین مالی شرکت ملی نفت ایران و تأمین مالی صنعت برق کشور توسط وزارت اقتصاد و امور دارایی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس انرژی ایران انجام گرفت که این اقدام نفرگامی مهم برای اعتماد به ساز وکار بازار و استفاده از ظرفیتهای بالقوه بورس انرژی ایران محسوب میشود. بر اساس آمار معاملات بورس انرژی ایران، ارزش کل معاملات از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا ۸ اسفند ماه ۱۳۹۵ در تالار فیزیکی رقم ۵۳ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال، در بازار سلف موازی استاندارد برق رقم ۱۵ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال و در بازار اوراق سلف موازی استاندارد با سررسید یکساله و بیشتر به ارزش ۱۸ هزار و ۸۲۴ میلیارد ریال بوده است.
منبع: سنا
ارسال نظر