فولادگر

فولادگر معتقد است، دولت باید در تنظیم بازارها تمام تلاش خود را برای پیروی از قواعد اقتصاد بازار بکار گیرد که استفاده از ظرفیت بورس کالا در این زمینه راهگشا خواهد بود.

به گزارش «کالاخبر»،  بورس های کالایی در دنیا به منظور فراهم کردن امکانی جدید و حذف محدودیت های بازارهای سنتی پدیده آمده اند، در کشور ما نیز به دلیل نارسایی های مبادلات سنتی و عرفی، بازار متشکل و نظامند بورس کالا ایجاد شد و شفافیتی که این بورس در سال های اخیر برای مبادلات محصولات مختلف به خصوص فلزات و پتروشیمی به همراه داشته غیر قابل انکار است. در این میان به دلیل ایجاد التهاب در بازار کالا که از نوسانات ارزی و انتظارات تورمی به وجود آمده حاصل شده، تصمیماتی در خصوص محدود شدن وظایف اصلی بورس کالا در راستای کشف واقعی قیمت ها در تقابل عرضه و تقاضا گرفته شده که به اعتقاد کارشناسان این رویکرد نه تنها منطقی نیست، بلکه عواقب سنگینی برای اقتصاد دارد؛ همانند پایین نگه داشتن دستوری قیمت ارز در سال های اخیر و آزاد شدن فنر رشد نرخ ارز که نتیجه ای جز آشفتگی بازارها نداشت.

از این رو اقتصاددانان بر لزوم تمرکز عرضه مواد اولیه و محصولات استراتژیک در بستر شفاف بورس کالا البته با قواعد بورس اما با نظارت دقیق نهادهای نظارتی تاکید دارند به طوریکه اگر قیمت ها واقعی شود، دیگر شاهد هجوم واسطه های در لباس تولیدکننده نخواهیم بود و از این رو تقاضای خرید مواد اولیه فروکش می کند.

در همین زمینه، حمید رضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرد: بورس کالا به شفاف سازی و رقابت پذیری بازارها کمک می کند باید اجازه پیشرفت به مکانیسم بورس کالا را بدهیم.

 فولادگر با اشاره به این که جز در موارد خیلی خاص، نباید نرخ گذاری روی محصولات انجام شود، گفت: شاهد در موارد خاصی روی یک محصول خاص به دلیل شرایط بازار دولت تصمیم به قیمت گذاری بگیرد، اما در خصوص عموم کالاها این روند رخ نمی دهد چراکه دولتی شدن بازارها نتیجه مثبتی برای اقتصاد به همراه ندارد.

این نماینده مجلس با تاکید براین که باید به بورس کالا اجازه توسعه دهیم، بیان کرد: مکانیسم بورس کالا به شفاف سازی و جذب سرمایه کمک می کند، از این رو در جریان عرضه و معامله محصولات مختلف در این بورس نباید محدودیت ایجاد کنیم و به طوریکه عرضه مواد در این بورس به افزایش رقابت پذیری بازارها کمک می کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این که نمی توانیم منکر برخی استثناها در تصمیم گیری های دولت در زمینه نرخ گذاری شویم، تصریح کرد: به دلیل آن که این تصمیم گیری ها در شرایط خاص اتخاذ می شود، دولت باید با همفکری مجلس اقدام به تصمیم گیری کند تا نتایج موثرتری در این حوزه اتخاذ شود.

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ مجلس در پایان با اشاره به این که ورود دولت به نرخ گذاری به نفع اقتصاد نیست، بیان کرد: ورود دولت به نرخ گذاری، همواره با پیدایش رانت و امضاهای طلایی همراه است، بنابراین دولت باید در تنظیم بازارها تمام تلاش خود را برای پیروی از قواعد اقتصاد بازار بکار گیرد که استفاده از ظرفیت بورس کالا در این زمینه راهگشا خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها