به گزارش «کالاخبر»؛ براساس امیدنامه پذیرش این دو محصول، ۵۸۷۷ تن تایر شرکت لاستیک بارز کردستان معادل ۸۱۰ هزار حلقه لاستیک و ۴۲۹۳ تن تایر خودرو شرکت گروه صنعتی بارز معادل ۵۵۰ هزار حلقه لاستیک می شود که به این ترتیب در مجموع ۱۰ هزار و ۱۷۰ تن تایر معادل «یک میلیون و ۳۶۰ هزار حلقه تایر» در بازار فرعی پذیرش و آماده عرضه شده است.
تعهد شستا در مسیر شفافیت
محمد رضوانیفر، مدیرعامل شستا نیز در خصوص پذیرش تایر در بورس کالا گفت: با پذیرش و عرضه تایر خودرو بارز کرمان و تایر بارز کردستان به عنوان زیر مجموعه های شستا در بورس کالای ایران، تعهد شستا به ذینفعان و سهامداران در مسیر شفافیت و سودآوری ادامه پیدا می کند.
مهدی فکری، مدیرعامل گروه صنعتی بارز (سهامی عام) نیز بیان داشت که با عنایت به اینکه گروه صنعتی بارز به عنوان بزرگترین تولید کننده تایر در کشور، موفق به اخذ مجوز عرضه تایر در شرکت بورس کالای ایران شده است، لذا در راستای شفافیت هرچه بیشتر و سهولت امر، فعالان محترم و متقاضیان گرامی میتوانند از این به بعد، جهت خرید تایر به صورت مستقیم به بورس کالای ایران مراجعه نمایند.
بازار تایر یک گام دیگر به تعادل نزدیک شد
به گزارش «کالاخبر»؛ وب سایت خبری پیشرانه نیز در گزارشی به پذیرش تایر خودرو در بورس کالای ایران پرداخته است که این رویداد صنعت تایر را یک گام به حذف واسطهها نزدیک می کند.
کمتر از یک سال از حذف ارز دولتی صنعت تایر و واردات آن میگذرد اقدامی که باعث شد تا این بازار با صفهای طولانی برای خرید تایر با قیمت دولتی مواجه شود و فاصله قیمت کارخانه و بازار چندین برابر شود. نمایندگیها کمبود لاستیک به دلیل توزیع نشدن لاستیک از طرف کارخانههای تولیدکننده را دلیل این روند اعلام میکردند و به اعتقاد تولیدکنندگان، روند معمولی تولید ادامه داشته و واسطهها منجر به بهم ریختن آرامش بازار شدهاند.
به هر ترتیب این روند تا مدتها ادامه داشت تا اینکه با آزادسازی قیمت تایر و کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار، وضعیت تا اندازهای بهبود یافت و حال در تازهترین اقدام مقررشده تا تولیدات دو شرکت در بورس کالا عرضه شود تا در صورت به بار نشستن این تصمیم، سایر تولیدکنندگان نیز به عرضه محصولات خود در بورس کالا تشویق شده و گامی در جهت حذف دلالان برداشته شود.
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران با اشاره به نخستین تجربه تایرسازان برای ورود به بورس کالا میگوید: بهطور قطع این تجربه نخست برای فعالان این حوزه بوده و در صورت موفقیت و کسب دستاوردهایی همچون حذف دلالان و واسطه گران از بازار میتواند سایر شرکتها را برای حضور در بورس کالا تشویق کند.
وی با اشاره به گروه صنعتی بارز به شستا میافزاید: فعالان صنعت تایر با توجه به شرایط فعلی بازار پیش از این تنها نسبت به تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود از بورس کالا اقدام کرده و محصول نهایی خود را در بورس عرضه نکرده بودند و ارزیابیهای اولیه حاکی از آن است که با این اقدام امکان دور زدن واسطهها و کاهش فاصله تولیدکننده و مصرفکننده وجود دارد.
تنها در خصوص وضعیت کشف قیمت تایرها در بورس نیز اظهار میکند: بهطور قطع قیمت پایهای برای محصولات تعیین و بر اساس آن قیمت وارد بورس و معاملات خواهند شد و این قیمت با نوسانات بورس متغیر خواهد بود.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران تصریح میکند: قیمت پایه اعلامی به بورس از سوی تولیدکنندگان و با در نظر گرفتن هزینههای تولید و قیمت تمامشده محصولات خواهد بود و این قیمت مبنای معاملات قرار میگیرد و با تغییر قیمتها در بورس نیز این قیمت متغیر خواهد بود.
ارسال نظر