نفت

تحلیلگران و معامله‌گران می‌گویند کاهش غیرمنتظره تولید اوپک پلاس ممکن است بازار را دچار محدودیت عرضه کرده و قیمت نفت را به مرز ۱۰۰ دلار برگرداند.

به گزارش کالاخبر ، قیمت نفت روز دوشنبه پس از این که تولیدکنندگان اوپک پلاس کاهش بیشتر تولید به میزان ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز را از ماه مه تا پایان سال ۲۰۲۳ اعلام کردند، بیش از چهار دلار در هر بشکه افزایش پیدا کرد. طبق محاسبات رویترز، با کاهش جدید، مجموع کاهش تولید این گروه به ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز می رسد که معادل ۳.۷ درصد از تقاضای جهانی است. اوپک از نوامبر سال ۲۰۲۲، هدف تولید نفت خود را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش داد و انتظار می رفت تا پایان امسال، این هدف تولید را بدون تغییر حفظ کند.

شرکت مشاوره ریستاد انرژی بر این باور است که کاهش جدید تولید از سوی اوپک پلاس، بازار را با محدودیت عرضه روبرو کرده و قیمت‌ها را در ادامه سال، به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رساند و احتمالا نفت برنت تابستان امسال تا رکورد ۱۱۰ دلار پیش خواهد رفت.

گروه مالی یو بی اس هم انتظار دارد قیمت نفت برنت تا ژوئن، به ۱۰۰ دلار برسد. بانک گلدمن ساکس پیش بینی قیمت دسامبر خود را پنج دلار بالا برد و به ۹۵ دلار رساند. این بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی اعلام کرد آزادسازی ذخایر نفت استراتژیک در آمریکا و ادامه اعتصاب‌ها در فرانسه و همچنین امتناع واشنگتن از پر کردن ذخایر استراتژیک در سال مالی ۲۰۲۳، ممکن است باعث شده اوپک پلاس به این اقدام مبادرت کند.

مدیر یک پالایشگاه کره جنوبی اظهار کرد: این کاهش تولید، خبر بدی برای خریداران نفت است و اوپک پلاس به دنبال حمایت از سودشان در برابر نگرانی‌ها نسبت به کندی اقتصادی جهانی است.

این مدیر پالایشگاهی کره‌ای و یک معامله‌گر چینی گفتند: درست زمانی که اقتصادهای ضعیف، تقاضا و قیمت‌های سوخت را سرکوب کرده‌اند، کاهش عرضه اوپک پلاس، قیمت‌های نفت را بالا خواهد بود.

عربستان سعودی اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه این کشور، یک اقدام احتیاطی به منظور حمایت از ثبات بازار است.

تاکایوکی هونما، اقتصاددان ارشد تحقیقات جهانی شرکت سومیتومو گفت، عرضه محدودتر اوپک پلاس، برای ژاپن منفی خواهد بود زیرا باعث افزایش تورم و ضعیف شدن اقتصاد این کشور می‌شود. ظاهرا کشورهای تولیدکننده می خواهند قیمت نفت به ۹۰ تا ۱۰۰ دلار صعود کند اما قیمت بالاتر نفت به معنای ریسک بالاتر رکود اقتصادی و کندی تقاضاست.

به گفته معامله‌گران، کاهش تولید اوپک پلاس در حالی روی می‌دهد که پیش بینی می‌شود خرید از سوی چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، با خروج این کشور از قرنطینه‌های کووید ۱۹، در سال ۲۰۲۳ به رکورد بالایی صعود کند و همزمان، مصرف هند که سومین وارد کننده بزرگ جهان است، قوی مانده است.

یک مقام هندی که مایل نبود نامش فاش شود، اظهار کرد: قیمت‌های بالاتر و عرضه کمتر نفت، ممکن است چین و هند را به خرید بیشتر نفت روسیه ترغیب کرده و درآمد مسکو را تقویت کند. افزایش قیمت نفت برنت ممکن است باعث شود قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه به بالاتر از سقف تعیین شده از سوی گروه هفت، افزایش پیدا کند.

پالایشگاه‌های ژاپن و کره جنوبی اعلام کردند که به دلیل نگرانی‌های ژئوپلیتیکی، قصد ندارند از روسیه نفت خریداری کنند و ممکن است به دنبال عرضه جایگزین از آفریقا و آمریکای لاتین باشند.

به گفته هونما، ژاپن ممکن است تلاش کند نفت بیشتری از آمریکا دریافت کند اما واردات نفت آمریکا از طریق کانال پاناما، گران است.

معامله گران همچنین به نظاره واکنش آمریکا نشسته‌اند که این اقدام اوپک پلاس را دور از صلاح دانسته است.

بر اساس گزارش رویترز، یک معامله‌گر چینی گفت: در واقع، هدف از این کاهش عظیم تولید دور از انتظار، کسب دوباره قدرت قیمت‌گذاری در بازار بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها