بورسی کالا.jpg

در حال حاضر کالاهایی مانند سنگ‌آهن و قیر به بازارهای جهانی صادر شده و احتمالا به زودی بخشی از محصولات کشاورزی همچون زعفران و پسته در رینگ صادراتی عرضه خواهند شد که متقاضیان خارجی تمایل دارند اين محصولات را به صورت مستقیم از بورس کالا خریداری کنند؛ در اين بين اجرای برجام می‌تواند در افزايش حجم صادرات محصولات از بورس كالا تاثير شايانی بگذارد.

به گزارش «پايگاه خبري بورس كالاي ايران»، به تازگی مدیرعامل بورس کالا در خصوص بازاریابی محصولات ایرانی در سطح جهان توسط بورس کالا خبر داده است. حال این سوال پیش می‌آید که آیا اجرای برجام تاثیری بر بورس کالای ایران داشته است؟ و با توجه به متفاوت‌ بودن استانداردهای ما با سطح جهان این مساله تاچه میزان تاثیرگذار است و آیا این طرح با موفقیت روبه‌رو می‌شود؟

حسن رضایی‌پور، مدیرعامل شركت کارگزاری اقتصادبیدار در این خصوص گفت: از آنجا که بورس کالای کشور شرایط خاصی دارد و با توجه به نوع عرضه‌ کالاها، نمی‌توان گفت اجرای برجام در اين مدت زمان كوتاه تاثیری بر روند معاملات گذاشته است.

مدیرعامل کارگزاری اقتصادبیدار ادامه داد: اما متقاضیانی به خصوص در رینگ صادراتی کالاهای ما هستند که تمایل به همکاری با بورس کالا را دارند. به خصوص از زمانی که قراردادهای مشتقه ارزی در بورس کالا اجرايي شود، می‌توانیم این امید را داشته باشیم که سرمایه‌گذاران خارجی با توجه به پوشش ریسکی که توسط این قراردادها می‌توانند انجام دهند، وارد بازار کالای ما شوند.

وي افزود: در حال حاضر کالاهایی مانند سنگ‌آهن و قیر به بازارهاي جهانی صادر مي شود و احتمالا به زودی بخشی از محصولات کشاورزی همچون زعفران و پسته در رینگ صادراتی عرضه خواهند شد که متقاضیان خارجی تمایل دارند اين محصولات را به صورت مستقیم از بورس کالا خریداری کنند؛ در اين بين اجرای برجام می‌تواند به افزايش حجم صادرات محصولات از بورس كالا كمك كند.

این فعال بورس کالا خاطرنشان کرد: یک‌سری محدودیت‌ها از جمله حساب‌های بانکی که سرمایه‌گذاران خارجی می‌خواهند در ایران داشته باشند نیز وجود دارد که این موارد به مرور زمان حل می‌شود تا سرمایه‌گذاران خارجی بتوانند راحت‌تر خرید یا عرضه‌شان را انجام دهند.

رضایی‌پور در خصوص استانداردهای محصولات اظهار کرد: هرکالایی یا هر تولیدی در هر کشوری استانداردهای خاص با مشتری‌های خاص خود را دارد. در حال حاضر یکسری کالاها در بورس کالا موجود است که تولید آنها در ایران، نسبت به سایر محصولات مزیت نسبی دارد و این استانداردها مختص ایران است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال برای تولید زعفران، قیر یا سنگ‌آهن، هم استانداردهای جهانی رعایت می‌شود و هم این استانداردها، استانداردهایی است که به واسطه کالاهای ایرانی تعیین شده، بنابراین ما نمی‌توانیم بگوییم چون استاندارد‌های محصولات‌مان مطابق استاندارد‌های جهانی نیست‌، نمی‌توانیم در بازارهای بین‌المللی شرکت داده شویم بلکه با استانداردهای خودمان می‌توانیم به بازارهای جهانی حضور پیدا کنیم.

 

منبع: اقتصاد نيوز

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها