نوری

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه عرضه ذرت در بورس کالا، رضایت کشاورزان را به همراه داشته است، گفت:عرضه ذرت در بورس کالا شفافیت معاملاتی، دسترسی به آمارهای دقیق، کاهش بار مالی دولت و وصول پول کشاورزان در اسرع وقت را برای کشاورزان به همراه دارد و باید زمینه عرضه سایر محصولات نیز در بورس کالا فراهم شود.

به گزارش «کالاخبر»، سید راضی نوری در گفت وگو با خبرگزاری میزان عنوان کرد: مهم‌ترین مزیت عرضه ذرت در بورس کالا حذف واسطه‌ها است به طوریکه کشاورزان با عرضه محصولات در بورس کالا و ایجاد شفافیت در این بازار می توانند محصولشان را به طور مستقیم روی تابلوی بورس ببرند و سود اصلی از فروش ذرت را نصیب خود کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در خصوص طرح قیمت تضمینی توضیح داد: در این طرح کشاورز محصولش را در بورس کالا عرضه می کند که اگر قیمت فروخته شده در بورس کمتر از قیمت حمایتی دولت باشد، تفاوت آن را دولت به کشاورز پرداخت می کند. همچنین پول کشاورز ظرف چند روز بعد از انجام معامله به حساب شخصی کشاورز واریز می شود که این امر باعث افزایش سطح رضایت کشاورزان شده است.

وی افزود: بعلاوه اجرای این طرح سبب شده است بار مالی دولت کم تر شود به طوریکه دولت به جای پرداخت کل مبلغ برای خرید محصول از کشاورزان، تنها مابه التفاوت قیمت بورس و با قیمت تضمینی را پرداخت می کند.

نوری گفت: ضمن اینکه کشاورزان با ساز و کار بورس آشنا می شوند و از طرفی برای آنها کد سهامی صادر و اطلاعات آن ها ثبت شد که این اتفاق نیز نقش مهمی در کاهش نقش واسطه ها و ایجاد حداکثر سود برای تولیدکنندگان در زنجیره تامین کالا از تولید کننده تا مصرف کننده دارد

وی با بیان اینکه عرضه آزمایشی ذرت دراستان خوزستان به ویژه شوش و دانیال به صورت قیمت تضمینی موفقیت آمیز بوده است، اظهار داشت: عرضه همه محصولات کشاورزی در بورس به نفع کشاورزان است به طوریکه همه محصولات  غذایی و کشاورزی باید  وارد بورس کالا شود تا تولید کننده به این نتیجه برسد با افزایش کیفیت محصولش می تواند درآمد بالاتری کسب کند این اتفاق به توسعه صنعت کشاورزی کمک خواهد کرد.

نوری ضمن تأکید مجدد بر اینکه برای ساماندهی بازار، همسویی قیمت‌ها با نرخ‌های جهانی و حمایت از کشاورز و تولید راهی به جز ورود به بورس کالا نداریم، گفت: در راستای برنامه‌ریزی بلندمدت برای کالاهای مختلف بخش کشاورزی راهی به جز عرضه در بورس کالا وجود ندارد و این امر می‌طلبد که تمام تمهیدات و زیرساخت‌های لازم فراهم شود تا به کمک اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا بتوان مشکلات کشاورزان را حل کرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها