به گزارش «کالاخبر»، این زعفران که هم اکنون در قالب گواهی سپرده کالایی در نماد "زعف۹۷۰۲-۰۵" در لینک زیر قابل معامله است، دارای مشخصات کیفی است که به آن پرداخته می شود.
http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=۱۵۱۳۱۱&i=۷۷۳۹۱۴۱۲۲۶۶۸۳۷۹۱
براساس اعلام بورس کالای ایران و استاندارد تدوین شده برای این کالا در بورس، حداکثر خامه همراه با کلاله برای این محصول برابر ۰.۵ درصد و مواد خارجی همراه با گیاه نیز که شامل گردو غبار، ریگ و شن است حداکثر به میزان ۰.۵ درصد جرمی محصول است.
همچنین محصول خریداری شده عاری از مواد خارجی مربوط به محیط بوده و مقدار گرده موجود در آن نیز برابر صفر است. زعفران تحویلی به هم چسبیدگی ناشی از رطوبت نداشته و عاری از قارچ، کپک، حشرات (کنه زنده یا مرده)، پر، مو، نخ و ... که با چشم غیر مسلح قابل رویت است، می باشد.
رطوبت در نظر گرفته شده برای محصول تحویلی ۸ درصد بوده و از نظر ظاهری نیز به صورت قلم متوسط، رنگ قرمز روشن و شکستگی در حد طبیعی است.
از نظر رنگ های افزودنی نیز این زعفران همانند سایر زعفران های مورد معامله در بورس، خالص و بدون هیچ گونه رنگ افزودنی است. از نظر میزان رنگینگی هم این محصول، حداقل کروسین ۲۳۰ را دارا بوده که بر اساس استاندارد ملی است. حداقل پیکروکروسین محصول ۸۵ بوده و سافرانال آن براساس ماده خشک در بازه ۲۰ تا ۵۰ است.
نکته مهم این که مشخصات فوق براساس استاندارد ملی (اقتباس از استاندارد ۱-۲۵۹) جهت معاملات اعلام شده است و چنانچه خریدار قصد صادرات داشته باشد، می بایست استاندارد بین المللی ایزو ۳۶۳۲ را رعایت نماید.
روش نمونه برداری بر اساس استاندارد شماره ۳۶۵۹ و روش آزمون بر اساس استاندارد ملی شماره ۲-۲۵۹ بوده و لازم است ویژگی های میکروبیولوژی زعفران با استاندارد ملی شماره ۵۶۸۹ انطباق داشته باشد.
مشخصات کیفی زعفران نگین به عنوان دارایی پایه زعفران به شرح جدول ذیل است:
ردیف |
ویژگی ها |
معیار پذیرش |
---|---|---|
زعفران نگین زرین |
||
1 |
خامه همراه با کلاله (حداکثر درصد جرمی) |
0/5 |
2 |
مواد خارجی مربوط به گیاه شامل گردوغبار، ریگ و شن (حداکثر درصد جرمی ) |
0/5 |
3 |
مواد خارجی مربوط به محیط |
منفی |
4 |
رطوبت و مواد فرار (حداکثر/ درصد وزنی) |
8 |
5 |
حداقل پیکروکروسین بر اساس ماده خشک (حداکثر جذب درطول موج 257 نانومتر) |
85 |
6 |
مقدار سافرانال بر اساس ماده خشک (حداکثرجذب در طول موج 330 نانو متر) |
50-20 |
7 |
حداقل کروسین بر اساس ماده خشک (حداکثرجذب در طول موج 440 نانومتر) |
230 |
8 |
استخراج و تشخیص رنگ های افزودنی |
منفی |
9 |
وضعیت ظاهری |
قلم متوسط، رنگ قرمز روشن، نگین شکسته در حد طبیعی |
10 |
مقدار گرده |
منفی |
11 |
طعم و عطر : مخصوص به خود، کمی تلخ مزه و تند و عاری از هرگونه طعم و بوی خارجی |
|
12 |
وضعیت ظاهری : در اثر رطوبت یا خشک کردن به هم چسبیده نباشد. زعفرانی پذیرش می شود که عاری از وجود قارچ وکپک حشرات -کنه زنده یا مرده - پر -مو -نخ و ریگ و شن که باچشم غیر مسلح قابل رویت است، باشد. |
|
13 |
نمونه برداری : براساس استاندارد ملی به شماره 3659 |
|
14 |
روش آزمون : بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 259-2 |
|
15 |
نشانه گذاری : شرکت بورس کالای ایران ، نوع زعفران، محل تولید، سال تولید،وزن خالص |
|
یادآوری 1 – ویژگی های میکروبیولوژی زعفران باید با استاندارد ملی ایران به شماره 5689 مطابقت داشته باشد. یادآوری 2- استفاده از هر گونه افزودنی مانند رنگ های افزودنی در زعفران مجاز نمی باشد.
|
ارسال نظر