صادرات

آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت گویای آن است که سال گذشته، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی به بیش از ۹ میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود امسال نیز به همین میزان صادرات، این بخش ارزآوری داشته باشد، درحالی که تحریم‌ها تشدید شده‌اند.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از فلزات آنلاین، امروز دانش داخلی و بومی‌سازی‌های صورت گرفته در بخش معدن و صنایع معدنی، به منزله سپری ایمن برای کشور در برابر تحریم‌های ظالمانه محسوب می‌شود و تکیه بر این توانمندی، سبب راه‌اندازی هفت طرح استانی فولاد شد که اکنون بخش آهن‌ اسفنجی این واحدها در مدار قرار گرفته است.

فولاد نی‌ریز (فارس)، قائنات (خراسان جنوبی)، سفید دشت (چهارمحال و بختیاری)، شادگان (خوزستان)، میانه (آذربایجان شرقی)، سبزوار (خراسان رضوی) و بافت (کرمان)، هفت طرح استانی فولاد محسوب می‌شوند که برای ظرفیت ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن ساخته شده‌اند.

آمارهای رسمی میزان استخراج مواد معدنی هم گویای رشد تقاضا و تولید متکی به مواد معدنی است که در اوایل انقلاب اسلامی، میزان استخراج سالیانه حدود ۱۹ میلیون تن بود، اما اکنون به متوسط سالانه ۴۰۰ میلیون تن رسیده است.

بررسی صنعت فولاد هم گویای آن است؛ برابر آمار غیر رسمی سال‌های دهه نخست انقلاب اسلامی، به‌طور متوسط پنج تا هفت میلیون تن فولاد وارد کشور می‌شد، اما اکنون صادرات میلیونی در دستور کار است و پیش‌بینی شده که  امسال ۱۲ میلیون تن حجم صادرات این بخش تحقق یابد.علاوه بر این انتظار می‌رود ظرفیت فولاد کشور به رقم حداقل ۴۰ میلیون تن تا پایان ۹۸ برسد و میزان تولید هم ۲۶ تا ۲۸ میلیون تن برآورد شده است. 

آمار ۶ ماهه نخست امسال گویای آن است که میزان صادرات شمش و تولیدات فولادی به رقم ۶ میلیون تن رسیده و انتظار می‌رود به رقم هدف صادراتی هم دست‌یابیم. 

اکنون که شاهد تداوم تحریم‌های ظالمانه دشمن هستیم، تهران میزبان نمایندگان کشورهای آلمان،‌ ایتالیا، ‌فرانسه، اسپانیا، ‌هلند،‌ سوئیس، ‌سوئد، ‌انگلستان، ‌ترکیه، ‌اتریش، نروژ، مکزیک، ‌استرالیا،‌ روسیه،‌ چین، ‌امارات، ‌هند و ژاپن در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فولاد، ‌صنایع معدنی و متالورژی است که تازه‌ترین دستاوردهای خود را در کنار ۳۰۰ شرکت ایرانی به نمایش گذاشته‌اند.

خداداد غریب‌پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این نمایشگاه که هشتم آذر آغاز به‌کار کرد، اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه منجر به شناسایی بازار و معرفی صاحبان فناوری‌ها به واحدهای تولیدی و ایجاد فرصت حضور برای شرکت‌های دانش‌بنیان و دریافت نیازهای صنعت می‌شود.

وی تصریح کرد: امروز با توجه به دانش داخلی و بومی‌سازی‌های صورت گرفته در بخش معدن و صنایع معدنی، این بخش در برابر تحریم‌ها کمتر آسیب دیده است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو اضافه کرد: ایران در صنعت فولاد، از نظر دانش فنی رشد مطلوبی داشته و در این ارتباط فناوری «پِرد» در تولید آهن اسفنجی از جمله این توانمندی‌هاست و هر گردهمایی که موجب تعامل صاحبان فناوری و صاحبان صنعت شود، موجب ارتقای این بخش خواهد شد. 

غریب‌پور اعلام کرد: نیمه نخست امسال، ۱۸ طرح تحقیقاتی که دو برابر سال گذشته بوده، اجرایی شده و همکاری با دانشگاه‌ها، برای توسعه فعالیت‌های استارت‌آپی، بخش دیگری از همکاری‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: امسال در همه بخش‌های زنجیره معدن و صنایع معدنی، از اکتشاف، استخراج و فرآوری رشد، ثبت شده است.

بر اساس این گزارش آمارها نشان می‌دهد؛ اکنون که حدود پنج هزار و ۵۰۰ معدن فعال در سطح کشور به‌طور متوسط سالیانه ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی را به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه می‌کنند، نشانه خوداتکایی و توانمندی در بخش معدن و صنایع معدنی است.

ایران بر اساس سند چشم‌انداز یک هزار و ۴۰۴، دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد را پیش‌بینی کرده که از این رقم نزدیک به ۴۰ درصد برای بازارهای صادراتی پیش‌بینی شده و این امر نشانه توانمندی کشور در این بخش است.

علاوه بر این در صنعت مس هم ایران امروز ۴.۱ درصد کل ذخایر جهان را در اختیار دارد و رتبه هشتم را از این جهت در بین کشورهای جهان به‌دست آورده است.

ظرفیت کاتد مس به ۴۶۰ هزار تن رسیده و میزان کنسانتره تولیدی هم به رقم یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال می‌رسد و مس در هفت عنصری قرار دارد که ۶ درصد گردش مالی معدن و صنایع معدنی را در دنیا به خود اختصاص داده است.بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، ارزش صادرات کاتد مس در سال گذشته به رقم ۳۳۵ میلیون دلار رسید.

بنابراین با توانمندی بخش معدن و صنایع معدنی، فعالان این عرصه بر این باورند که ۹۰ تا ۹۵ درصد توان داخلی گردش چرخ معدن و صنایع معدنی را تضمین می‌کند و سهم باقیمانده را با رویکرد به شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی در آینده برطرف خواهد شد.   

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها