آگاهی

نایب ‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: کشاورزان کشور رفته رفته در حال آشنایی با سازوکار بورس کالا و امکان فروش محصولاتشان با قیمت های مناسب در این بستر معاملاتی هستند که این اتفاق به رشد عرضه و معاملات انواع محصولات کشاورزی در بورس، افزایش کیفیت کالاها و رسیدن کشاورزان به حق شان در معاملات منجر می شود.  

به گزارش «کالاخبر»، پس از عرضه موفق زعفران در بورس کالا و راه اندازی ابزارهای مالی روی این محصول همچون معاملات گواهی سپرده، قرارداد آتی و اختیار معامله، هفته گذشته زیره سبز نیز به عنوان محصولی صادراتی و ارزشمند به تالار نقره ای بورس کالا راه یافت.

در همین زمینه نایب ‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در خصوص تأثیر عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به باشگاه خبرنگاران گفت: ساماندهی بازار معاملات محصولات کشاورزی دیر یا زود باید انجام شود که یکی از مقاصد اصلی در مسیر این ساماندهی، عرضه محصولات در بورس کالا است.

فرهاد آگاهی افزود: اعلام می شود محصولات جدیدی در حوزه کشاورزی در راه ورود به بورس کالا قرار دارد که عرضه و طراحی ابزارهای مالی روی محصولاتی چون پسته، خرما، کشمش و گیاهان دارویی پس از زعفران و زیره می تواند علاوه بر شفاف سازی قیمت ها و حجم معاملات، کمک شایانی به رونق تولید این کند.

وی در پاسخ به این پرسش که کشاورزان و روستاییان که سال ها سنتی معامله کرده اند آیا نسبت به عرضه محصولاتشان در بورس اقدام می کنند؟ گفت: کشاورزان به دنبال فروش محصولات خود با قیمت مناسب‌تر هستند و از راهکارهایی که به رونق فروش آن‌ها کمک کند، استقبال می‌کنند. این اتفاق تنها به آموزش نیاز دارد به طوریکه با ورود محصولات چند کشاورز به بورس و مشاهده نتایج مطلوب آن، سایر کشاورزان نیز نسبت به عرضه در بورس ترغیب می شوند.

آگاهی تصریح کرد: اغلب کشاورزان و بنکداران کشور، فعالیت صادراتی انجام نمی‌دهند در این میان با فراهم شدن امکان عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا، کشاورزان به‌راحتی می‌توانند نیاز تجار و صادرکنندگان را از طریق بورس تأمین کرده که این موضوع در توسعه صادرات محصولات کشاورزی نیز اثرگذار خواهد بود.

نایب ‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: به نوعی می توان گفت رونق معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا به تسهیل تعامل میان کشاورزان و بازرگانان منجر می شود که این اتفاق مانع از ارزان فروشی محصولات ایرانی در بازارهای منطقه ای می شود.

نایب ‌رئیس کمیسیون کشاورزی در پایان بر لزوم گسترش روابط تجاری با کشورهای خارجی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل شرایط تحریم، همکاری بورس کالا با بورس‌های بین‌المللی کار دشواری است اما امکان تهاتر کالاها از مسیر بورس کالا با دیگر کشورها وجود دارد، اقدامی که در کشورهای آمریکای جنوبی مشاهده می کنیم و می تواند در مبادلات ما با شرکای تجاری و کشورهای همسایه رقم بخورد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها