به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری تسنیم، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد بازار نفت تا مدتها گرفتار آسیب وارد شده از همهگیری ویروس کرونا خواهد بود و سالها طول میکشد تا سطح تقاضا بهبود یابد.
براساس گزارش بلومبرگ، این آژانس مستقر در پاریس اعلام کرد ۸ درصد از مصرف جهانی نفت در سال جاری میلادی کاهش یافته که رقمی بیسابقه است. اگر بیماری کووید ۱۹ در سال آینده میلادی کنترل شود، تقاضا برای نفت تا ۲۰۲۳ به سطح قبل از بحران کرونا باز میگردد.
حتی در این صورت هم همهگیری ویروس کرونا تاثیر ماندگاری بر تقاضای نفت خواهد گذاشت. آژانس بینالمللی انرژی بر این پیشبینی خود تاکید کرد که تقاضای جهانی نفت در ۲۰۳۰ به اوج خود میرسد ولی رقم آن پایین تر از پیش بینی سال گذشته خواهد بود.
فاتح بیرول، دبیرکل این آژانس در گزارش سالانه خود از دورنمای انرژی جهان آورده است: «دوره رشد تقاضای جهانی نفت در دهه آینده پایان مییابد».
آژانس بین المللی انرژی در گزارش سال گذشته خود نوشته بود زمان مشخصی برای اوج تقاضای نفت در آینده وجود ندارد ولی حالا اعلام کرده اگر روند بهبودی از همهگیری ویروس کرونا کندتر شود، آسیبهای اقتصادی پایدارتر خواهند بود و تقاضای نفت تنها چند سال تا اوج رشد خود فاصله خواهد داشت.
طبق پیشبینی این آژانس، رشد بلند مدت تقاضای نفت به خاطر تغییر به سمت خودروهای برقی و خودروهای دارای انرژیهای پاکتر مهار خواهد شد. مصرف نفت سالانه ۷۵۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد و در ۲۰۳۰ به ۱۰۳.۲ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این رقم دو میلیون بشکه در روز کمتر از پیشبینی این آژانس در گزارش سال گذشته است.
افزایش تقاضا برای نفت در کشورهای در حال توسعه به ویژه هند متمرکز خواهد بود و بیشتر به تولید پلاستیک و محصولات پتروشیمی میرسد تا سوخت جادهای و حمل و نقل. پس از سال ۲۰۲۳ رشد سالانه تقاضای نفت تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است در بدترین شرایط، مصرف نفت تا اواخر دهه ۲۰۲۰ به سطح طبیعی باز نمیگردد و بلافاصله پس از آن به زیر صد میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
دیدگاه آژانس بین المللی انرژی و شرکت های بین المللی نفت جهان همگام با پیش بینی هفته گذشته اوپک است که رشد تقاضای نفت را تنها تا دو دهه آینده تعیین کرده بود. اوپک تخمین میزند مصرف نفت در ۲۰۲۲ به سطح قبل از بحران کرونا بازگردد یعنی یک سال زودتر از پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی.
ارسال نظر