به گزارش کالاخبر به نقل از صدای بورس،امین سهلالبیع به تشریح گواهی سپرده کالایی و نحوه کارکرد آن پرداخت و گفت: گواهی سپرده کالایی اوراق بهادار مبتنی بر کالایی است که تایید کننده وجود کالای فیزیکی در انبارهای پذیرفته شده توسط بورس کالای ایران است.
مدیرعامل کارگزاری کارآمد افزود: اخیراً بورس کالای ایران در اطلاعیهای، گشایش اولین انبار پذیرش شمش نقره را اطلاعرسانی کرده است که پس از مدت کوتاهی و رسیدن سطح انبار به موجودی قابل قبول، معاملات ثانویه این گواهی سپرده شمش نقره در بازار بورس کالای ایران آغاز به کار خواهد کرد.
سهلالبیع، اوراق مبتنی بر کالا در بازارهای کالایی را شامل مزیتهای بسیار نسبت به معامله کالای فیزیکی دانست و گفت: مهمترین ویژگی این بازارها این است که سطح قابل قبولی از عرضه و تقاضا را به طور کاملا شفاف با قابلیت رقابت و معامله برای بازیگران هر کالا ایجاد میکند. علاوه بر آن با توسعه ابزارهای جانبی مبتنی بر این داراییهای پایه، مانند اوراق مشتقه و یا قراردادهای آتی امکان استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و فرصتهای آربیتراژ را برای سرمایه گذاران فراهم خواهد کرد که این سرمایهگذاران به نقد شوندگی بیشتر این کالاها کمک خواهند کرد.
مدیرعامل کارگزاری کارآمد یکی دیگر از مزیتهای معامله در این بازار برای خریداران را برشمرد و گفت: از بین رفتن ریسک تقلب در ارائه کالاهایی شبیه طلا و نقره یکی دیگر از مزیتهای معامله در بازارکالایی خواهد بود. از آنجایی که در هنگام پذیرش کالا در انبارهای بورس کالا و قبل از تبدیل شدن به گواهی سپرده، آزمایشهای لازم بر شمشهای تحویلی به منظور اطمینان از استانداردهای اعلام شده توسط بورس کالا انجام میشود، که این امر باعث شده تا خریداران متحمل ریسک نشوند.
سهلالبیع اضافه کرد: از دیگر مزیتهای معاملات گواهی سپرده میتوان به از بین رفتن ریسک سرقت و از آسیب های احتمالی به کالاها به طور کامل از دوش دارندگان این کالاها برداشته میشود و در قبال از بین رفتن تمام این ریسک ها، هزینه انبارداری ناچیزی از دارندگان این شمش اخذ خواهد شد که سالانه حدوداً ۰.۸ درصد است. این نرخ حتی به یک درصد هم نمیرسد و برای پوشش ریسکهای نرخ جذابی است.
وی گواهی سپرده شمش نقره را با توجه به استانداردهای اعلامیه توسط بورس کالای ایران معتبرترین عیار معامله شده در دنیا عنوان کرد و گفت: برای تحویل شمشهای نقره دارندگان شمش باید به خزانه داری بورس کالا مراجعه کنند و شمش های خود را برای ارائه آزمایشات و در نهایت تبدیل به گواهی سپرده ارائه کنند.
سهلالبیع ادامه داد: دارندگان گواهی سپردههای کالایی در هنگام تحویل کالا از بورس در صورت نیاز میتوانند، درخواست بررسی کالای تحویلی را دهند تا توسط آزمایشگاه با شرایط استاندارد اعلامی، تطبیق داده شود. همچنین معاملات پیوسته شمش نقره بزودی در بازار مالی بورس کالای ایران برای دارندگان کد بازار مالی فعال خواهد شد و مطابق با گواهی سپرده شمش طلا که قبل از این نیز در این بازار معامله میشد، در یک حراج پیوسته صورت خواهد پذیرفت.
وی بازیگران فروش و خرید شمش نقره را برشمرد و گفت: عرضهکنندگان این بازار، تولیدکنندگان شمش نقره، فعالان این صنف و واردکنندگان خواهد بود و در سمت خرید، تولیدکنندگان پاییندست نقره ، سرمایهگذاران و صندوقهای کالایی به طور فعال حضور خواهند داشت. با توجه به چشم اندازهای مثبتی که بر فلز نقره در بازارهای جهانی تحلیلگران متصور هستند، پیش بینی میشود که بازار بسیار پررونقی را برای گواهی سپرده شمش نقره شاهد باشیم.
مدیرعامل کارگزاری کارآمد در پایان از نفع این بازار برای تولیدکنندگان این محصولات گفت: ایجاد این بازار میتواند به تولیدکنندگان این محصول در کشور کمک شایانی کند، دسترسی به بازار بزرگتر، بازار هدف جامعتر و مشتریان متنوعتر میتواند یکی از نتایج بازگشایی این بازار باشد. به طور کلی با توجه به ظرفیت بسیار بالای بورس کالای ایران، برای توسعه ابزارهای کالایی، ساختن ابزارهای جدید برای سرمایهگذاران میتواند به توسعه بازار سرمایه ، تنوع بخشی خدمات و محصولات، افزایش بازیگران و کمک به تولیدکنندگان نقش شایانی را ایفا کند.
ارسال نظر