به گزارش «کالاخبر»؛ هشدار این دیده بان انرژی عمیق شدن ریسک نوسان را بارز کرد و باعث شد قیمتهای نفت در معاملات روز جمعه افزایش بیشتری پیدا کنند.
در گزارش نفت ماهانه آژانس بین المللی انرژی آمده است: اگر تولیدکنندگان خاورمیانه که مازاد ظرفیت تولید دارند بخواهند ظرفیت تولید محدود تولیدکنندگان دیگر را جبران کنند، این ریسکها که پیامدهای اقتصادی گسترده ای دارند، کاهش پیدا خواهند کرد.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی دو تولیدکننده بزرگ عضو اوپک با بیشترین ظرفیت مازاد تولید هستند.
کِرگ ارلام، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA گفت: پس از این که آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از میزان رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۲ را بالا برد و تایید کرد اوپک پلاس نتوانسته است به اهداف تولیدش دست پیدا کند، قیمتها افزایش بیشتری پیدا کردند.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد اگر اوپک پلاس محدودیت عرضه خود را به طور کامل خاتمه دهند، ۴.۳ میلیون بشکه در روز عرضه به بازار بازخواهد گشت. با این حال این اقدام ظرفیت مازاد تولید را تا پایان سال به ۲.۵ میلیون بشکه در روز کاهش می دهد که عمده این ظرفیت در اختیار عربستان سعودی و تا حدودی امارات متحده عربی قرار دارد.
در حال حاضر اوپک پلاس هر ماه افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را تصویب می کند اما طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، اختلاف بین هدف و تولید اوپک پلاس در ژانویه به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید.
طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، استمرار تولید کمتر از سطح هدف گذاری شده در اوپک پلاس، ۳۰۰ میلیون بشکه معادل ۸۰۰ هزار بشکه در روز از عرضه نفت به بازار از ابتدای سال ۲۰۲۱ کاسته است. با این حال نتیجه موفق مذاکرات هسته ای می تواند تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران را لغو کرده و با بازگشت تدریجی ۱.۳ میلیون بشکه در روز نفت ایران به بازار جهانی، محدودیت عرضه را تسهیل کند. عرضه و تقاضا در سه ماهه نخست سال میلادی جاری متوازن به نظر می رسند اما انتظار می رود بازار در سه ماهه دوم یا نیمه دوم سال دچار کمبود عرضه شود.
بر اساس گزارش رویترز، ضرورت پر کردن ذخایر نفت که در کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که در دسامبر ۶۰ میلیون بشکه کاهش یافت و به پایینترین سطح هفت سال اخیر نزول کرد، به معنای آن است که ایجاد مازاد عرضه نفت بعید است.
ارسال نظر