به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، کارشناسان پیشبینی میکنند این شرکتها براساس روال سالهای گذشته در ۳ماه پایانی امسال نیز با افزایش حجم معاملات بهویژه در رینگ صادراتی بورس کالا روبهرو خواهند شد. معاملات شرکتهای معدنی در بازارسرمایه به دلیل افزایش قیمتهای جهانی رشد داشته و این افزایش بیشتر در قیمت و بخش تقاضا بوده است؛ از طرف دیگر در صنعت سنگآهن به دلیل نوسان قیمت، عرضهها کمی کاهش یافته اما در صنعت مس کماکان عرضهها براساس روال قبل ادامه داشته و تقاضا خیلی بیشتر شده است.
بر همین اساس مدیربخش کالایی کارگزاری بانک صنعت و معدن با بیان این مطلب گفت: تا یکسال پیش درباره محصول مس، رقابت قیمت نداشتیم اما درحال حاضر این وضعیت تغییر یافته و بازار شاهد رقابت در قیمتها است.
رضا مناجاتی درباره آینده این دو صنعت پیشبینی کرد: چون قیمتهای جهانی افزایشی پیشبینی میشود، در یک تا دو ماه آینده این روند ادامه خواهد داشت، اما باشیب ملایمتر، به این معنی که قیمتها به شدت دو ماه اخیر روند افزایشی نخواهند داشت. وی وضعیت سهام صنایع معدنی در بورس را متاثر از قیمت معاملات محصولاتشان ارزیابی کرد و افزود: نوسانات قیمتی کالاها در بورس کالا به طور معمول قبل از اوراق اتفاق میافتد. چون قیمت محصولات این صنایع بالا رفته و تحتتاثیر افزایش قیمت دلار هستند. بنابراین در میزان صادراتشان نیز تاثیر مثبت میگذارد.
مناجاتی دلیل بسته شدن نماد برخی از محصولات فلزی از قبیل آلومینیوم را ناشی از تعدیلهای مثبت این شرکتها دانست و درباره سازوکار بورس کالا برای حضور شرکتهای معدنی افزود: درباره شرکتهای معدنی چون این امکان وجود دارد که درکنار ایجاد ارزش افزوده برای فروش به خارج از کشور نیز اقدام کنند، بهتر است این شرکتها بیشترین عرضه محصولات خود را از طریق رینگهای داخلی دنبال کنند و شرکتهایی که برای این محصولات ارزش افزوده ایجاد میکنند زمینه را برای صادرات فراهم کنند. وی در مقایسه دو کالای سنگآهن و مس ادامه داد: درحال حاضر سنگآهن بیشتر برروی رینگ صادراتی معامله شده اما درباره مس، بیشتر خریدها داخلی است و به سیم، کابل و فرآوردههای مسی تبدیل و ارزش افزوده برای این کالاها ایجاد میشود.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، بستر مناسب معاملات و آشناسازی خریداران با سیستم بورس کالا شاید بهترین روش برای افزایش حجم معاملات باشد.
مدیر بخش کالای کارگزاری بانک صنعت و معدن وضعیت عرضه سنگآهن در رینگ صادراتی بورس کالا را کماکان مثبت ارزیابی کرد و افزود: تعداد مشتریهای خارجی افزایش یافته و به تبع در رقابتهای بالاتر، این محصول با قیمت بیشتری به فروش میرود. به گفته وی وضعیت تقاضای سنگآهن در رینگ بینالمللی بورس کالا برای سه ماهه آخر سال مثبت و روبه رشد است.
بستر صادرات مواد معدنی از بورس کالا فراهم است
در همین زمینه قائم مقام شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان گفت: با توجه به رشد اقتصادی مثبت کشور از یک طرف و گشایشها پس از اجرایی شدن برجام از سوی دیگر، چشمانداز بازار مثبت به نظر میرسد. شرکتهای گروه معدنی هم از این قاعده مستثنی نبوده و علاوهبر این تحلیل، تحتتاثیر قیمتهای جهانی، قیمت سهام آنها نیز دستخوش تغییر میشود.
منصور محمدطاهری ضمن بیان این مطلب ادامه داد: وضعیت گروه شرکتهای معدنی به طور معمول تحت تاثیر مستقیم قیمتهای جهانی قرار داشته به نحوی که افزایش یا کاهش قیمتهای جهانی ابتدا بر میزان تقاضا برای اینگونه محصولات تاثیر گذاشته و با توجه به افزایش یا کاهش تقاضا موجب نوسان قیمت محصولات معدنی به تبع آن میشود.
محمدطاهری افزود: تحلیلگران بورس با انواع روشهای تحلیلی سعی در پیشبینی فاکتورهای موثر بر افزایش یا کاهش فروش، درآمد، بهای تمامشده و سایر عوامل تشکیلدهنده سودآوری شرکتها دارند و قیمتهای جهانی، یکی از موثرترین عوامل تاثیرگذار بر سودآوری شرکتهایی است که عمده تولیدات آنها یا برای صادرات است و یا مواد اولیه خود را از خارج وارد میکنند.
قائم مقام شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان تصریح کرد: بنابراین در صورت پیشبینی درست از نوسان قیمتهای جهانی کامودیتیها، میتوان میزان تاثیر این نوسانات بر قیمت سهام شرکتهای معدنی و واکنش بورس نسبت به سهام شرکتهایی از این دست را اندازهگیری کرد. این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: ساز و کار بورس کالا برای عرضه محصولات معدنی در رینگ صادراتی فراهم بوده و عرضههای سنگآهن صادراتی در این رینگ انجام میشود. به گفته محمدطاهری، مشوقهایی که جذابیت عرضه محصولات در بورس کالا را بهوجود آوردهاند هنوز به اندازهای نیست که صادرکنندگان مشتاقانه از این بستر فراهمشده استفاده کنند. در این بین با توجه به تاثیر غیرقابل انکار این بورس بر شفافسازی آمار و اطلاعات و بهدلیل نوپا بودن بورسهای منسجم کالایی در ایران، نیاز به فرهنگسازی و پشتیبانی بیش از پیش از بورس کالا وجود دارد.
منبع: دنیای معدن
ارسال نظر