به گزارش «کالاخبر»، ابوالفضل رضایی دبیر سندیکای آلومینیوم در گفتوگو با سنا اظهار داشت: شرکتهای تولیدکننده در این صنعت مانند آلومینیوم ایران پیش از افزایش تحریمهای اخیر، باز هم به دفعات این شرایط را تجربه کرده اند اما نکته در این است که تحریمها تاثیر زیادی در بخش آلومینیوم ندارد؛ البته میتواند مقداری از هزینههای اولیه تولید را افزایش دهد اما با تجربهای که در دور زدن آنها داشته ایم، موفق به مهار آن و کاهش هزینههایی مانند حمل و نقل و پودر آلومینیوم شدیم.
وی افزود: فعالان و تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم، بخش عمدهای از مواد اولیه تولیدی را از خارج کشور تامین میکردند و در مواقعی که تحریمها محدودیت بیشتری همراه داشت، از شیوههای تهاتر با برخی واردکنندگان استفاده میشد.
نقش بورس کالا در رونق صنایع آلومینیومی
دبیر سندیکای آلومینیوم به نقش بورس کالا در رونق صنایع آلومینیومی اشاره و اظهار میکند: بورس کالا موفق به ایجاد شفافیت قابل قبولی برای تولید و توزیع مواد اولیه آلومینیوم شده است به طوریکه در حال حاضر هم امنیت و اطمینان از ویژگیهای بازار آلومینیوم است.
وی همچنین معتقد است که بورس کالا اگر بتواند با اتخاذ سازوکارهایی در حوزه تامین نقدینگی و سرمایه در گردش به بخش سرمایه در گردش کمک کند در واقع راهگشای بخش تولید خواهد بود که البته ابزارهایی در این زمینه وجود دارد که امیدواریم با ورود صنایع به این حوزه ها روند تامین مالی آسان تر شود.
دبیر سندیکای آلومینیوم در ادامه به روند تامین نیاز صنایع پایین دستی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط ارزی و افزایش برخی از مواد اولیه تولیدی، شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) نمیتواند به تنهایی مواد اولیه مورد نیاز را تامین کند و نیاز به شرکتهایی دارد که در این زمینه فعالیت دارند.
رضایی به آماری در این زمینه اشاره و اظهار کرد: ما برای یک سال نیازمند تولید ۳۶۰ هزار تن آلومینیوم هستیم و اکنون با توجه به اینکه ظرفیت تولید هر دیگ ۴ هزار تن بوده و شرکت ایرالکو ۱۲۰ هزار تن تولید دارد، هنوز تا مقدار مورد نیاز فاصله داریم و باید با افزایش ظرفیت، آن را تامین کنیم؛ البته ناگفته نماند که ایرالکو در مجموع واحدهای تولیدی که در اختیار دارد حدود ۱۹۰ هزار تن در طول سال تولید میکند اما تنها ۱۲۰ هزار تن از این مقدار به شمش آلومینیوم اختصاص دارد و جوابگوی بازار داخل نخواهد بود.
کمک دولت
دبیر سندیکای آلومینیوم به نقش دولت در بهبود وضعیت صنایع پاییندستی اشاره میکند و میگوید: دولت با ایجاد راهکاری برای این صنایع میتواند به حفظ آن در مدار تولید کمک کند. ایجاد تسهیلات و مرتفع شدن برخی موانع به منظور واردات ورق و شمشهای ضایعاتی از کشور عراق و استفاده از آن در روند تولید، راهکار پیشنهادی این فعال در انجمن آلومینیوم است.
رضایی تاکید میکند که روش فوق میتواند علاوه بر کاهش هزینههای تولید و قیمت تمام شده، در خلأ تولید بخشهایی مانند لوازم خانگی مورد استفاده قرار گیرد و بخشی از قطعات از طریق همین ضایعات تأمین شود. وی مزیت اصلی واردات ورق و شمش ضایعاتی را افزایش ظرفیت تولید عنوان میکند و ادامه میدهد: با تلفیق همین ضایعات و شمشهای آلومینیومی میتوان به ۵۰ هزار تن ظرفیت تولید بیشتر هم دست یافت؛ فقط باید دولت در یک استراتژی به ورود این شمشها کار را برای واحدهای تولیدی تسهیل کند.
دبیر سندیکای آلومینیوم میگوید: دولت میتواند با ایجاد چنین بستری به افزایش صادرات هم کمک کند و صادرات را در قبال واردات انجام دهد و تهاتر داشته باشد.
ارسال نظر