کریم سلیمی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق به «کالاخبر» گفت: مقایسه معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا نسبت به سال های گذشته نشانگر ورود محصولات متنوع به بازارهای مالی مانند زیره، زعفران و پسته به بازار مشتقه و گواهی سپرده کالایی است که این معاملات باعث آشنایی شمار زیادی از کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی با بورس کالا شده است.
به گفته سلیمی، با توجه به توسعه ابزارهای مالی بورس کالای ایران پیش بینی می شود که در سال های آینده دیگر بحث الزام حضور عرضه کنندگان در بورس مطرح نباشد چراکه جذابیت ابزارهای مالی فی نفسه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کشور را به سمت بورس می کشاند که در این مرحله شاهد شکوفایی حداکثری کارکردهای بورس کالا خواهیم بود.
این معامله گر کارگزاری ایساتیس پویا در خصوص روند فعالیت واحد کالایی کارگزاران اظهار داشت: واحد کالایی کارگزاری ها به خوبی در حال فعالیت هستند. همواره شرکت های کارگزاری در حال ارزیابی عملکرد واحد اوراق و کالایی خود هستند که طی این سال ها واحد کالاها هم مانند بخش اوراق برای کارگزاری سودآور بوده است حتی در سال ۹۶ و ۹۷ واحد کالایی برخی کارگزاری ها فعالیت بهتری را نسبت به بخش اوراق داشت که امیدوارم کاهش کارمزد معاملات کالایی تاثیر زیادی در سودآوری واحد کالایی کارگزاران نداشته باشد.
وی با بیان اینکه سال ٩٨ واحد بورس انرژی به دلیل ورود کالاهای شرکت ملی پخش مانند گازوئیل و عرضه های صادراتی نفس تازه ای را به بورس انرژی بخشید و رقابتی را بین کارگزاری ها ایجاد کرد، گفت: موضوع مهم این است که با وجود انعکاس مزایای توسعه بورس های کالا طی این سال ها اما اکنون مواد صادراتی پتروشیمی ها خارج از بورس در حال معامله است، بهتر است اقدامات لازم برای ورود این محصولات صادراتی هم به بورس کالا فراهم شود، با این اقدام اتفاق خوبی رخ می دهد و شاهد کاهش رقابت های مخرب صادرکنندگان، شفاف شدن قیمت ها و امکان تبدیل شدن به یکی از مراجع قیمتی در برخی محصولات به وجود می آید.
وی با بیان اینکه بورس کالا به دلیل ورود کالاهای جدید در حال پیشرفت بوده است، افزود: در محصولات فولادی تنوع عرضه کنندگان افزایش یافته است به طوریکه تا چند سال گذشته فقط ٢ عرضه کننده با چند خریدار ثابت در این بورس در حال معامله بودند اما سال گذشته پنج شرکت شمش فولادی در بورس کالا پذیرش شدند، تنوع عرضه در این بورس افزایش یافته و تعداد مشتری ها نیز در بورس کالا رشد کرده که این اتفاق به توسعه بورس کالا و کشف واقعی تر قیمت ها کمک می کند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به لزوم آغاز دوباره معاملات آتی سکه در بورس کالا گفت: ورود زیره، زعفران و پسته در بورس و معاملات آتی آن ها از جمله اتفاقات مثبتی است که در بهبود روند معاملات بورس کالا تاثیرگذار بوده اما کارگزاری ها باید انگیزه بیشتری برای عمیق تر کردن معاملات داشته باشند که این اقدام زمان بر است. در این میان معاملات آتی سکه طی سال های اخیر باعث عمق بخشیدن به بازار مشتقه شده بود که امیدوارم این محصول به زودی به تابلوی بازار آتی برگردد.
وی در پایان به اقدامات صورت گرفته از سوی کارگزاری ها برای آموزش و فرهنگ سازی در حوزه بورس کالا گفت: این اقدام در دستور کار کارگزاری ها قرار دارد برای مثال هم اکنون کارگزاری ها در شهرستان ها با برگزاری کلاس معامله زیره و زعفران و پسته را به کشاورز آموزش می دهند.
ارسال نظر