مفتح

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت:سیاست دولت سیزدهم بر  این است که کل نیازهای کشور در بخش بازار مبتنی بر بورس کالا تامین شود و نهاده‌های تولید اعم از فولاد،  سیمان، پتروشیمی مبتنی بر این بازار است به طوری که اکنون در عرصه فولاد و  سیمان بدون اینکه وارد نرخ‌گذاری شویم از همان مکانیسم عرضه و تقاضا به یک بلوغ کامل رسیدیم علی رغم اینکه با دو بحران جنگ اوکراین و قطعی برق مواجه شدیم که در افزایش قیمت فولاد و سیمان نقش زیادی داشت اما بازار آرامی را در این دو عرصه شاهد بودیم.

به گزارش کالاخبر به نقل از ایرنا، محمدصادق مفتح در جلسه ستاد تنظیم بازار در استانداری اصفهان اظهار داشت: بورس کالا مطمن‌ترین ابزار و مکان و بستر برای فعالان اقتصادی است و قرار دادن بورس به عنوان چهار راه اتصال مولفه‌های واردات، صادرات، تولید و مصرف جزو برنامه‌های وزارتخانه است که نقطه تعالی آن قیمت است.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: بورس کالا جدا از بورس سهام است که تمام روش‌ها برای خریداران شفاف دیده شده و یک تجربه جهانی است که باید در ایران پیاده‌سازی شود.

وی با بیان اینکه کالاهای چون نهاده و ماده اولیه که در ابتدای زنجیره تولید قرار دارد با مکانیزم بورس و روش‌های که در یکسال گذشته  اتخاذ شد از دو وابستگی رها شد و افزود: در درجه اول رهایی از وابستگی قیمت جهانی را خواهیم داشت یعنی قیمت داخلی از قیمت جهانی تبعیت نمی کند  و دیگری نرخ تبدیل ریال به دلار قطع می‌شود یعنی هر نوسانی که قیمت دلار به ریال وارد می‌کند، نخواهیم داشت و ثبات بسیار قابل قبولی را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه این تجربه در سال اول دولت ذی قیمت بوده  و تلاش شده به حوزه های دیگر چون پتروشیمی و سایر کالاها و نهاده های تولید تسری یابد، افزود: اعتقاد داریم اگر تولید به آرامش برسد  و تولید کننده مطمئن از تولید شود حتما با بازار آرام روبرو خواهیم بود زیرا ریشه بسیاری از مشکلات و تلاطم بازار در تولید  و نگرانی از آینده تولید است و خیلی مواقع شاید این نگرانی بیهوده باشد اما ما وظیفه داریم برنامه‌ریزی و رفع کنیم. 

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به اینکه حسن این بازار در این است که بازار را از اتفاقات آینده مطمئن می‌سازد بنابراین بازار آرام را خواهیم داشت و نگرانی فعالان اقتصادی رفع می شود، ادامه داد: در این بازار صادرات و واردات  و مصرف داخلی جایگاه خود را پیدا می کند.

وی تصریح کرد: سیاست دولت سیزدهم بر  این است که کل نیازهای کشور مبتنی بر بورس تامین شود و نهاده‌های تولید اعم از فولاد،  سیمان، پتروشیمی مبتنی بر این بازار است به طوری که اکنون در عرصه فولاد و  سیمان بدون اینکه وارد نرخ‌گذاری شویم از همان مکانیسم عرضه و تقاضا به یک بلوغ کامل رسیدیم علی رغم اینکه با دو بحران جنگ اوکراین و قطعی برق مواجه شدیم که در افزایش قیمت فولاد و سیمان نقش زیادی داشت اما بازار آرامی را در این دو عرصه شاهد بودیم.

مفتح با بیان اینکه اکنون ذخایر خوبی در حوزه دام سبک، دام سنگین و طیور داریم و به‌رغم تحریم ها و مشکلات آن، واردات خوبی داریم، گفت: ذخیر با همکاری و برنامه ریزی تشکل ها در استان ها از ذخایر علوفه خوبی برخورداریم داریم  که در ماه آینده وضع بهتر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: ثباتی را در عرصه تولید، قیمت ها  و مصرف کننده داریم و بازار نگران کننده نیست و قیمت برخی از کالاها کمتر از نرخ های مصوب به بازار عرضه شده است.   

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها