به گزارش «کالاخبر» به نقل از نیپنا، توقف غیرمنتظره فعالیت سه تولیدکننده پلیپروپیلن (PP) در جنوب شرق آسیا در اواخر ماه مارس امسال سبب تشدید محدودیت عرضه در این منطقه شد با این حال به نظر میرسد تعطیلی کارخانهها تأثیر چندانی بر بازار نداشته است زیرا خریداران برای جبران این کمبود بهدنبال واردات محمولههای پلیپروپیلن از چین هستند.
کارخانه تولید پلیپروپیلن متعلق به شرکت هایوساننگ کره جنوبی با ظرفیت تولید سالانه ۳۳۰ هزار تن واقع در استان باریا وونگ تائو ویتنام در ۲۸ مارس به دلیل مشکلات فنی تعطیل شد و روز پنجم آوریل تولید خود را از سر گرفت.
مجتمع پالایش و پتروشیمی ناگی سان ویتنام با ظرفیت تولید سالانه ۳۷۰ هزار تن واقع در استان تان هوآ در ۳۰ مارس بهدلیل مشکلات فنی تعطیل شد.
به گفته منابع صنعتی، انتظار میرود مجتمع پالایش و پتروشیمی ناگی سان ویتنام به مدت یک هفته غیرعملیاتی باشد.
کارخانه شرکت تولید کننده پلیتاما پروپیندو اندونزی عرضه پلیپروپیلین به مشتریان داخلی را به حال تعلیق درآورد، احتمال میرود این شرایط در پی برآورد درباره اختلال مربوط به تأمین مواد اولیه پروپیلن بهدلیل آتش سوزی ۲۹ مارس در پالایشگاه شرکت پرتامینا اندونزی با ظرفیت پالایش روزانه ۱۲۵ هزار بشکه در منطقه بالونگان پدید آمده باشد.
این تولید کننده پتروشیمی بهمنظور تمهیدات ایمنی در همان روزی که پرتامینا برای جلوگیری از گسترش آتشسوزی، پالایشگاه خود را تعطیل کرد، کارخانه تولید پلیپروپیلن با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن را در منطقه بالونگان واقع در غرب جاوه بهطور موقت تعطیل کرد.
طبق نامه ارسالی به یک مشتری، پلیتاما در حال تهیه پروپیلن تا زمان از سرگیری فعالیت پالایشگاه پرتامیناست، اما در آنجا اشاره به ازسرگیری فعالیت دوباره کارخانه پلیپروپیلن نشده است.
به گفته فعالان بازار، پرتامینا به تدریج فعالیت پالایشگاه بالونگان را از سرمیگیرد و انتظار دارد بهزودی فعالیت در این پالایشگاه به حال عادی بازگردد.
عرضه پلیپروپیلن در جنوب شرق آسیا از اوایل ماه مارس محدودتر شده است، زیرا ۲ شرکت تولیدکننده ظرفیت بهرهگیری از کارخانههای خود را بهدلیل کمبود مواد اولیه کاهش دادهاند و ماه گذشته برای انجام عملیات تعمیرات و نگهداری دورهای از پیش تعیین شده تعطیل کرد.
خریداران در جنوب شرق آسیا همچنان به دنبال تهیه پلیپروپیلن از مبدا چین که دارای قیمتهای رقابتی است هستند تا از این طریق کمبود عمده تولید کارخانههای جنوب شرق آسیا را جبران کنند.
ارسال نظر