حاتمیان

پس از عرضه موفق چند محصول کشاورزی همچون زعفران، زیره و پسته در بورس کالا، فعالان حوزه کشاورزی و باغداری در انتظار ورود محصولات دیگری از جمله خشکبار و محصولات فرآوری شده به بورس کالا هستند تا به جای فروش محصول ارزان به دلالان، کالاهایشان را با قیمتی واقعی در بورس به فروش برسانند؛ این اتفاق به مرور در کاهش مهاجرت روستایی اثرگذار است. 

به گزارش «کالاخبر»، عبداله حاتمیان، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با خبرگزاری میزان ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: در کشور ما معمولاً بخش عمده سود به جیب اشخاصی می‌رود که صادرات انحصاری یا واردات انحصاری دارند و تولیدکنندگان واقعی که دسترسی به رانت ندارند، از سود کمتری برخوردار می شوند.

وی تاکید کرد: در حوزه کشاورزی هم این موضوع مصداق دارد. برای مثال، امسال بعضی کشاورزان با مشکل در فروش «سیب» مواجه شدند و حجم قابل توجهی از سیب تولیدی کشاورزان در مناطق مختلف کشور، تباه شد. اما اگر کشاورزان به بازار مناسبی همچون بورس کالا برای عرضه محصولات خود دسترسی داشتند، دچار چنین مشکلی نمی‌شدند.

وی افزود: بورس کالا محل مناسبی برای عرضه محصولات کشاورزی و باغی است؛ ولی موفقیت این بازار در عرضه محصولات کشاورزی و باغی، در گرو دو شرط مهم است. نخست، حمایت وزارت جهاد کشاورزی از بورس و فراهم کردن حضور کشاورزان در معاملات و دوم ، امکان دسترسی خریداران خارجی به محصولات عرضه شده در بورس کالا.

عضو ناظر شورای عالی آب ادامه داد: به سبب تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که در عرصه روابط بین‌المللی داریم، اتصال بورس کالای کشور به بورس‌های جهانی ممکن نیست؛ ولی می‌توان اقداماتی در این راستا انجام داد. مثلاً خرید مشتریان خارجی از بورس کالای کشور از طریق نمایندگان داخلی آن ها، راهکار بسیار مناسبی است که اگر محقق شود، هم به رونق معاملات بورس کالا کمک می‌کند و هم برای حوزه کشاورزی اتفاق بسیار مثبتی است.

وی در پایان با بیان اینکه معضل مهاجرت از روستاها به شهرها، به دلیل عدم حمایت کافی از کشاورزان شکل گرفته و بسیار شاهد بوده‌ایم کشاورزان امکان فروش به موقع محصولات خود را ندارند و بعد از تباه شدن محصولات کشاورزی، محصولات مشابه وارداتی نیاز بازار داخل را تأمین می‌کند.

او افزود: سازوکار منظم بورسی برای خرید و فروش محصول کشاورزان می‌تواند از مهاجرت جلوگیری کند چراکه با عرضه محصولات در بورس، کالاها براساس کیفیت قیمت می خورند و سود اصلی به جای واسطه ها به کشاورز می رسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها