به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری تسنیم، آغاز به کار تأسیسات نفتی در لیبی و صادرات بالاتر عراق تلاش سایر اعضای اوپک پلاس برای تبعیت از قرارداد کاهش تولید را خنثی کرده و باعث شده تولید نفت اوپک در ماه اکتبر برای چهارمین ماه پیاپی افزایش یابد.
افزایش عرضه نفت اوپک و کاهش بیشتر تقاضای نفت به خاطر بالا رفتن موارد ابتلا به ویروس کرونا بر قیمت آن تاثیر گذاشته است. قیمت نفت ۸ درصد در ماه اکتبر پایین آمده و به حدود ۳۷ دلار در هر بشکه رسیده است. به این ترتیب، اوپک و متحدانش تحت فشار قرار دارند تا افزایش تولید برنامهریزی شده خود از ابتدای ۲۰۲۱ را به تعویق بیندازند.
لیبی یکی از اعضای اوپک است که از قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس معاف شده است.
ائتلاف اوپک پلاس از ماه مه به دنبال کاهش تقاضا در نتیجه همهگیری ویروس کرونا ۹.۷ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ درصد از عرضه جهانی نفت را از تولید خود کم کرد. این گروه از ماه اوت کاهش تولید خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز رساند. سهم اوپک از این کاهش تولید ۴.۸۶۸ میلیون بشکه در روز بود.
قرار بود از اول ژانویه سال آینده میلادی ۲ میلیون بشکه دیگر از کاهش تولید اوپک کم شود ولی عربستان و روسیه موافق ادامه کاهش تولید فعلی هستند.
کشورهای عضو اوپک در ماه اکتبر ۱۰۱ درصد به قرارداد کاهش تولید پایبند بوده اند که تغییر چندانی نسبت به ماه سپتامبر نداشته است.
تولید نفت لیبی پس از پایان محاصره تأسیسات نفتی آن رو به افزایش است. تولید این کشور ۲۵۰ هزار بشکه در روز در اکتبر بالا رفته که بالاتر از حد انتظار تحلیلگران و مقامات اوپک بوده است.
افزایش تولید بعدی مربوط به عراق است که صادرات خود از پایانه های جنوبی را بالا برده است. تعهد این کشور به قرارداد کاهش تولید تقریباً ۱۰۰ درصد بوده است.
ارسال نظر