به گزارش کالاخبر و به نقل از ایلنا، مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره دلایل ریزش شاخص در ماه گذشته اظهار کرد: در روند بازار متغیرهای مختلفی تاثیرگذار بودند که یکی از آن ها تغییر قیمتهای جهانی بود. محاسبه کنید فقط از ابتدای خرداد تا به امروز، قیمت جهانی کالاهای اساسی به چه اندازهای تغییر کرده است. باید توجه داشته باشیم که بازار سرمایه، بازار انتظارات است.
وی تصریح کرد: درست است که در ۳ ماه ابتدای سال گزارشهای بسیار خوبی از بازار و شرکتها داشتیم اما با توجه به کاهش قیمتهای جهانی بازار دقیقا هوشمندانه عمل کرد و اثری که کاهش قیمتهای جهانی روی بازار سرمایه گذاشت اثر کمی نبود. در برخی از کالاها با کاهش محسوس قیمتها مواجه شدیم که بر بازار سرمایه اثر قابل توجهی داشت.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در همین مدت قیمت محصول های فولادی، مس و پتروشیمی در بورس کالا کاهش محسوسی را تجربه کرد، البته هر چند که قیمت برخی این محصول ها هنوز از قیمتهای سال ۱۴۰۰ بالاتر است اما روند کاهشی داشتند و نمیتوان اثر کاهش قیمتهای جهانی برخی از کالا را بر بازار سرمایه انکار کرد.
همچنین با هم خواندیم: تمهیدات سازمان بورس و اوراق بهادار بهعنوان متولی و نهاد ناظر بازار سرمایه در برابر مداخلات دولتی و قیمتگذاری دستوری چیست؟
عشقی با بیان اینکه دولت هرگز چنین انگیزهای را ندارد که جلوی رشد بازار سرمایه را بگیرد و مانع از رشد شاخص شود، اظهار کرد: بازار براساس متغیرهای موثر رفتار میکند. البته قبول دارم یک سری تصمیم ها مانند افزایش نرخ بهره بانکی در بازار سرمایه اثرگذار بود. به رییس بانک مرکزی گفتم که وقتی در ستاد اقتصادی دولت تصمیمی مبنی بر تعیین نرخ بهره بین بانکی گرفته شده، عبور از این عدد باعث بیاعتمادی میشود، از این رو درخواست کردیم نرخ بهره بین بانکی را کاهش دهند و پایبند به تصمیمات اقتصادی باشند.
وی با اشاره به سایر مولفههای تاثیر گذار در بازار سرمایه گفت: موارد اثرگذار دیگری مانند تصمیم های درباره خودرو و خودروسازان، قیمت گذاری دستوری در سایر صنایع را هم پیگیری میکنیم، هر چند پیگیری فقط نباید از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار انجام شود. مسئولیت اصلی در پیگیری قیمتگذاریهای دستوری شرکتها هستند و مدیران شرکتها باید توجه داشتند که نسبت به مراقبت از اموال مردم مسئولیت دارند و باید منافع سهامداران را حفظ کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این سوال که چرا مانند سالهای گذشته قیمتها در بازار سرمایه و شاخص همراه با افزایش نرخ دلار بالا نرفت، گفت: این دو نسبت به یکدیگر تناظر یک به یک ندارند و نباید یک متغیر را در نظر گرفت. به طور قطع در میان مدت و بلندمدت بین این دو هماهنگی ایجاد میشود اما تناظر یک به یک و همزمانی مطلق بین آنها وجود ندارد.
وی افزود : افزایش نرخ ارز قطعا اثر خود را در صورتهای مالی میگذارد و در روندی که تا پایان سال طی میشود اثر خود را نشان میدهد.
با هم درباره پیامدهای نامطلوب قیمت گذاری دستوری بخوانیم:
- راه عبور بورس از قیمتگذاری دستوری
- قیمتها با دستور کنترل نمیشوند
- با طرح تنظیم بازار کالاهای بورسی مخالف هستیم
- دود قیمت گذاری دستوری به چشم تولید می رود
- قیمتگذاری دستوری، دور باطل تورم
- قیمت گذاری دستوری در تضاد با ماهیت بازار سرمایه
ارسال نظر