منصور مرادی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: لزوم عرضه محصولات ضروری وارداتی از طریق بورس کالا به منظور ایجاد شفافیت بحثی است که از چند سال قبل مطرح شد، اما به دلیل نبود عزمی جدی در ایجاد این شفافیت، طرح عرضه کالاهای وارداتی در بورس کالا به سرانجام نرسید؛ اما با توجه به اتفاق‌های اخیر، امروز این نیاز بیش از هر زمانی احساس می‌شود.

به گزارش «کالاخبر»، منصور مرادی در گفت‌وگو با میزان، با بیان لزوم عرضه محصولات ضروری وارداتی از طریق بورس کالا گفت: نبود شفافیت در روند واردات و صادرات محصولات کشور و همچنین وجود رانت، یکی از اصلی‌ترین معضلات کنونی اقتصادی کشور است به طوریکه دلار ۴۲۰۰ تومانی به افراد و واردات کالاهایی اختصاص یافته که اگر شفافیت در این روند وجود داشت، به هیچ یک از کالاهای منتشر شده دلار دولتی اختصاص نمی‌یافت.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید در روند معاملات و واردات کالاهای ضروری کشور شفافیت حداکثری وجود داشته باشد، تاکید کرد: جدای تصمیم گیری دولت در خصوص دلار تک نرخی که امروز شاهد دو نرخی شدن دلار هستیم، باید قیمت کالاها را مدیریت کرد و مانع از سودجویی عده‌ای از فاصله قیمتی ایجاد شده از دلار رسمی و آزاد کرد؛ از این رو مبادله محصولات در بستر بورس کالا که برای همگان شفاف است بهترین روش به شمار می‌رود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه درحال حاضر در بازارهای مختلف دچار نوسانات شدید هستیم به طور یقین استفاده از مکانیسم بورس کالا در ایجاد تعادل در بازارها و رشد شفافیت اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود.

مرادی درباره جایگاه بورس کالا در تنظیم بازار گفت: دولت در تلاش است تا آرامش را به بازارها بازگرداند، از این رو منطقی‌ترین روش برای اینکه تولیدکنندگان اصلی بتوانند از دلار ۴۲۰۰ تومانی بهره‌مند شوند، ابزار شفاف بورس کالاست که البته این مهم یعنی ایجاد تعادل در بازارها از این طریق در حال انجام است.

نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: اگر قرار است حمایتی از تولید ملی رقم بخورد در فضای غیرشفاف که مشخص نیست حمایت از تولیدکننده است یا واسطه امکان پذیر نیست از این رو استفاده از بورس کالا برای حمایت از تولید و به دور از تنش‌ها و نوسانات قیمتی امکان پذیر است که باید در این مسیر با قدرت پیش رفت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها