به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان بیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر در فضای اجرایی شدن برجام، بحث افزايش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در صنعت فولاد مطرح است و امكان فایناس های خارجی می تواند انگیزه تولیدکنندگان را به افزایش ظرفیت تولید و در نتیجه تامین مالی برای شروع این کار افزایش دهد.
سبحانی افزود: در اين شرايط مکانیزم های تامین مالی در بورس کالای ایران وجود دارد كه موجب تامين سرمایه در گردش توليدكنندگان خواهد شد بر همین اساس شرکت هایی که در تامین منابع مالی برای خرید مواد اولیه و تكميل پروژه های خود با مشکل رو به رو هستند می توانند به سمت تامین مالی از بورس كالا بروند.
وی تاكيد كرد: بخش تولید و صنعتی کشور به تامین مالی نیاز دارد که در گذشته به دلیل وجود محدودیت های بین المللی به خصوص در سیستم بانکی، نتوانسته آن طور كه باید تامين مالی كند؛ بنابراین توليدكنندگان باید از هر فرصتی استفاده کنند که بازاری همچون بورس کالای ایران با طراحی ابزارهای تامین مالی مانند اوراق سلف موازی این فرصت را برای آن ها محیا کرده است.
بازگشت به ١٢سال قبل و تاسيس بورس فلزات
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در پاسخ به اين پرسش كه بورس كالا برای صنعت فولاد كشور چه مزيت هايی داشته است؟ گفت: برای پاسخ به اين پرسش بايد به ۱۲ سال قبل یعنی سال ۸۲ و تاسیس بورس فلزات برگردیم؛ بايد يه ياد آوريم كه قبل از راه اندازی بورس کالايی در كشور، قیمت فولاد را تعزیرات حکومتی تعیین می کرد.
وی ادامه داد: در آن زمان قیمت ها به گونه ای تعیین می شد که سود عمده به جای تولیدکننده به دست واسطه ها می رسید، به عبارت ديگر قیمت کارخانه ها زیر قیمت بازار بود و اختلاف قیمت کارخانه و بازار، سودی بود که به جیب واسطه ها می رفت.
سبحانی اظهار داشت: اما با راه اندازی بورس کالا، قیمت فروش کارخانه ها واقعی شد و به نرخ های حاشیه بازار رسيد تا سودهای واقعی نصيب توليدكنندگان شود.
وی با بيان اينكه، بورس مکانی است برای کشف قیمت ها براساس عرضه و تقاضا، گفت: از سال ٨٢، توليدكنندگان محصولات را روی تابلوی بورس می برند و روند قیمت ها علاوه بر فاکتورهای مختلف، به مقدار عرضه و تقاضا در تالار معاملات بستگی دارد؛ بنابراين قیمت ها در بستری رقابتی و شفاف تعیین می شود.
ملزومات رونق بازار فولاد در سال ٩٥
سبحانی در پایان به رونق بازار محصولات فولادی در سال آتی اشاره کرد و افزود: اگر درسال آینده دولت حمایت های لازم را از تولیدکنندگان داشته باشه باشد، نرخ انرژی در حوالی قیمت های فعلی باقی بماند، جلوی واردات غيرضروري گرفته و از تعرفه مالیات بر درآمد شرکتها حمایت شود، می توان به رونق بازار فولاد و طرحهای توسعه ای در سال آتی امیدوار بود.
منبع: پايگاه اطلاع رسانی بازار سرمايه "سنا"
ارسال نظر