به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایرنا، مهدی کرباسیان در آیین امضای تفاهمنامه واگذاری زمین کارخانه های ۸۰۰ هزار تنی پودر آلومینا و ۱۶۰ هزار تنی محصولات نورد آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی پارسیان و لامرد (استان فارس) افزود: ۲ پروژه یاد شده میتواند زنجیره آلومینیوم را برای صادرات و تامین ارز تکمیل کرده و ارزش افزوده بالایی برای کشور به همراه داشته باشند.
به گفته رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو)، براساس اصل ۴۴ قانون اساسی سیاست دولت حمایت از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در تولید است و در هر دو پروژه، بخش خصوصی حضوری چشمگیر دارد.
وی افزود: پروژه ۱۶۰ هزار تنی محصولات نورد آلومینیوم در لامرد قرار است در کنار شرکت آلومینیوم جنوب ( با ظرفیت یک میلیون تنی در حال ساخت) تا پایان سال ۹۷ به بهره برداری برسد که در این صورت رتبه آلومینیوم ایران در تولید شمش از هجدهم جهان به دوازدهم جهان ارتقا خواهد یافت.
کرباسیان با بیان اینکه ورقهای تخت و عریض مورد نیاز کشور از طریق واردات انجام میشود، افزود: بهره برداری از پروژه های مزبور می تواند به تکمیل زنجیره آلومینیوم کمک کند.
وی سهم انرژی از قیمت تمام شده در تولیدات صنایع پایین دستی آلومینیوم را به میزان ۴۰ درصد برآورد کرد و گفت: وجود منابع غنی گاز در کشور، زمینه رقابت پذیری خوبی در این حوزه فراهم کرده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پروژه دوم ۸۰۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا در دست اقدام است، درعین حال اکنون تولید پودر آلومینا در واحد ۲۴۰ هزار تنی جاجرم در خراسان شمالی انجام میشود، اما در زمینه بوکسیت به عنوان ماده اولیه مورد نیاز تولید این پودر سالیانه نیازمند یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن واردات هستیم؛ بر این اساس ساخت کارخانه تولید پودر آلومینا در منطقه ویژه پارسیان پیش بینی شد.
وی گفت: نیمه دوم امسال اسکله بندر پارسیان به بهرهبرداری میرسد که میتواند نیاز وارداتی این کارخانه را برای واردات بوکسیت تامین کند.
رشد مصرف آلومینیوم ایران بالاتر از متوسط جهانی
رئیس هیات عامل ایمیدرو، رشد میانگین سالیانه مصرف آلومینیوم در جهان را ۶ درصد ذکر کرد و گفت: رشد سالیانه مصرف آلومینیوم در ایران ۱۲ درصد برآورد شده است.
به گفته وی، امروز ۲۵ درصد مصرف آلومینیوم جهان به ساخت وسایل نقلیه، ۲۵ درصد در صنعت ساختمان، ۱۷ درصد در بستهبندی، ۱۲ درصد در صنعت برق و بقیه در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
کرباسیان یادآور شد: برای تامین ماده اولیه ساخته پودر آلومینا چند مسیر اصلی پیش بینی شده که یکی از آنها قراردادهای میان و بلندمدت با کشورهای دارای بوکسیت است.
وی گفت: قرارداد ۲۵ ساله بهره برداری از معدن بوکسیت گینه که پارسال تمدید شد، دارای ذخیره قطعی ۱۲۰ میلیون تنی است و از ۲ سال پیش نیز عملیات اکتشافی آن آغاز شد.حجم سرمایهگذاری این پروژه ۶۰۰ میلیون یورو پیش بینی شده است.
ارسال نظر