به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایرنا، جداول آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است سال گذشته در دوره این گزارش ۱۹ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۱۰۰ تن شمش فولادی (فولاد خام) تولید شده بود.
ایران دهمین فولادساز جهان محسوب میشود، انتظار می رود در افق ۱۴۰۴ با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد، به جایگاه هفتمین فولادساز برسد.
رشد ۹.۵ درصدی تولیدات فولادی
آمار مورد بررسی حاکی است، ۹ ماهه امسال تولیدات فولادی با رشد ۹.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم ۱۹ میلیون و ۱۹۹.۱ هزار تن رسید. سال گذشته مجموع تولیدات فولادی به میزان ۱۷ میلیون و ۵۳۰.۷ هزار تن ثبت شده بود.
صادرات ۲.۱ میلیارد دلاری فولاد
بررسی آمار عملکرد در بخش فولاد در دوره ۹ ماهه امسال گویای صادرات ۵.۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۲ میلیارد و ۱۷۹ میلیون دلار است که ۴۷ درصد ارزش آن متعلق به شمش (بیلت و بلوم) است.
جداول آماری گمرک ایران گویای آن است که آذرماه امسال ۸۳۹ هزار تن فولاد به ارزش ۳۵۴ میلیون دلار صادر شد.
بررسی ارزش صادرات فولاد در دوره ۹ ماهه امسال گویای آن است که شمش ( بیلت و بلوم) با سهم ۴۷ درصدی در مدت یاد شده بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داد و سپس شمش ( اسلب) سهمی حدود ۲۷ درصد را داشت.
سهم وزنی بیلت و بلوم با رقم ۲ میلیون و ۷۷۲ هزار تن افزون بر ۴۹ درصد ازحجم صادرات را کسب کرد و شمش اسلب هم با یک میلیون و ۵۹۳ هزار تن، بیش از ۲۸ درصد سهم وزنی را دارد.
رشد ۱۳ درصدی تویلد فولاد ایران در ۱۱ ماهه ۲۰۲۰
رشد تولید فولاد خام ( شمش) ایران در دوره ۱۱ ماهه ۲۰۲۰ میلادی (منتهی به ۱۰ آذر ۹۹) بهاستناد گزارش انجمن جهانی فولاد به حدود ۱۳ درصد رسید که بالاترین افزایش در بین تولیدکنندگان این فلز راهبردی است.
رشد حدود ۱۳ درصدی ایران در دوره مزبور در حالی رقم خورد که میزان تولید فولاد جهانی در این مدت، ۱.۳ درصد کاهش را ثبت کرد.
انجمن جهانی فولاد در گزارش خود آورده است: ایران از ابتدای ژانویه تا پایان ماه نوامبر ۲۰۲۰ میلادی (۱۲ دیماه ۹۸ تا دهم آذر ۱۳۹۹) ۲۶ میلیون و ۳۶۹ هزار تن فولاد خام تولید کرد. میزان تولید در مدت مشابه سال گذشته میلادی ( ۱۱ ماهه ۲۰۱۹) ۲۳ میلیون و ۳۸۵ هزار تن بود.
همچنین، میزان تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۰ میلادی( ۱۱ آبان تا ۱۰ آذر۹۹) با ۱۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل (اکتبر) به ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار تن رسید. این رقم در مدت مشابه ۲۰۱۹ میلادی، ۲ میلیون و ۲۵۶ هزار تن بود.
ارسال نظر