یحیی ال اسحاق

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: ما در مورد تجارت با کشور عراق یک برنامه تجارت ۲۰ میلیارد دلاری داریم که عملیاتی شدن آن، چندان دور از ذهن نیست.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از مهر، یحیی آل اسحاق امروز در نشست توسعه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران و استان کرکوک عراق اظهار کرد: همه دولت‌های ایرانی و عراقی عزم جدی داشتند که روابط منطقه‌ای دو کشور را توسعه دهند. این عزم ناشی از یک شرایط خاص استراتژیک است که شامل همه حوزه‌ها سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و..‌. می‌شود. علیرغم همه حوادث ریز و درشتی که در منطقه رخ می‌دهد، رابطه برادرانه دو کشور وجود داشته و رو به گسترش است.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در دولت جدید به نظر می‌رسد که عزم جدی‌تری برای توسعه روابط وجود دارد. موضع رئیس جمهور در نشست‌های مختلف قبل و بعد از ریاست جمهوری و همچنین نگاه وزارت خارجه بر این است که در اولین فرصت گسترش روابط به صورت عملی صورت گیرد.

وی بیان کرد: استان کرکوک قلب کشور عراق است و می‌تواند به ارتباطات در داخل عراق و همچنین به سوریه کمک کند. همچنین جایگاه کرکوک از نظر صنعت، نفت و انرژی، کشاورزی و ترانزیت بسیار خوب است.

آل اسحاق گفت: با توجه به سابقه تاریخی که ما با اقلیم کردستان داریم، این منطقه نیز جایگاه ویژه‌تری دارد و امیدواریم گسترش روابط عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: ما در مورد کل کشور عراق یک برنامه تجارت ۲۰ میلیارد دلاری داریم که عملیاتی شدن آن، چندان دور از ذهن نیست. ما تا امروز به صورت رسمی در حد ۱۳ تا ۱۴ میلیارد دلار تجارت را هم تجربه کرده‌ایم.

به گفته آل اسحاق، امسال علی رغم همه شرایط ۱۷ درصد رشد تجارت با عراق داشته‌ایم. رابطه اقتصادی ایران و عراق بعد از ایران و چین در رتبه دوم روابط اقتصادی ایران قرار دارد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: اگر می‌خواهیم این روابط پایدار باشد باید بلندمدت فکر کنیم و سرمایه‌گذاری‌های مشترک داشته باشیم. امکانات توسعه‌ای ما با اقلیم بسیار زیاد است. عزم بر این است که مشکلات بروکراسی و ساختاری هم در اولین فرصت حل شود.

وی تاکید کرد: آینده رابطه اقتصادی ایران و اقلیم کردستان روشن و قابل تامل است. تجارت مهم است اما استمرار آن مهم‌تر است. خوشبختانه امکانات و زمینه‌های همکاری‌های مشترک وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها