خلیفه سلطان

صنعت فولاد کشور، سال ۹۶ را با اقبال نسبتا بهتری نسبت به سال های گذشته پشت سر گذاشت. تحولات بین المللی در حوزه کامودیتی ها و همچنین سیاست کارخانه ها در جهت تولید بیشتر محصول و افزایش صادرات از مواردی بود که توانست در روند فعالیت این گروه ها اثرگذار باشد.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از سنا، رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به موارد فوق عنوان کرد: شرکت های فولادی در سال گذشته ۹ میلیون تن انواع محصولات صادر کرده اند، که با محاسبه صادرات در چهار ماهه ابتدایی سال این خوشبینی وجود دارد که شرکت ها بتوانند با افزایش تولید محصولات همراه باشند.

وی در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر این افزایش تولیدات فضا را به سمت رقابتی شدن قیمت ها سوق داد. بر همین اساس بسیاری از شرکت ها توانستند در سال گذشته به رقابت با قیمت های جهانی بپردازند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه با اشاره به توانمندی های این صنعت در مقایسه با دیگر صنایع گفت: با وجود آنکه رکود نسبی در بخش های مختلف نظیر مسکن وجود دارد، فولادی ها توانستند با تکیه بر بازارهای هدف بین المللی روند تعادلی را طی کنند. گواه این موضوع نیز رکورد زنی این شرکت ها در صادرات کنسانتره، آهن اسفنجی و شمش فولاد بود.

این مقام مسئول فولادی همچنین بیان کرد: خوشبختانه اغلب طرح هایی که طی چهار تا پنج سال گذشته شروع شده، به بهره برداری رسیده یا در مرحله نهایی است و این روند نشان می دهد، زنجیره فولاد به تدریج به سمت تعادل پیش می رود.

خلیفه سلطان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به گریز این صنعت از تحریم های احتمالی بیان کرد: تقاضای آهن اسفنجی در منطقه بسیار بالاست، در شرایط تنگنای تجاری میتوان حداقل ۹ میلیون تن آهن اسفنجی به ترکیه صادر کرد.

وی افزود: در شرایط موجود، باید از کاهش تعرفه واردات برای محصولاتی که توان صادراتی خوبی دارند جلوگیری کنیم. به عنوان مثال، در تولید ورق توان بالایی داریم اما شاهد افت تعرفه واردات آن شدیم. با توجه به اینکه ممکن است صادرات با محدودیت مواجه شود، نباید تولیدکننده داخلی با مشکل مواجه شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه با اشاره به تغییر در سیاست های ارزی دولت در صنعت فولاد بیان کرد: در بسته جدید دولت ارز حاصل از صادرات فولادی ها به بازار ثانویه منتقل می شود که این موضوع می تواند سودآوری این شرکت ها را به همراه داشته باشد.

وی در پایان بیان کرد: تهدید های مطرح شده از سوی دولت آمریکا در خصوص موج جدید تحریم ها نمی تواند مشکل قابل توجهی به سودآوری شرکت های فولادی وارد کند. زیرا سهم بازار هدف و میزان تولید شرکت های فولادی، در بازارهای جهانی قابل توجه بوده و در نتیجه تقاضای مصرف همواره وجود دارد.

خلیفه سلطان همچنین از بورس کالا به عنوان مرجع قیمت گذاری محصولات فولادی یاد کرد و گفت: روند قیمت ها طی سال های اخیر نشان داده است که بورس کالا به عنوان ارجح ترین مرجع قیمت گذاری برای محصولات فولادی مطرح است.

وی در پایان گفت: بورس کالا یک بستر شفاف برای انجام معاملات است. اگر بورس کالا امروز در حوزه بازار فولاد فعال نبود، عدم شفافیت عامل اصلی فساد و سوء استفاده در این بازار می شد. از این رو مکانیسم بورس کالا که به شفاف سازی معاملات و چگونگی کشف قیمت ها منجر می شود به سود اقتصاد و مردم است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها