به گزارش «کالاخبر» امیری گفت: در سال های گذشته شاهد آن بوده ایم که عمده سود حاصل از تولید زعفران به واسطه ها می رسد اما از سال جاری با رونق معاملات زعفران در بورس کالا به شیوه نقدی، گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی شاهد بهبود شرایط کشاورزان و بازار زعفران کشور هستیم.
وی به حجم مطلوب معامله زعفران در بورس کالا اشاره کرد و گفت: معامله 66 تن زعفران در بازار فیزیکی و 27 تن زعفران در گواهی سپرده کالایی نشان دهنده استقبال مطلوب فعالان بخش کشاورزی از معاملات این محصول در بورس کالاست که این روند معاملاتی بخشی از دغدغه کشاورزان در حوزه فروش محصول با قیمت های ارزان به واسطه ها را برطرف کرد.
امیری در ادامه با بیان اینکه معرفی و راه اندازی ابزارهای متعدد در بازار سرمایه و آشنایی فعالان بازارها با نحوه کارکرد و مزایای این بازارها نیاز به تلاش رسانه ها دارد، گفت: امروز با راه اندازی معاملات آپشن زعفران در بورس کالای ایران به سمت کامل شدن سبد ابزارهای مالی زعفران هستیم تا امکانات جدیدی به فعالان این بازار در زمینه بیمه قیمت زعفران در آینده فراهم شود.
وی به ویژگی قرارداد اختیار معامله اشاره کرد و گفت: آپشن به نسبت قراردادهای آتی، ریسک کمتر و نیاز به سرمایه در گردش پایین تری دارد و از همه مهم تر، این قرارداد مبنایی برای بیمه قیمت زعفران در آینده است که این مزیت بزرگ برای کشاورزان از جذابیت بالایی برخوردار خواهد بود.
امیری اظهار داشت: بورس کالا عملکرد بسیار مناسبی در حوزه ابزارسازی برای بخش کشاورزی داشته است که سازمان بورس و اوراق بهادار نیز زمینه ایجاد ابزارهای مالی جدید از جمله صندوق های کالایی محصولات کشاورزی در بورس کالا را فراهم می کند.
معاون نظارت بر امور ناشران و اعضای سازمان بورس و اوراق در پایان عنوان کرد: امیدواریم که با رونق معاملات محصولات کشاورزی از جمله زعفران در بروس کالای ایران، تعاونی ها و نهادهای مرتبط با بخش کشاورزی با ورود به بورس کالا از تامین مالی های سنتی و مبادلات ناکارآمد فاصله بگیرند که با توجه به برنامه های مدون بورس کالا در حوزه فرهنگ سازی، پیش بینی می شود که اتفاق های خوبی در بخش کشاورزی کشور خواهد افتاد.
ارسال نظر