به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، علی نقیب افزود: تنها مشکلی که برای توسعه حداکثری بورس کالا در کشور وجود دارد، این است که محصولات تولیدی ما یا دولتی هستند و یا نیمه دولتی برهمین اساس روند طبیعی و آزادانه معاملات کالاها به دلیل برخی دخالت ها با خدشه روبه رو می شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: در اینجا دولت باید با خروج از روند قیمت گذاری ها، شرایطی را فراهم کند تا معاملات محصولات در بورس کالا به صورت کاملا آزادانه و رقابتی انجام شود به طوری که تولیدکنندگان و مصرف کنندکان براساس قوانین و شفافیت های بورس، بتوانند مستقل عمل کنند.
نقیب در رابطه با برخی مباحث مطرح شده برای اختیاری شدن معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا، اظهار داشت: تلاش و اصرار برخی شرکت ها برای اختیاری شدن معاملات شان در بورس کالای ایران، دلیلی جز کاهش نظارت ها بر روند دادوستد مواد پتروشیمی و فراهم کردن زمینه رانت و دلالی ندارد.
وی معتقد است: خروج حتی بخشی از معاملات محصولات پتروشیمی از بورس کالا، تصمیم غیرکارشناسی است به طوری که بدون شک فعالان بازار پتروشیمی، عرضه کننده ها و مسوولان پس از مدتی متوجه اشتباه خود می شوند و باید پس از مدتی، راه رفته را برگردند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به لزوم نظارت نهادهای مربوطه بر نحوه عرضه مواد پتروشیمی در بورس کالا تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه نظارت های لازم از سوی نهادهای مربوطه بر روند عرضه مواد پتروشیمی به منظور تامین نیاز واحدهای تولیدی در بورس کالا نیست، برخی شرکت های پتروشیمی بدون هیچ ابایی از حجم عرضه های خود می کاهند.
وی در پایان تاکید کرد: بورس کالا مکانی مناسب و شفاف برای عرضه و معامله محصولات است، از این رو باید به جای تضعیف و کوچک کردن این نهاد بخش خصوصی که منعکس کننده روند واقعی بازارها و اقتصاد کشور است، باید زمینه گسترش و تقویت هر چه بیشتر آن را فراهم کرد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر