به گزارش «کالاخبر» به نقل از رویترز، ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی میکند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است. با این حال کاهش مرگ و میرها در ایتالیا و اسپانیا که کانونهای اصلی درگیر با کرونا در جهان هستند، خبر خوبی محسوب می شود. این دو کشور قرنطینه سراسری را بار دیگر تمدید کردند اما برخی از فعالیت های تولیدی با توجه به کاهش سرعت شیوع بیماری از سر گرفته شده اند.
برخی از منابع خبری از بهبود شمار بالایی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر شیکاگو پس از استفاده از یک داروی جدید خبر داده اند و این مساله منجر به افزایش امیدواری ها نسبت به یافتن داروی قطعی مقابله با این بیماری شده است.
در آسیا پیش بینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای نخستین بار در طول ۶۰ سال اخیر وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیتهای تولیدی در استانهای مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست امسال برای نخستین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. در اتریش و دانمارک نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت های کرونایی رفع شد. با این حال برخی کشورها از جمله نیوزلند گفته اند محدودیت ها به قوت خود باقی خواهند ماند.
در شرایطی که مشخص نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی به ویژه در اقتصادهای بزرگ تر با کاهش محسوس مواجه شده، به ویژه در ایتالیا که اکنون میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال اخیر رسیده و طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این کشور حدودا یک دهم نسبت به اندازه سال قبل خود کوچک تر خواهد شد.
ناریتا هایاکی، کارشناس بازار سرمایه در بانک میزوهو گفت: صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است اقتصاد جهانی با یک زمستان طولانی مواجه خواهد بود و این کاملا متفاوت از برآورد قبلی این نهاد است که متوسط رشد سه ماهه اول سال را ۵.۸ درصد پیش بینی کرده بود.
یلی دلویچ، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه ' بیرد' گفت: شرکتها واقعا نمیدانند که ماههای آینده چه پیش خواهد آمد. آن ها هیچ چشم اندازی از میزان تقاضا در سه ماه یا شش ماه آینده ندارند.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۹۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۲۴۲.۴۹ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۶۸ درصد افزایش تا سطح ۲۸۷۴.۵۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۱.۳۸ درصدی در سطح ۸۶۵۰.۱۴ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
از طرف دیگر به نظر میرسد که انگلیسیها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این کشور نیز با درخواستها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به دلیل شیوع کرونا مخالفت کرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی ها خواسته اند به دلیل شیوع کرونا، مهلت مذاکرات را تا پایان سال تمدید کنند.
شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۳.۱۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۶۲۵.۷۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۳.۴۲ درصدی در سطح ۴۴۹۹.۰۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۶۶ درصد بالا رفت و به ۶۸۷۵.۸۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با جهش ۳.۱۵ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۸۹۷.۲۶ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۴۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۸۰۰ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افزایش ۰.۹۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۳۹.۴۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با دو درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۴۸۷.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
ارسال نظر