به گزارش «کالاخبر»، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی در خصوص اجرای طرح خرید توافقی زعفران گفت: در سال جاری و به منظور تعادل و تنظیم بازار زعفران که یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، خرید توافقی زعفران در دستور کار قرار گرفت و سازمان تعاونی روستایی با همکاری بخش خصوصی توانست این سیاست را اجرایی کرده و تعادل قیمتی در بازار ایجاد کند.
پیمان یوسفی آذر افزود: لذا با اجرای سیاست خرید توافقی زعفران در سال جاری افزایش قیمت خوبی در بازار این محصول به نفع تولید کننده رقم خورد و در دو ماه گذشته حدود ۷۰ تن زعفران در قالب سیاست خرید توافقی به فروش رفت.
استقبال از راه اندازی معاملات آتی زعفران
وی خاطرنشان کرد: با اجرای موفق سیاست خرید توافقی زعفران، برنامه ریزی لازم با بورس کالا انجام شده است تا قراردادهای آتی زعفران نیز به عنوان یک محصول ارزشمند مانند معاملات آتی سکه صورت بگیرد به طوری که در حال حاضر زیرساخت ها در بورس کالا فراهم است تا خریداران بتوانند برای ۳ تا ۵ ماه آینده محصول زعفران را خریداری کنند و امیدواریم این معاملات به زودی راه اندازی شود.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: به این ترتیب معاملات آتی زعفران، ابزار جذاب بورس کالا خواهد بود که در این راستا جلسات کارشناسی خوبی در حال برگزاری است تا علاوه بر حضور فعالان بازار زعفران و پوشش ریسک های خود در این معاملات، حتی مردم هم بتوانند با ایجاد صندوق کالایی زعفران مانند سکه در خرید و فروش زعفران به عنوان یک کالای استراتژیک و ارزشمند وارد شوند.
خیز برای هدایت بازار زعفران جهان
یوسفی آذر به مزایای عرضه زعفران در بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: با عرضه عفران در بورس کالا می توانیم به لیدر قیمت گذاری این محصول در جهان تبدیل شویم و هدایت بازارهای جهانی زعفران را در دست بگیریم؛ در حال حاضر با وجود اینکه ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود اما کشورهایی نظیر اسپانیا تعیین کننده قیمت این محصول هستند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر یک کیلوگرم زعفران در بازار ایران به قیمت ۵ میلیون تومان و در بازار صادراتی به قیمت ۹ میلیون تومان به فروش می رود در حالی که قیمت صادراتی خرده فروشی این محصول در اروپا بیش از ۴ برابر بوده و این محصول به قیمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در هر کیلو به فروش می رود؛ لذا اگر بتوانیم هدایت بازار زعفران را در دنیا از طریق بورس کالا به عنوان بازاری شفاف در دست بگیریم، با ارزآوری بالای این محصول قطعا در این حوزه حرف اول را در دنیا خواهیم زد.
آغاز عرضه های صادراتی زعفران در بورس
براساس این گزارش، موارد مطرح شده از سوی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی در خصوص استفاده از ظرفیت های بورس کالا برای معامله زعفران در شرایطی است که به تازگی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز از برنامه جدی این سازمان برای عرضه های صادراتی زعفران در بورس کالا خبر داده است.
علی اوسط هاشمی می گوید: هدف از عرضه زعفران در بورس کالا استفاده از ظرفیت ملی برای کسب موقعیت متناسب با تولید است تا دیگران برای محصول ما تعیین کننده قیمت نباشند؛ در واقع با این حجم از تولید زعفران، این حق مسلم ما است که پایهگذار بورس جهانی زعفران باشیم و قیمت پایه جهانی این محصول را تعیین کنیم
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، عرضه زعفران در بورس کالا و ایجاد یک جریان ملی در خارج از ایران را یک ضرورت دانست و گفت: عرضه زعفران در بورس کالا این شرایط را فراهم کرده تا آنهایی که به دنبال بازارهای بزرگ هستند، بتوانند نقش خود را به عنوان بزرگترین تولیدکننده در بازارهای هدف ایفا کنند.
به گفته وی؛ با توجه به اهمیت بالای زعفران در دنیا، این محصول نباید به یک کالای مسافری تبدیل شود تا براین اساس حقوق کشاورزانی که ماه ها بر روی زمین کار میکنند، حفظ شود.
گفتنی است، تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران، روز چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه، شاهد معامله ۸۱ کیلوگرم زعفران رشته ای درجه یک پوشال مرغوب با قیمت هر کیلوگرم ۵۳ میلیون و ۹۵۴ هزار ریال به منظور صادرات بود.
ارسال نظر