زعفران

براساس مصوبه هیأت پذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار در روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، زعفران نگین به عنوان دارایی پایه قراردادهای آتی زعفران در بورس کالای ایران تعیین شد.

به گزارش «کالاخبر»، این زعفران که هم اکنون در قالب گواهی سپرده کالایی در نماد "زعف۹۷۰۲-۰۵" در لینک زیر قابل معامله است، دارای مشخصات کیفی است که به آن پرداخته می شود.

http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=۱۵۱۳۱۱&i=۷۷۳۹۱۴۱۲۲۶۶۸۳۷۹۱

براساس اعلام بورس کالای ایران و استاندارد تدوین شده برای این کالا در بورس، حداکثر خامه همراه با کلاله برای این محصول برابر ۰.۵ درصد و مواد خارجی همراه با گیاه نیز که شامل گردو غبار، ریگ و شن است حداکثر به میزان ۰.۵ درصد جرمی محصول است.

همچنین محصول خریداری شده عاری از مواد خارجی مربوط به محیط بوده و مقدار گرده موجود در آن نیز برابر صفر است. زعفران تحویلی به هم چسبیدگی ناشی از رطوبت نداشته و عاری از قارچ، کپک، حشرات (کنه زنده یا مرده)، پر، مو، نخ  و ... که با چشم غیر مسلح قابل رویت است، می باشد.

رطوبت در نظر گرفته شده برای محصول تحویلی ۸ درصد بوده و از نظر ظاهری نیز به صورت قلم متوسط، رنگ قرمز روشن و شکستگی در حد طبیعی است.

از نظر رنگ های افزودنی نیز این زعفران همانند سایر زعفران های مورد معامله در بورس، خالص و بدون هیچ گونه رنگ افزودنی است. از نظر میزان رنگینگی هم این محصول، حداقل کروسین ۲۳۰ را دارا بوده که بر اساس استاندارد ملی است. حداقل پیکروکروسین محصول ۸۵ بوده و سافرانال آن براساس ماده خشک در بازه ۲۰ تا ۵۰ است.

نکته مهم این که مشخصات فوق براساس استاندارد ملی (اقتباس از استاندارد ۱-۲۵۹) جهت معاملات اعلام شده است و چنانچه خریدار قصد صادرات داشته باشد، می بایست استاندارد بین المللی ایزو ۳۶۳۲ را رعایت نماید.

روش نمونه برداری بر اساس استاندارد شماره ۳۶۵۹ و روش آزمون بر اساس استاندارد ملی شماره ۲-۲۵۹ بوده و لازم است ویژگی های میکروبیولوژی زعفران با استاندارد ملی شماره ۵۶۸۹ انطباق داشته باشد.

مشخصات کیفی زعفران نگین به عنوان دارایی پایه زعفران به شرح جدول ذیل است:

ردیف

ویژگی ها

معیار پذیرش

زعفران نگین زرین

1

خامه همراه با کلاله (حداکثر درصد جرمی)

0/5

2

مواد خارجی مربوط به گیاه  شامل گردوغبار، ریگ و شن (حداکثر درصد جرمی )

0/5

3

مواد خارجی مربوط به محیط

منفی

4

رطوبت  و مواد فرار  (حداکثر/ درصد وزنی)

8

5

حداقل پیکروکروسین بر اساس ماده خشک (حداکثر جذب درطول موج 257 نانومتر)

85

6

مقدار سافرانال بر اساس ماده خشک (حداکثرجذب در طول موج 330 نانو متر)

50-20

7

حداقل کروسین بر اساس ماده خشک (حداکثرجذب در طول موج 440 نانومتر)

230

8

استخراج و تشخیص رنگ های افزودنی

منفی

9

وضعیت ظاهری

قلم متوسط، رنگ قرمز روشن، نگین شکسته در حد طبیعی

10

مقدار گرده

منفی

11

طعم و عطر :  مخصوص به خود، کمی تلخ مزه و تند و عاری از هرگونه طعم و بوی خارجی

12

وضعیت ظاهری : در اثر رطوبت یا خشک کردن به هم چسبیده نباشد. زعفرانی پذیرش می شود که عاری از وجود قارچ وکپک حشرات -کنه زنده یا مرده - پر -مو -نخ و ریگ و شن که باچشم غیر مسلح قابل رویت است، باشد.
مشخصات فوق بر اساس استاندارد ملی جهت معاملات اعلام گردیده چنانچه خریدار قصد صادرات داشته باشد می بایست استاندارد بین المللی ایزو 3632را رعایت نماید.

13

نمونه برداری : براساس استاندارد ملی به شماره 3659

14

روش آزمون : بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 259-2

15

نشانه گذاری : شرکت بورس کالای ایران ، نوع زعفران، محل تولید، سال تولید،وزن خالص

یادآوری 1 – ویژگی های میکروبیولوژی زعفران باید با استاندارد ملی ایران به شماره 5689 مطابقت داشته باشد.

یادآوری 2- استفاده از هر گونه افزودنی مانند رنگ های افزودنی در زعفران مجاز نمی باشد.

  1. اقتباس از استاندارد ملی ایران به شماره 1-259

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها